Ing. Michaela Novotná Hluboká nad Vltavou 14.9. 2012 Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
PRIORITY A CÍLE DOKUMENTU REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
1 Inovace a technologie v rozvoji regionů (Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III.) JUDr. Vladimír Gašpar Regionální inovační.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
2 Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III. JUDr. Vladimír Gašpar, ředitel RRA JM, P ředseda představenstva ČARA INOVACE A.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Představení JAIP RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích – I. a II. etapa Inovační vouchery Portál Gate2Biotech.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Podpora inovačních podniků prostřednictvím sítě Enterprise Europe Network Lukáš Procházka, TC AV ČR European Commission Enterprise and Industry.
Biology Park Brno a.s.. Brno – Bohunice, ulice Studentská 812/6 LOKALITA PROJEKTU.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s. Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2015.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Transkript prezentace:

Ing. Michaela Novotná Hluboká nad Vltavou Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.

Představení JAIP o.p.s. Strategické funkce JAIP - Podpora inovačního a podnikatelského myšlení - Navázání spolupráce mezi podnikatelskou a vědecko- výzkumnou sférou - Nacházení vhodných projektů a projektových partnerů - Projektová podpora - Nabídka vhodných prostor pro zasídlení - Tvorba týmu specialistů pro poskytování podpůrných služeb s vysokou přidanou hodnotou - Nástroj regionálního rozvoje

Činnosti JAIP o.p.s. 1. Správa JVTP Jihočeský vědeckotechnický park České Budějovice (JVTP) - je specializované prostředí pro zabezpečení transferu technologií, jehož podstatou je spolupráce veřejných VaV kapacit a komerčních subjektů na dílčích podnikatelských technologicky orientovaných záměrech, jejichž základním cílem je aplikace technologie a dosažení zisku (statut JVTP) PI, PIC, CTT

Činnosti JAIP o.p.s. Základní úkoly JVTP: - vyhledávání podnikatelských záměrů a pomoc při jejich rozvíjení - spolupráce s pracovišti JU, BC AV ČR na uplatnění výsledků VaV činnosti a absolventů v praxi – zabránění úniku elit - lokalizace zahraničních zájemců s úmyslem spolupráce s pracovišti JU, BC AV ČR - poskytování komplexních i specifických služeb (start-up, financování seed a pre-seed činností, rizikový kapitál, marketing, apod.) Podpora ze strany JAIP: - snížené nájemné za využití prostor a přístrojů v rámci Podnikatelského inkubátoru sleva až 75 % - v rámci Podnikatelského inovačního centra sleva až 40 % - systematická spolupráce projektového manažera JAIP na rozvoji klienta a jeho podnikatelských záměrů - odborná podpora, nabídka vzdělávání, služby JAIP pro klienty

Činnosti JAIP o.p.s. 1. Správa JVTP – 8 zasídlených firem /PIC,PI/ – 4 virtuálně zasídlené firmy – Laboratorní a technologické služby

Další činnosti JAIP o.p.s. Účast v technologických platformách a klastrech Spolupráce s akademicko-univerzitním a komerčním prostředím Správa portálu prostředník pro podporu inovačního podnikání v oblasti biotechnologií

Oblasti možné spolupráce: - Biotechnologie - Genového inženýrství - Nanotechnologie - Potravinářský průmysl - Zemědělské technologie - Strojírenství (aktivity vycházejí ze skutečnosti našeho regionu - vzhledem k úzké vazbě na akademicko-univerzitní prostředí a region. oborové zaměření)

Projektová činnost JAIP Realizované projekty RKO JC, PROMOTE - Snaha o zvýšení informovanosti o 7. RP EU a pomoc při integraci do sítě vědeckovýzkumných pracovišť Evropské unie - Podpora zapojení pracovníků VaV do projektů mezinárodní vědecko-výzkumné spolupráce

Projektová činnost JAIP Projekt Věda ve městě - prezentace Českých Budějovic jako „Města vědy“ formou propagace významných regionálních aplikovatelných vědeckých úspěchů výzkumu a vývoje v tuzemsku i v zahraničí - zvýšení povědomí českobudějovických občanů o místní vědě a výzkumu a též prezentování vědeckých výsledků veřejnosti populárně-vědeckou formou

Projektová činnost JAIP Projekt RAPIDE - podpora MSP s rychlejším uplatněním jejich inovací na trh - zlepšení regionální podpory a stimulace inovací jako klíčového faktoru konkurenceschopnosti - tvorba regionálního akčního plánu - v JčK schváleno zastupitelstvem kraje použití metodiky BLUES – finanční podpora pro začínající podnikatele a tvorba Pitching Innovation softwaru- metoda, která má formou vhodně volených otázek a interaktivní nápovědy umožní inovátorům různé úhly pohledu na svůj vynález

Projektová činnost JAIP MSB TechNet - aktivizace přeshraniční (česko-rakouské) spolupráce v oblasti inovačního podnikání, vědy a výzkumu - podrobná analýza regionálních inovačních systémů s cílem nalezení vzájemných překryvů a synergickým vazeb - vytvoření strategie a konkrétních opatření - tvorba společného marketingového konceptu celého přeshraničního regionu Navazující projekt MSB Innocat

Další realizované projekty INNOFUN B4I Město ve fotografiích Dovybavení VTP SPINNET TROJLÍSTEK

Děkuji Vám za pozornost!