Word Textový editor.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Typografická pravidla Autor: Mgr.
Advertisements

Olomouc, únor 2012.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Úprava písemností zpracovaných textovými editory (typografie)
Základní typografická pravidla
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
ZÁKLADY HTML Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_11 Autor: Mgr. Ivana Matyášková Datum vytvoření: duben 2013 Ročník: tercie Vzdělávací obor: informační technologie.
MS Office Word část, Jan Podloučka.
Základy psaní textu Interpunkční znaménka tečka(.), čárka(,)
PRÁCE S TEXTEM Kapitola 3.
Formát buněk 1 Microsoft Excel. Co všechno jde Volba písma – font a barva Formát čísla Barva výplně Orientace písma v buňce Zalomení textu v buňce Kopírování.
Základní typografická pravidla
Základy HTML.
ZÁKLADNÍ TYPOGRAFICKÁ PRAVIDLA
Stránka je základní pracovní plochou, na kterou tvoříme dokument – píšeme text, vkládáme objekty… Možnosti nastavení vzhledu stránky jsou široké – okraje.
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Typografie, psaní textů na počítači
Písmo.
WORD – typografické zásady úpravy textu
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)
Zpracování a využití informací
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
Základní typografická pravidla
Modernizace výuky technických a přírodovědných oborů na UJEP se zaměřením na problematiku ochrany životního prostředí Modernizace studijních opor Typografická.
Základní typografické zásady
INFORMATIKA 8 Zásady pro úpravy textů III2 – I8- 14.
Word – Zásady psaní textu
Textový procesor (MS Word)
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Word – Struktura dokumentu
Základní typografická pravidla
Požadavky na úpravu tabulek (podle požadavků ke státním zkouškám z kancelářského psaní na klávesnici dle ČSN z roku 2007) 2008 O. Kánský.
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
Textový procesor (MS Word)
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Snímek 1 Word2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft Office Word část.
3. ČÁST EDICE Microsoft Office PowerPoint & OpenOffice.org Impress Načítání… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň.
TYPOGRAFICKÉ PRAVIDLA
Textový editor.  Sada formátování, pomocí které lze rychle změnit vzhled textu, tabulek, …  Základ pro tvorbu rozsáhlých dokumentů  Důležité pro tvorbu.
Základy psaní textu Interpunkční znaménka tečka(.), čárka(,)
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Práce s textem a základy počítačové typografie. Seznam nejznámějších programů CWord, WordPerfect,OpenOffice, StarOffice CT602, ChiWriter CVenturaPublishing,
ZÁKLADY TYPOGRAFIE.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Lokální úpravy Autor: Mgr. Aleš Kozák.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_221.
Styly Písmo Odstavce Estetická pravidla Typografická pravidla
Základní práce s textem (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Typografie – hladká sazba Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
Inf Typografická pravidla. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_15.
TYPOGRAFIE Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Základní pravidla typografie
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková NÁZEV: VY_32_INOVACE_4A_20 TÉMA: MS_WORD
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
WORDPAD Textový dokument.
Word – textový editor.
Tabulkový procesor Formát buňky
Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:
Základní editace textu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

Word Textový editor

Karta Domů - Schránka Ctrl + x Ctrl + v Ctrl + c Pomocí tlačítka Kopírovat formát můžete použít formátování textu a některé základní formátování grafiky, například ohraničení a výplně.

Karta Domů - Písmo velikost písma vymazání formátu volba písma barva písma tučné kurzíva zvýraznění podtržené textové efekty

Volba typu písma Při výběru typu písma je dobré zkusit, „umí-li“ všechna písmena české abecedy K testování vhodného písma může sloužit např. tzv. pangram: Příliš žluťoučký kůň úpěl ďábelské ódy

Karta Domů - Odstavec netisknutelné znaky odrážky a číslování zarovnání textu otevře okno Odstavec

Okno Odstavec

Trochu typografie Typografie udává pravidla pro zformátování textu na počítači. Tečky, čárky, vykřičníky, otazníky, dvojtečky a středníky píšeme hned za slovo, bez mezer. Mezera následuje za nimi Tečka se nepíše za nadpisem Končí-li věta zkratkou, další tečka se už nepíše

Trochu typografie Tři tečky nahrazují neúplný text nebo nedokončenou větu. Píšeme je bez mezery hned na konec věty. Za tři tečky se už žádná další nepíše. Text v závorkách není oddělen od závorek mezerou, závorky však od okolního textu odděleny jsou Uvozovky se píší těsně ke slovu, na klávesnici jde o jednu klávesu, počítač uvozovky správně umístí – „slovo“

Trochu typografie Datum nejčastější zápisy – 12. 2. 2013, 12. II. 2013, 12. února 2013 – za každou číslicí píšeme tečku a mezeru Tvrdá (nezlomitelná) mezera zabraňuje zalomení řádku na nevhodném místě - mezi číslem a jednotkami, v zápisu data a oddělování tisíců, mezi jednopísmennou předložkou a slovem, mezi iniciálou a příjmením apod. V textových editorech používáme pro zapsání tvrdé mezery klávesovou zkratku CTRL+SHIFT+mezera

Karta – Rozložení stránky rozdělení textu do sloupců Orientace stránky na šířku nebo na výšku nastavení okrajů nastavení velikosti stránky