MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA 271
Advertisements

Nadnárodní společenství
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Mezinárodní politické organizace a seskupení
OSN OSN= organizace spojených národů
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Předmět: Název materiálu: Výuková.
Mezinárodní integrace
NATO.
Evropská integrace 20. století
Světové organizace.
EVROPSKÁ INTEGRACE EU – OP VK – III/2 ICT DUM 4
ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států
KOMBI Obsah shrnutí: Důvod vzniku a cíle evropské integrace
Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO) Vzniklo v roce 1951 jako první ze tří evropských společenství. Jeho cílem byla podpora rozvoje dvou tehdy klíčových.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Organizace spojených národů
ZEMĚPIS 9. ROČNÍK MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
OSN – Organizace spojených národů
Nadnárodní společenství
VY_52_INOVACE_Z.9.36-hospodářské organizace ve světě-prezentace
VY_32_INOVACE_ 11- OSN.  Vznikla z členských států protifašistické koalice v roce 1945 jako pokračovatelka meziválečné Společnosti národů VY_32_INOVACE_.
Historické milníky evropského práva
Evropská unie Petr Machala.
SEVEROATLANTICKÁ ALIANCE
 VY_32_INOVACE_16_04  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
VY_32_INOVACE_ Smlouva o EU je platná od Je zavedeno „evropské občanství“ Přináší „kritéria konvergence“ – ekonomické sblížení 1.Stabilita.
EVROPA A EUROATLANTICKÝ PROSTOR I: STUDENÁ VÁLKA
Jsme v EU, buďme v obraze. EU jako politický organismus Eva Pluskalová.
ČR A JEJÍ POSTAVENÍ V SOUDOBÉM SVĚTĚ
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Evropská unie - vznik vznik 1993 na základě Smlouvy o Evropské unii (Maastrichtská smlouva) navazovala na evropský integrační proces od padesátých let.
Organizace spojených národů
OSN (United Nations Organization)
Evropská Integrace Aneb jak to vše začalo
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_101.
Kavříková, Bělinová, Březinová, Štěrbová
Integrace Štěpánka Hybnerová 4.Z 2015.
UNITED NATIONALS ORGANIZATION*ORGANIZAC E SPOJENÝCH NÁRODŮ*OSN Vypracovala:Lenka Bokůvková Třída:9.A Datum:15.dubna 2008.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
Postavení Evropy ve světě
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
OSN Organizace spojených národů Hynková, Ptáček, Baše, Ondra, Zámečník.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
EVROPSKÁ UNIE.
Anežka Dvořáková, Barbora Suchomelová, Vítek Piskač, Matěj Keblovský
Hospodářská politika Téma 2 Evropská integrace. Evropská integrace Historie „společné“ Evropy Instituce EU.
Evropská unie EU. Historie Zakladetel Robert Schuman, francouzský ministr zahraničí předložil návrh o sjednocení Evropy. Zakladetel Robert Schuman,
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : červen.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborné učiliště nábytkářské a.
EVROPSKÁ UNIE OFICIÁLNÍ VZNIK EU 1993 Současná politická společnost má neustálou potřebu se sdružovat. Sdružení jako hlavní myšlenku má i Evropská.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých.
SVĚTOVÁ SPOLEČENSTVÍ. 1. Organizace spojených národů (OSN) Založena roku 1945 v San Franciscu Cílem OSN je zachování míru a bezpečnosti ve světě a spolupráce.
Rozpočet Evropské Unie ING. DAVID SLAVATA, PH.D..
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_16_Evropská unie,
OSN.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Sociální zabezpečení v EU
Evropská integrace= SCELOVÁNÍ, SJEDNOCENÍ
Mezinárodní organizace
Základní škola, Hradec Králové
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Severoatlantická aliance
Evropská unie VY_32_Inovace_07KR-7
VY_32_INOVACE_60_Svět kolem nás
Transkript prezentace:

MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE OSN NATO EU

Organizace spojených národů www.un.org Společnost národů - předchůdce vznik v průběhu I. světové války, 1919, Versailleská smlouva 1945 San Francisko – Konference Spojených národů – vznik Charty OSN následně vznik OSN 192 členů základní orgány: Valné shromáždění Rada bezpečnosti Poručenská rada Mezinárodní soudní dvůr Sekretariát OSN Ekonomická a sociální rada

Cíle OSN: udržovat mezinárodní mír a bezpečnost rozvíjet mezi národy přátelské vztahy založené na respektování zásad rovnoprávnosti a práva na sebeurčení národů spolupracovat při řešení mezinárodních ekonomických, sociálních, kulturních a humanitárních otázek a podpoře základních lidských práv a svobod být centrem pro koordinaci kroků, které národy podnikají v zájmu dosažení těchto společných cílů

http://cs.wikipedia.org/wiki/Port%C3%A1l:Organizace_spojen%C3%BDch_n%C3%A1rod%C5%AF

Severoatlantická aliance http://www.nato.int vznik 1949 podpisem Washingtonské smlouvy 10 evropských států, USA, Kanada 1999 vstup ČR 28 členů Cíle NATO: ochrana svobody a bezpečnosti všech jeho členů politickými i vojenskými prostředky v souladu se zásadami Charty OSN Základní orgány: Severoatlantická rada Výbor pro obranné plánování Skupina pro jaderné plánování Vojenský výbor NATO Generální tajemník NATO

Mapa členských států NATO http://www.d.umn.edu

Evropská unie ekonomické a politické partnerství vznik 1993 tzv. Maastrichtská smlouva předchůdci – Evropské společenství uhlí a oceli (EHS), Evropské hospodářské společenství (EHS) a Evropské společenství pro atomovou energii (EURATOM) 27 členů 2004 vstup ČR http://europa.eu/index_cs.htm Základní orgány: Evropský parlament (zastupuje občany EU) Rada Evropské unie (zastupuje vlády členských států) Evropská komise (zastupuje společné zájmy EU) Soudní dvůr Účetní dvůr

Cíle EU vytvoření společného trhu a hospodářské a měnové unie podpora rozvoje a růstu hospodářství, zaměstnanosti, konkurenceschopnosti zlepšování životní úrovně a kvality životního prostředí. k zabezpečení těchto cílů slouží čtyři základní svobody vnitřního trhu:volný pohyb zboží, osob, služeb a kapitálu dále společné politiky Evropské unie například v oblastech hospodářské soutěže, společné vnější obchodní politiky a zemědělství

Rozšiřování EU z počátečních 6 zakládajících státu na dnešních 27 http://europa.eu/abc/euslides/index_cs.htm