Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Advertisements

Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu VĚCNÝ ZÁMĚR NOVELY HORNÍHO ZÁKONA Rada vlády pro energetickou a surovinovou strategii Praha,
vedoucí Oddělení boje s korupcí
Praha 9. března Chci-li rozhodnout o tom jak a co mám měnit, zlepšovat, modernizovat, musím vědět PROČ TO DĚLÁM, JAK a PRO KOHO. Tedy znát ÚČEL……
Zpráva o realizaci NPR v roce 2013 a Příprava NPR 2014 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek státního tajemníka pro evropské záležitosti Úřadu vlády.
Boj proti korupci a lichvě
Samospráva venkovských obcí v komplexu veřejné správy.
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Příprava nové dopravní politiky ČR
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Příprava nového zákona o rozpočtovém určení daní.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
9. května 2012 Praha. Chci-li rozhodnout o tom jak a co mám měnit, zlepšovat, modernizovat, musím vědět PROČ TO DĚLÁM a PRO KOHO. Tedy znát ÚČEL……
9.Národní konference kvality ve VS Ing. Kamil Rajsigl, vedoucí Organizačního odboru Magistrátu města Brna Kvalita v základních územně samosprávných celcích,
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Plnění Národního programu reforem Ing. Tomáš Zídek Ministerstvo financí ČR Odstraňování bariér konkurenceschopnosti EU a ČR.
Realizační tým ICZ duben 2005
Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem.
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Role veřejných knihoven v rámci veřejné správy SKIP Jindřichův Hradec,
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Interaktivní personální portál
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Příprava zákona „o úřednících veřejné správy“ odbor veřejné správy Ministerstvo vnitra 8. Národní konference kvality ve veřejné správě Praha, 28. – 29.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Procesní modelování agend veřejné správy Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR Chomutov,
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
“Analýza agend a optimalizace výkonu státní správy v resortu životního prostředí” Aleš Vokál Ministerstvo životního prostředí.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Ing. Daniel Trnka, Oddělení kvality regulace Úřad vlády ČR Zvyšování kvality regulace 9. mezinárodní konference o informatické podpoře personálních procesů.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Regionální politika ČR
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
STANOVISKO SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV ČESKÉ REPUBLIKY K NÁVRHU KONCEPCE DOKONČENÍ REFORMY VEŘEJNÉ SPRÁVY ING. JOSEF BARTONĚK PŘEDSEDA SMS ČR SENÁT PČR.
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Otevřená data v České republice
monitorovacích indikátorů a kvality realizace SPL MAS
Transkript prezentace:

Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013 Mgr. Jarmila Šmardová ředitelka odboru veřejné správy a eGovernmentu

Priority odboru - Legislativa úředníků dva zákony upravující legislativu úředníků návrh zákona o státních úřednících - konec meziresortu 22.2., předložení do vlády konec února 2013 nutný z důvodu možnosti čerpání dotací z EU pro celou ČR – plnění přístupových závazků Novela zákona č. 312 o uřednících samosprávních celků – probíhá příprava návrhu novely, minimální zásahy Principy zákona o státních úřednících: Kdo bude úředník/neúředník Definování práv a povinností úředníka Povinná zkouška pro úředníky- nový do 12 měsíců, stávající do 3 let Zkoušet budou vysoké školy Povinné Hodnocení úředníka a navázání na systém odměňování každý rok, první negativní – 3 měsíce na zlepšení, po druhém negativním, rozvázání pracovního poměru Benefity - delší dovolená, hodnostní tituly, vyšší ochrana úředníka analogicky by základní principy měly platit pro samosprávu 2

Priority odboru Dopady zákona o úřednících personální stabilizace odstranění zbytečných výdajů na vzdělávání odpolitizování motivace pro úředníky zvýšení kvality zvýšení transparentnosti vrácení prestiže povolání úředníka 3

Priority odboru Procesní modelování agend Účel zjištění nákladů na jednotlivé agendy Úspora státních financí Probíhá pilotní provoz na dvou obcích, kde se sbírají data, Teplice, Černošice Agendy evidence obyvatel a živnostenského podnikání První výsledky ukazují úsporu cca 40 mil. na agendě

Priority odboru Dopady procesního modelování agend Zjištění reálných čísel nákladů na veřejnou správu Vytvoření standardů ve veřejné správě – jednotné procesy pro všechny, plně hrazené státem Zvýšení kvality ve veřejné správě

Priority odboru Dokončení reformy veřejné správy - dokument Zhodnocení stavu reformy z r.1999, navržení opatření Nejedná se o novou reformu veřejné správy Reforma veřejné správy – procesní ne institucionální – poslouží výstupy z PMA a zavedení standardů Aktuálně nebude probíhat žádné rušení úřadů, matrik, atd…. Jde o dlouhý proces, který chce MV nastartovat, jde o střednědobý proces Plné představení na ISSS v HK

Priority odboru Strategický rámec 2014+ Popis stávajícího stavu eGovernmentu Nástin dalšího směřování Sdílené služby IS ve VS Jednotná platforma datového fondu Rozvoj prostorových informací Analýza veřejných služeb Veřejný katalog eGONslužeb Implemetační strategie – konkrétní kroky

Priority odboru Spojení odboru eGovernmentu a odboru veřejné správy logické vyústění výše uvedeného Nové možnosti pro zlepšování kvality ve VS Spojení klasických úředníku s techniky Veřejná správa potřebuje kvalitní nástroje pro své fungování a k tomu slouží eGovenment 8

Priority odboru Závěr Jsem ve funkci několik měsíců Mojí ambicí tedy dnes není řešit konkrétní problémy, ale vytvořit prostor pro nové možnosti fungování veřejné správy s maximálním využitím prostředků eGovernmentu Chtěla jsem ukázat, že mám jasno o svých prioritách, kterým se začínám věnovat

Děkuji za pozornost  Jarmila Šmardová