Kvantitativní metody výzkumu v praxi (KMVP) 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2013 (2011) poslední aktualizace 1.10.2014 Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cíle a postupy empirického výzkumu
Advertisements

METODY A TECHNIKY VÝZKUMU
Analýza kvantitativních dat I./II. Typy dat Jiří Šafr jiri.safr(AT)seznam.cz Poslední aktualizace 26/2/2012 UK FHS Historická sociologie, Řízení a supervize.
Kvantitativní metody výzkumu v praxi
Kvantitativní metody výzkumu v praxi PRAKTIKUM 4b. část Jiří Šafr UK FHS Řízení a supervize v sociálních a zdravotnických organizacích.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Sociologie – metody a techniky sociologického výzkumu
Jiří Šafr jiri.safr(zavináč)seznam.cz
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
Úvod do předmětu Požadavky k zápočtu Požadavky k zápočtu Požadavky ke zkoušce Požadavky ke zkoušce Organizace výuky Organizace výuky.
Výzkum (pedagogického zhodnocení) volného času
4EK416 Ekonometrie Úvod do předmětu – obecné informace
Projekt empirického výzkumu
Sociální zabezpečení a důchodová politika SZDP Přednášející: Mgr. Hana Grzegorzová Typ předmětu: povinně volitelný, kontrola docházky…..nastaveny na první.
Etapy práce na sociologickém výzkumu. 2 I. Formulace problému II. Rozhodnutí o populaci a vzorku III. Pilotní studie IV. Rozhodnutí o technice sběru dat.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Kvantitativní metody výzkumu v praxi PRAKTIKUM
Varianty výzkumu Kroky výzkumu Výběrový soubor
Analýza kvantitativních dat I.
Sociologický výzkum.
1 Systémové pojetí hospodářské organizace (SHO) část 2. Stanislav Horný VŠE, katedra Systémové analýzy
Podmínky pro získání zápočtu Podmínky pro získání zkoušky.
Řízení a supervize v sociálních a zdravotnických organizacích
Management a rozvoj obcí
zpracování dat pomocí atlas.tI
Stratifikační výzkum Úvodní informace ke kurzu v LS 2014 Jiří Šafr FHS UK jiri.safrATseznam.cz poslední aktualizace 18/2/2014 Historická sociologie, FHS.
Poučení z AKD I., II poslední aktualizace
Úvod: Vytvoření datové matice a pořízení dat Výzkum TV & knihy Jiří Šafr FHS UK, HiSo a ŘS Analýza kvantitativních dat AKD I. (II.) / Praktikum LS 2011,
Kvantitativní metody výzkumu v praxi PRAKTIKUM
Design kvantitativního výzkumu 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2011 poslední aktualizace Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz UK FHS.
ISS Úvodní informace ZS 2014/2015 Semináře ke kurzu Analytické metody výzkumu Jindřich Krejčí.
Praktikum elementární analýzy dat Třídění 2. a 3. stupně UK FHS Řízení a supervize (LS 2012) Jiří Šafr jiri.safr(zavináč)seznam.cz poslední aktualizace.
Kvantitativní metody výzkumu v praxi
Výzkum veřejného mínění a jeho realizace
Biostatistika 1. přednáška Aneta Hybšová
Matematické modelování Přednáška I. DS-ZS2007 Ing. Marek Mihola
Jazykový projev Profil a plán předmětu. Cíl předmětu Naučit se využívat mluveného a psaného jazykového projevu  k odpovídající prezentaci sebe sama 
Případová studie Seminář 2014.
Struktura bakalářské práce
Úvod: Vytvoření datové matice a pořízení dat Výzkum TV & knihy Jiří Šafr FHS UK, HiSo a ŘS Analýza kvantitativních dat AKD I. (II.) / Praktikum LS 2011,
Základy pedagogické metodologie Mgr. Zdeněk Hromádka, Ph.D.
1 Systémové pojetí hospodářské organizace (SHO) část 2. Stanislav Horný VŠE, katedra Systémové analýzy
Základy pedagogické metodologie; seminář Mgr. Zdeněk Hromádka
Analýza kvantitativních dat I. Vstupní test ze znalostí designu kvantitativního sociologického výzkumu Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz poslední aktualizace.
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová č.d.634.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Mgr. Karla Hrbáčková Metodologie pedagogického výzkumu
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová, Ph.D. č.d.634.
Typy výzkumu  Kvantitativní  Kvalitativní  Smíšený  První zkoumá kolik lidí si co myslí atd …  Druhý co přesně si lidé myslí  Třetí je kombinací.
Základy managementu Ing. Alena Šafrová Drášilová
Marketingové informace a marketingový výzkum. Marketingový informační systém sběr informací třídění informací analyzování informací distribuce informací.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
Základy pedagogické metodologie Kateřina Vlčková Katedra pedagogiky PdF MU PS 2015.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Aplikace marketingového mixu na vybraný podnik
Varianty výzkumu Kroky výzkumu Výběrový soubor
Zdravotnický management
Analytické metody výzkumu
Zdravotnický management
Zdravotnický management
KVALITATIVNÍ VÝZKUM - ÚVOD
Kvantitativní metody výzkumu v praxi PRAKTIKUM
Zdravotnický management
Metody sociologického výzkumu kvantitativní. MSV-KVANT Výuka v LS 2018
Sociální a kulturní ekologie, FHS UK
Transkript prezentace:

Kvantitativní metody výzkumu v praxi (KMVP) 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2013 (2011) poslední aktualizace Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz UK FHS Řízení a supervize ve zdravotnických a sociálních organizacích (ZS 2013)

Webová stránka předmětů KMVP/ Praktikum navštivte také aktualizovaný web pro FHS HiSo mnoho informací zejména pro analýzu dat ale také jsou zde podrobné podklady pro Základy/design kvantitativního sociologického výzkumu vhodné pro KMVP a často shodné

Poučení z minulého AR Proměnné a proměnné a proměnné…, někteří studenti: –nevidí princip vztahu mezi proměnnými –Neumí operacionalizovat (a mnohdy se jim ani nechce) –Nevidí limity měření pomocí znaků (něčeho zástupného) –Znak nerovná se automaticky otázka v dotazníku Návrhy a myšlení jsou teoreticky nezakotvené

Novinky od ZS 2011 Důsledně budeme vyžadovat model vztahů Procvičovat operacionalizaci Formulovat hypotézy Převádět otázky z dotazníku do datové matice Provádět alespoň minimální sběr dat Napojení na reálný výzkum (např. Organizační kultura a syndrom vyhoření v nemocničním prostředí; Kultura v regionech 2011 a projekt kulturní zdroje, aspirace v rámci DPV FHS)

Novinky od ZS 2011 Průběžné procvičování a úkoly – vzájemná oponentní kontrola Závěrečný test Sběr dat v rámci seminárky + převod na (miniaturní) datovou matici a (naznačení) analýzy – test hypotéz Dodržování včasného termínu odevzdání seminárních prací

Upřesnění povinností k zakončení kurzu Závěrečný test na zkoušce/rozpravě nad seminárkou: → znalost Disman bez kapitol: 8, 9, (10 – kvalitativní výzkum - pouze přečíst) + Šafrovy přednášky (prezentace na webu Seminární práce: -„Projekt projektu“ do 2/12 – max ½ str. s vymezením cíle (definice výzkumného problému – otázky: „co budete zkoumat a proč“; cílová populace → „koho budete zkoumat“; obecná hypotézu/y → „jaký předpokládáte stav/vztahy“; atd. viz web a -Samotná seminární práce: týden před zkouškou/ rozpravou 1. projekt vlastního výzkumu 2. dotazník jako nástroj sběru dat 3. provedení sběru dat – rozhovor s dotazníkem (min. 5 respondentů) a naznačení analýzy – test vybraných hypotéz (od ZS 2013)

Přednášky KMVP v ZS Čtvrtek 2. října 2.Pátek 2. října 3.Čtvrtek 6. listopadu 4.Úterý 2. prosince vždy v 13:30-18 hod.

kurz Praktikum KMVP Na KMVP navazuje výběrový kurz Praktikum elementární analýzy dat = vytvoření datového souboru a jeho základní analýza Doporučeno pro ty, kdo budou psát diplomky s kvantitativním výzkumem – pouze pro ně bude konzultace.

Komunikace em v předmětu bude: “KMVP: klíčové slovo“ např. Subj: KMVP: Novák – projekt sem. pr. soubory pojmenovat svým jménem a klíčovým slovem: např. KMVP_Novak_projekt.doc KMVP_Novak_SemP_SpokPacientu.doc