THE GARDEN A PLACE FOR LIFELONG LEARNING Projekt partnerství Grundtvig.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Nabídka pro partnery. Nabídka pro partnery Co jsou světové gymnaestrády Světové gymnaestrády pořádá Mezinárodní gymnastická federace (FIG) jedenkrát.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Reg. č. CZ.1.07/1.2.00/ od do
„Záchrana prírodného dedičstva v česko – slovenskom prihraničí“ Operační program přeshraniční spolupráce ČR -SR.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Základy projektu - rozvoj NNO ŽP Regionální centrum ČSOP Pověřenou organizací je ZO ČSOP Kněžice, celkem 18 základních organizací v kraji Koordinační.
ECVET v Programu celoživotního učení
Přírodní zahrady bez hranic česko – rakouský projekt
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Den Země – svátek planety
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
Greenforce Network Prezentace pro mezinárodní skupinu ČIŽP Praha, 14. května 2008 Martin Baranyai.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
OMC Pracovní expertní skupina
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
Projekt MODEL = Mobility Opportunities for DisablEd Learners Příležitosti mobilit pro handicapované.
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
1 CELOŽIVOTNÍ UČENÍ − KROMĚŘÍŽ 2010 PŘÍKLADY INSTITUCIONÁLNÍ PODPORY ROZVOJE CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ V KRAJI Výměna zkušeností z rozvoje a podpory celoživotního.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Program Mrkvička vzdělávací a informační podpora Celostátní síť mateřských škol vznikla v roce 2007.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Zdravá škola.
Chaloupky o.p.s. Štoky,
Celoživotní vzdělávání dospělých Grundtvig Projekt EU.
STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA KRNOV
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308. My Style of Life.
MOTHER CENTERS DEVELOPING SUPPORT STRUCTURES FOR ACTIVE VOLUNTEER INVOLVEMENT ( Grundtship LSP) Mezinárodní projekt Sítě mateřských.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
PEČEŤ KVALITY GRUNDTVIG 2010
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

THE GARDEN A PLACE FOR LIFELONG LEARNING Projekt partnerství Grundtvig

Účel projektu “Vyvinout novou programovou nabídku pro šiřitele projektu: učitele, pracovníky neziskových organizací a ostatní propagátory myšlenky otevřeného zahradního prostoru, jakožto místa prolínání kultur, místa celoživotního učení a environmentálního vzdělávání.”

Partnerské organizace Chaloupky o.p.s., školská zařízení pro zájmové a další vzdělávání Největší středisko zabývající se environmentální výchovou na Vysočině dlouhodobě se věnují jednodenním i pobytovým programům pro školy s ekologickou a přírodovědnou tématikou Zakládající člen sdružení středisek ekologické výchovy Pavučina

Partnerské organizace Umweltschutzverein Bürger und Umwelt, Rakousko od roku 1990 věnuje environmentálnímu vzdělávání a ochraně přírody uskutečnila již několik významných mezinárodních projektů a v současnosti s Chaloupkami o.p.s. realizuje projekt “Přírodní zahrady bez hranic”

Förderverein Schul-Umwelt-Zentrum Mitte e. v., Německo od roku 2007 se zabývá zážitkovým environmentálním vzděláváním středisko v centru Berlína Partnerské organizace

De Groene Inval, Holandsko centrum pro ochranu přírody “De Groene Inval” se věnuje environmentálnímu vzdělávání dětí i dospělých Partnerské organizace

Ełckie Stowarzyszenie Ekologiczne – ESE, Polsko od roku 1994 se zabývá ochranou přírody a vzděláváním v oblasti obnovitelných zdrojů energie Partnerské organizace

Fundación Global Nature, Španělsko zabývá se ochranou přírody a propagací obnovitelných zdrojů od roku 1993 nabízí mnoho vzdělávacích programů pro veřejnost Partnerské organizace

Témata Věda v zahradě Biodiverzita (Nizozemí) Půda (Rakousko) Obnovitelné energie (Polsko) Klimatické změny (Španělsko) Environmentální vzdělávání v zahradách (Česká republika) Zdraví Zapojení smyslového vnímání v zahradách (Německo)

Online brožura „Informace o vzdělávacích aktivitách v zahradě“ Hlavní koordinátor – Česká republika Sazba – Polsko Editace – Německo, Španělsko Deadline: červen 2012

Online brožura Tematické zaměření na specifické skupiny: mládež - 18 – 26 let tělesně & mentálně postižení Cílová skupina Lidé zabývající se environmentálním vzděláváním dospělých

Krátký dokumentární film „Pohyb a zapojení smyslů v zahradách“ Koordinátor – Německo, Holandsko Produkce - Polsko Deadline: červen 2012

Mobility Harmonogram Listopad 2010 – Španělsko, Fundación Global Nature Květen 2011 – Česká republika, Chaloupky o.p.s. Červen 2011 – Nizozemí, De Groene Inval Září 2011 – Polsko, Ełckie Stowarzyszenie Ekologiczne Duben 2012 – Rakousko, Umweltschutzverein Bürger und Umwelt Červen 2012 – Německo, Schul-Umwelt-Zentrum Mitte e. v. Počet mobilit Rakousko – 24 Česká republika – 24 Německo – 12 Nizozemí – 12 Polsko – 12 Španělsko - 8

ADMINISTRACE PROJEKTU

Zapojení partnerů Koordinace projektu – Rakousko & Německo Projektová dokumentace – Česká republika Evaluace projektu – Nizozemí Dotazníky, hodnocení účastníků apod. Šíření projektu – všichni partneři