Workshop č. 1 (KA 5) pro kontaktní osoby základních škol zúčastněných v projektu „ROZVOJ TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA DĚČÍNSKU“ s registračním číslem CZ.1.07/1.1.34/01.0017.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
Advertisements

Workshop pro VP ZŠ – wvp 3 a 4
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky IQ INDUSTRY Výsledky plnění klíčových aktivit projektu.
STAGE 14. CZ.1.07/1.1.24/ Registrační číslo: 1. června 2013Začátek projektu: 31. prosince 2014Konec projektu: 19 měsícůDoba trvání: ,17.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_01.
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_02.
Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_07 Škola: ZŠ Dr. Miroslava Tyrše Děčín, příspěvková organizace Adresa: Vrchlického 630/5, Děčín II Autor: Bc. Eva.
Předmět: Český jazyk - mluvnice Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_10 Škola: ZŠ Dr. Miroslava Tyrše Děčín, příspěvková organizace Adresa: Vrchlického 630/5, Děčín II Autor: Bc. Eva.
Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_08 Škola: ZŠ Dr. Miroslava Tyrše Děčín, příspěvková organizace Adresa: Vrchlického 630/5, Děčín II Autor: Bc. Eva.
Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.
„ROZVOJ TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA DĚČÍNSKU“
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
Realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
„VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM A POTŘEBY ZAMĚSTNAVATELŮ V REGIONU“
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Podpora poradců Podpora poradců
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK248.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Dělnická 15, Děčín VI Tel.: Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI příspěvková organizace Dělnická.
Třídní schůzky 9. tříd ZŠ Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI, příspěvková organizace „ROZVOJ TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA DĚČÍNSKU“
ZPŮSOBY KOMUNIKACE V PROJEKTU
Excel 2010 karta Rozložení stránky. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
ZELENÝ MOST MEZI ŠKOLOU A PRAXÍ ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ MODULY PRO TRVALE UDRŽITELNÝ ROZVOJ Partner projektu : Střední škola energetická a stavební,
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
Aktivity na podporu středního odborného školství v JMK
„Okna technickým oborům dokořán“
Individuální projekt OP VVV
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Aktuální informace o stavu
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Setkání kariérových poradců
Centrum kolegiální podpory CKP
Systémové řešení - motivace a vzdělávání pedagogů (IKAP A)
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Transkript prezentace:

Workshop č. 1 (KA 5) pro kontaktní osoby základních škol zúčastněných v projektu „ROZVOJ TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA DĚČÍNSKU“ s registračním číslem CZ.1.07/1.1.34/ ZHODNOCENÍ DNŮ ŘEMESEL (KA2) 22.,23. a 24. říjen 2012 Dne SŠ lodní dopravy a technických řemesel Děčín – učebna č.23 13:00 – 17:00 hod

1.Seznam partnerských základních škol 2.Seznam partnerských firem 3.Připomenutí KA pro ZŠ (1,2,5) 4.Změna na pozici Poradce 5.Zpravodaj „ŠANCE 2012“ 6.Webové stránky projektu 7.Harmonogram Dnů řemesel, jejich podoba 8.Panelová diskuze Obsah prezentace

1.ZŠ a MŠ Děčín IX, Na Pěšině 330, příspěvková organizace 2.ZŠ a MŠ Děčín VIII, Vojanova 178/12, Děčín VIII, příspěvková organizace 3.ZŠ Dr. Miroslava Tyrše, Děčín II, Vrchlického 630/5, příspěvková organizace 4.ZŠ a MŠ Verneřice, příspěvková organizace 5.ZŠ a MŠ Děčín III, Březová 369/25, příspěvková organizace 6.ZŠ a MŠ Markvartice, příspěvková organizace 7.ZŠ - Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace 8.ZŠ a MŠ Děčín XXVII, Kosmonautů 177, příspěvková organizace 9.ZŠ a MŠ Děčín VI, Školní 1544/5, příspěvková organizace 10.ZŠ a MŠ Děčín IV, Máchovo nám. 688/11, příspěvková organizace 11.ZŠ Děčín II, Kamenická 1145, příspěvková organizace 12.ZŠ Děčín I, Komenského náměstí 622/3, příspěvková organizace 13.ZŠ a MŠ Benešov nad Ploučnicí, příspěvková organizace 14.ZŠ a MŠ Jílové, okres Děčín, příspěvková organizace 15.ZŠ Děčín XXXII, Míru 152, příspěvková organizace Základní školy

1.Constellium s.r.o. 2.DAYMOON, a.s. 3.DENAS Děčín, spol. s.r.o. 4.Hoerbiger Žandov s.r.o. 5.Chart Ferox, a. s. 6.Karned Tools s.r.o 7.Kovo Děčín spol. s r.o. 8.Monosh s. r. o. 9.RAF Děčín s.r.o. 10.Sauer Žandov, a.s. 11.WEFA Bohemia s.r.o 12.WICO B.G.M., a.s. Zaměstnavatelé

1.Podpora a motivace žáků základních škol ke vzdělávání v technických oborech 2.Popularizace technických povolání 3.Spolupráce střední školy s aktéry trhu práce 4.Inovace 2 vzdělávacích programů SŠ 5.Komunikace firem a škol Klíčové aktivity

Podpora a motivace žáků základních škol ke vzdělávání v technických oborech Její podstatou je praktická výuka v oblasti Pracovní činnosti (Člověk a svět práce) žáků 9. a případně i 8. tříd v prostorách střední školy K dispozici jim bude metodik SŠ, který je spolu s vlastním vyučujícím povede při tomto vzdělávacím procesu Vznikne „Příručka dobré praxe“, cílená na žáky ZŠ v celém Ústeckém kraji Vznikne „Metodika spolupráce ZŠ a SŠ s technickými obory“ z celého okresu Děčín Klíčová aktivita č. 1

Popularizace technických povolání Smyslem klíčové aktivity je popularizace technických povolání (především strojírenství) u žáků ZŠ, kteří právě řeší svoji budoucí profesi Poradce SŠ bude průběžně navštěvovat a informovat žáky ZŠ a výchovné poradce o vývoji strojírenských oborů v regionu ve vazbě na trh práce a potřeby zaměstnavatelů Proběhnou 4 odborné konference pro vedení, učitele, výchovné poradce ZŠ, zástupce SŠ s technickými obory za přímé účasti zaměstnavatelů Uskuteční se celkem 4 Dny řemesel v prostorách SŠ, kde si žáci ZŠ vyzkouší na připravených pracovištích různé pracovní činnosti. Součástí těchto akcí budou i zástupci firem. Budou vydávány pravidelné tiskové zprávy a veškeré informace zveřejňovány na projektovém webu Podpora exkurzí žáků ZŠ u zúčastněných zaměstnavatelů Klíčová aktivita č. 2

Komunikace firem a škol Smyslem této aktivity je nastavit systém pravidelné komunikace firem, středních škol s technickým vzděláváním a základních škol v okrese Děčín a do budoucna v celém Ústeckém kraji. Na webových stránkách projektu bude realizováno diskusní fórum k odbornému vzdělávání. Uskuteční se 1 workshop měsíčně po dobu trvání projektu, tedy celkem 32 workshopů. Bude vytvořena strategie spolupráce škol a firem jako vysoce odborná část projektu a realizován systém sociálního partnerství. Po dobu trvání projektu bude vydáván zpravodaj Šance 2012 (13,14), který bude distribuován přímo na ZŠ. Vyjde celkem 10 čísel této tiskoviny. Klíčová aktivita č. 5

Lenka Ungerová Mobil: Změna na pozici Poradce (KA2)

Po dobu trvání projektu vyjde celkem 10 čísel (cíleně během náboru) Distribuce 1. čísla – do školy je přiveze Poradce SŠ osobně. Projektový web: (praktická ukázka) Zpravodaj „Šance 2012“ + web

Stručný popis ukázkových pracovišť (celkem 8): Strojírenské obory (dílny v areálu na Dělnické): 1.Raznice 1. Raznice – pomocí ruční raznice si děti vyzkoušejí razit z měkkého materiálu podložku. 2.Ruční výroba 2. Ruční výroba – ruční řezání závitů do měkkého materiálu. 3.Obrábění 3. Obrábění – na soustruhu si děti vysoustruží kostičku ze dřeva. 4.Vysekávání 4. Vysekávání – mají možnost si vysekat obrazec do měkkého materiálu. Stavební obory a lodní doprava (školním plavidlo DL2 v přístavu Rozbělesy): 5. Vazba cihel 5. Vazba cihel – děti si vyzkoušejí vazbu z dřevěných cihel. 6. Vázání uzlů 6. Vázání uzlů – druhy uzlů a možnost vyzkoušet si jejich uvazování. 7. Startování motoru 7. Startování motoru – pomocí ručního startéru si děti nastartují motor. 8. Hod lanem na „pachole“ 8. Hod lanem na „pachole“ – hod lanem na cíl při uvazování plavidla. Dny řemesel 2012

Doprava byla zajištěna dle dohody dvěma autobusy. Na každé pracoviště bylo počítáno se skoupinou cca. 10 žáků. Doba ukázky na každém pracovišti byla asi 12min. Každou skupinu provázel po jednotlivých pracovištích žák 3. ročníku naší školy. V samém závěru děti vyplnily připravený dotazník. Dny řemesel 2012

Dny řemesel harmonogram

Skutečné počty žáků: Den řemesel ZŠ Na Stráni, ZŠ Kamenická, ZŠ Na Pěšině, ZŠ Benešov n./Pl. Den řemesel ZŠ M. Tyrše, ZŠ Březová, ZŠ Máchovo nám., ZŠ Verneřice, ZŠ Míru Den řemesel ZŠ Školní, ZŠ Komenského, ZŠ Markvartice, ZŠ Kosmonautů, ZŠ Jílové Celkem: 411 žáků ZŠ Dny řemesel 2012

Panelová diskuse Den řemesel 22. října 2012 Den řemesel 24. října 2012 Zpravodaj Šance 2012 a projektový web: Den řemesel 23.října 2012 Ostatní

Obsah prezentace Děkujeme vám za pozornost. Mgr. Bc. Jana Férová projektový manažer Mobil: Rudolf Špaček věcný manažer Mobil: