Mimořádné odpisy a kontroly majetku Monika Vytlačilová Skalský Dvůr 23.-24.11.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘEVOD WINFAS – WINFAS ZE STARÉHO DO NOVÉHO ROKU
Advertisements

Tipy a triky Ondřej Suk Skalský Dvůr
Stav k 30. červnu Výměna řidičských průkazů Řidičské průkazy vydané od 1. července 1964 do 31. prosince 1993 jsou jejich držitelé povinni vyměnit.
Doprava Skalský Dvůr Renata Štěpničková.
Co lze změnit pro nové období Vše musíte ve staré firmě 2008 před definitivním převodem •Klienti –Identifikátor klienta (záložka Další údaje) –Název adresy.
DM - ODPISY DM je pořizován na delší dobu
Oběžný majetek Znaky spotřebovává se jednorázově mění svou podobu
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek – odpisy (2. část) Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných.
Práce s objednávkami zákazníků Každému podle jeho přání – rychle a snadno Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
Vážní deník Renata Štěpničková Skalský Dvůr
Převod MEZD na rok 2010 stručný průvodce převodu MEZD Romana Pavelková Skalský Dvůr
Evidence a inventury majetku
INTRASTAT ve WinFASu Stručné seznámení Bohuslav Major, Ing. Skalský Dvůr
10. Martin Smíšek 2. A  Jelikož se DHM při jeho užívání opotřebovává a jeho hodnota postupně přechází do hodnoty nových výrobků nebo jiných výkonů.
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Elektronická daňová přiznání z WinFASu Ondřej Suk Skalský Dvůr
Skalský Dvůr Servisní protokol Renata Štěpničková.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Export výkazů v XML RNDr. Pavel Milička Skalský Dvůr
FINANCE 2014/2015.
ODPISY DLOUHODOBÉHO MAJETKU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Technické zhodnocení Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Odpisy Michal Radvan Za využití přednášky JUDr. Mrkývky na téma Odpisy, FP III, podzim 2006.
Účtování dlouhodobého majetku „14“
Účtování dlouhodobého majetku účtová třída 0
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
OPOTŘEBENÍ A ODPISOVÁNÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU
Dlouhodobý majetek Odpisy
*1031 Vypořádání Skalský Dvůr K čemu slouží Pro zemědělské firmy, které ještě uvádí vypořádání oprávněných osob Je navázána na knihu závazků,
V ýukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Msc. Marcela Vojáčková.
ODPISY DLOUHODOBÉHO MAJETKU
ODPISY DLOUHODOBÉHO MAJETKU ROVNOMĚRNÉ
Zootechnická evidence Stručné představení nového rozšíření modulu zvířat Skalský Dvůr
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_269.
Cestovní náhrady podnikatelů
2 Ing. Dominik Laudát Novinky v majetkových modulech.
Evidence DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ing. Zuzana Nováková Odbor Řídící orgán OP Ministerstvo zemědělství ČR.
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Vyřazení dlouhodobého majetku
Daň z příjmů a odpisy.
1 Hmotný a dlouhodobý majetek. 2 dlouhodobý majetek – účetní kategorie dlouhodobý majetek  hmotný  nehmotný  drobný dlouhodobým majetkem jsou samostatné.
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456
Daňové odpisování majetku
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_268.
Odpisy Michal Radvan Za využití přednášky JUDr. Mrkývky na téma Odpisy, FP III, podzim 2006.
EVIDENCE DLOUHODOBÉHO MAJETKU
Odpisy Kristýna Chalupecká
ODPISY – TECHNICKÉ ZHODNOCENÍ
Finanční vs. manažerské účetnictví
Daň z příjmů právnických osob Mgr.Eva Kolářová, Ph.D. Tato prezentace vznikla za podpory projektu FRVŠ č.2714/2007.
Majetek podniku. oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) dlouhodobý.
Odpisování dlouhodobého majetku od ČÚS č. 708 Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Evidence majetku *1198 Ing. Jana Svobodová Skalský Dvůr 23. –
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.12 Ročník2. ročník.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.08 RočníkDruhý.
DM - ODPISY DM je pořizován na delší dobu DM nespotřebován jednorázově, ale postupně Postupné opotřebovávání se vyjadřuje prostřednictvím ODPISŮ.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Odpisy a výrobní kapacita
Daňová evidence STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Digitální učební materiál
VY_62_INOVACE_ , silniční daň Ing. Blanka Kožíšková
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Dlouhodobý majetek.
Účtování dlouhodobého majetku účtová třída 0
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název projektu: ICT ve výuce
Transkript prezentace:

Mimořádné odpisy a kontroly majetku Monika Vytlačilová Skalský Dvůr

Mimořádné odpisy Dle § 30a Sbírky zákonů č. 216/2009 Přijaty v rámci protikrizového balíčku Týkají se jen majetku v odpisové skupině 1. a 2. Vyšší odpisy -> nižší daň Nepovinné daňové odepisování Týká se jen nově pořízeného majetku Povinnost odepisovat daňově rovnoměrně měsíčně (od následujícího měsíce po zařazení do užívání Účetní odpisy zůstávají beze změny

Výše mimořádných odpisů Výše daňových mimořádných odpisů:

Základní podmínky Na majetek zakoupený v prosinci 2008, uvedený do užívání v lednu 2009 lze uplatnit MO Na majetek zakoupený v červnu 2010, uvedený do užívání v červenci 2010 nelze uplatnit MO Technické zhodnocení nezvyšuje vstupní cenu Při vyřazení majetku lze daňový odpis uplatit ještě v měsíci vyřazení

Podrobný návod Všechny informace, týkající se Mimořádných odpisů najdete na našich internetových stránkách Příspěvky číslo 875, 887, 900

Kontroly majetku Aplikace *3422 Důležitost kontrol: –kontrola dat obecně –převod do Majetku 2 Sumární a podrobné zobrazení výsledku kontrol Kontexty

Ukázka ve WinFASu Mimořádné odpisy Kontroly