Socrates – Comenius 1 Matematika v našem životě Mathematics in our life.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lifelong Learning Programme Comenius Caring For Our World Staráme se o náš svět.
Advertisements

Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Podpora meziobecní spolupráce
Projekt An Apple Pavla Sedlářová.
Předmět – PRVOUKA Projekt „Všude žijí lidé“ Výlet do Číny
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
Cesta ke kvalitě v praxi
Projekt partnerství škol Comenius Comenius School Partnership Mezinárodní projekt spolupráce mateřských škol „Okno do světa“
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Vítejte v Městské knihovně Čelákovice
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
Jazykové vzdělávání v kontextu Lisabonského procesu Schopnost komunikovat v cizích jazycích - jedna ze základních dovedností občana Evropy.
Interaktivní Evropa děti pro děti Evropa pestrá i společná Jiří Sumbal ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
SCHŮZKA RODIČŮ U11 a ml. sezóna 2014/2015 SOKOL NUSLE
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
COMENIUS Co si představit pod názvem projektu - A rainbow of cultures ? 2 roky rozvoje tvořivosti a myšlení žáků, prohlubování jazykových - IT.
NÁŠ POBYT V NEAPOLI PROSINCE SETKÁNÍ ŠKOL PROGRAM COMENIUS.
INKLUZÍVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SVP
NPR ČERTORYJE. T ERÉNNÍ CVIČENÍ o Cílem práce: Tvorba podrobného plánu terénního cvičení Zpestření výuky o Přínos práce: o Vlastní realizace cvičení na.
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
Výstupy z Úvodního semináře
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
EVROPSKá UNIE.
Europe is Singing! Koordinátor projektu: Turecko, základní škola: Zafertepecalkoy Ilkogretim Okulu, Ms. Mehtap Kilic Koordinátor projektu: Turecko, základní.
Nadační fond Pomocná ruka ve spolupráci ve spolupráci se školou Chotouňská připravily akci DEN ZEMĚ.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
12. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Celoživotní vzdělávání dospělých Grundtvig Projekt EU.
COMENIUS Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci.
Prima A setkání s rodiči 18.června 2007 aula školy.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Moje vlast, moje bydliště Vlajky VY_32_INOVACE_04 Sada 9
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Evropa pro občany Evropa pro občany Marcela Česáková Květen 2008.
Ivana Brabcová. ZŠ Ľudovíta Štúra, Modra (SK) Stanislava Bojkovská Šk.rok 2005/2006  Projekt probíhal v německém, českém, slovenském jazyce.  Naším.
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
COMENIUS – Partnerství škol Sociální učení ve škole a svět práce v Evropě 2009 – 2011 Pracovní setkání žáků a učitelů ve dnech 8. – v I.E.S.
Přínos programu SVES pro činnost ČŠI PaedDr. Jaroslav Müllner.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
 program „Začít spolu“ (Step by Step) je realizován ve více než 30 zemích  v ČR od 1994 v MŠ, 1996 v ZŠ  pedagogický přístup orientovaný na dítě 
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
ERASMUS + Evropa ve válkách jak se vypořádat s konflikty slovy a ne mečem, poučení z historie.
MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Naše škola se do programu COMENIUS zařadila na podzim 2004, kdy jsme spolu s kolegy z Polska, Itálie a Španělska začali připravovat společný projekt pod.
Michaela Štěpánková Jan Wurst Manuál pro učitele ZŠ a víceletých gymnázií.
Základní škola a Mateřská škola při lázních, Klimkovice, p. o.
ŠKOLNÍ SPECIÁLNÍ PEDAGOG. Náplň práce nabízí možnost učitelům, žákům i jejich rodičům konzultovat některé problémy, které souvisí se speciálními vzdělávacími.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Program CZ07 – Spolupráce škol
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Projekty pro žáky Art & Design in Our Lives – KA2
Plánování prvních kroků
5. Rodina jako výchovný činitel, předškolní pedagog
Science Meets Art - SMART
Projekt ERASMUS
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Jazykové hádanky Jazyk a řeč.
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
Evropská unie VY_32_Inovace_07KR-7
Transkript prezentace:

Socrates – Comenius 1 Matematika v našem životě Mathematics in our life

Školy – účastníci projektu Portugalsko – ACADEMIA DE MUSICA DE SANTA CECILIA Lisabon Portugalsko – ACADEMIA DE MUSICA DE SANTA CECILIA Lisabon Polsko – Gymnázium Nr. 23 Bydgoszcz Polsko – Gymnázium Nr. 23 Bydgoszcz Polsko – Publiczne Gymnázium Dobrodzieň Polsko – Publiczne Gymnázium Dobrodzieň Slovinsko – Osnovna škola Idrija Slovinsko – Osnovna škola Idrija Rumunsko – Scoala Nicolae Sibiu Cluj-Napoca Rumunsko – Scoala Nicolae Sibiu Cluj-Napoca Česká republika – základní škola Hostivice Česká republika – základní škola Hostivice

Uskutečněné aktivity Setkání v Dobrodzieni listopad stanovení úkolů - stanovení úkolů Setkání v Hostivici květen stavby a architektura v našich městech a obcích - stavby a architektura v našich městech a obcích - tvorba společných matematických pomůcek - tvorba společných matematických pomůcek - matematika v pořekadlech a přílovích - matematika v pořekadlech a přílovích Soutěž „Mosaics“- prosinec 2004

Začlenění projektu do vyučování Projekty v rámci předmětů Projekty v rámci předmětů Den s předmětem Den s předmětem Poznávání partnerských zemí 2.stupeň Poznávání partnerských zemí 2.stupeň Vytváření pomůcek pro mladší spolužáky Vytváření pomůcek pro mladší spolužáky

Zhodnocení projektu Přínos Přínos Rozvoj jazykových komunikativních dovedností Rozvoj jazykových komunikativních dovedností Poznávání odlišných kultur Poznávání odlišných kultur Prohloubení spolupráce s rodiči Prohloubení spolupráce s rodiči Obohacení výuky v předmětech Obohacení výuky v předmětech Rozvoj spolupráce mezi učiteli Rozvoj spolupráce mezi učiteli Problémy Průběžná práce na projektu Technické vybavení

Tipy, které se osvědčily Den s předmětem prosinec 2004

Partnerská schůzka v Polsku- listopad 2004

Fotogalerie Setkání v Hostivici - ukázka zhotovování krajek - Slovinsko Den s předmětem- výroba modelů oděvů