AMERIKANIZACE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příjemce: ZŠ a MŠ České Velenice Třída Čsl. legií.
Advertisements

Impresionismus v českých zemích
PowerPoint 2007: Text s odrážkami
Vánoční zvyky u nás a ve světě
Den Země – svátek planety
Pop-art Autor: Michelle Malá a Nela Doláková
Spojené státy americké
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Téma hodiny: Spojené státy americké – Opakování (film a kvíz)
Rifle.
Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: května 2012
Mezinárodní situace na přelomu 19. a 20. století
Sparta 1.
Michael Jackson Heal The World Originál obal alba 1982 to Thriller.
Tereza Látalová.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
GPS.
Vývoj politické mapy světa
Milánský dóm – Duomo di milano
Název Obyvatelstvo – rozmístění, početní vývoj a demografické ukazatele Předmět, ročník Zeměpis, 2. ročník Tematická oblast Sociální prostředí Anotace.
ČESKÉ ADVENTNÍ ZVYKY 3. ročník
Dominik nedzbala Svět TECHNIKY A JÁ Můj pohled na věc
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_483_Život a dílo Aloise Jiráska AUTOR: Mgr. Martina Ringová.
Barokní architektura v českých zemích
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Dějepis II. stupeň Název a číslo učebního materiálu Nástup komunistického.
Státy Evropské Unie Vytvořil Tomáš Galle, číslo 7.
Weissová, Krejcarová C2A
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
VLIV ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ NA NAŠE ZDRAVÍ Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo.
Zlatá 20.léta Proměny životních návyků Biograf Rozhlas Jazz
Baroko III. stavitelé. Baroko III. stavitelé Anotace: Materiál je určen pro práci žáků 4. ročníku ZŠ v předmětu Výtvarná výchova na téma barokní architektura.
Letadla společnosti BOEING
HEZKÉ PROŽITÍ VÁNOČNÍ POHODY,JEŽÍŠEK NEPŘÍJDE,PROTOŽE SPADL DO VODY.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Koláž je jedním z nejpozoruhodnějších a také nejtypičtějších technických a výrazových prostředků, které se objevily na umělecké scéně 60. století. Umožňuje.
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
Náhrdelník Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Pojetí pravdy u pragmatiků
Ruské pravoslavné Vánoce. Na Rusi se objevily již po příchodu křesťanství v 10.století Několik set let trvalo než se prosadily Vítězstvím těchto svátků.
Náboženská tolerance Josefa II. © Lucie Stárková, č. 1.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
SEVERNÍ AMERIKA - SÍDLA
VY_32_INOVACE_64_KRYŠTOF KOLUMBUS
Antonín Slavíček.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Britská literatura 20. století vybraní.
kapitoly z dějin hudby zábavné rock and roll
Dámy a Pánové Radi bychom Vám představili firmu ADELINE Street. Tato firma vznikla jako projekt jednotlivých hudebních umělců, kteří jí nejdříve založili.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vliv náboženství na chápání světa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek.
Číslo: : VY_32_INOVACE_18_13 (20) Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název:
Pop-art Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
Umělecké směry 20. století
Vytvořila: Dominika Dvořáková
William Shakespeare.
SEVERNÍ AMERIKA - SÍDLA
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:VkO6 - 2 Datum ověření ve výuce: Téma: Cyklus přírody - kalendář Tématický okruh: Člověk v rytmu času Vzdělávací.
Anotace Jméno autora PaedDr. Šárka Kindlová Datum vytvoření Prosinec 2011 DUM 14 Ročník 4. ročník Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Jazyk.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Anna Zabranská Číslo
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_15_HIP_HOP_RAP Dějiny hudby
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Název školy: Základní škola Netvořice
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Katy Perry.
GLOBALIZACE.
Transkript prezentace:

AMERIKANIZACE

Co to je? ovlivňování světa kulturou USA názor na amerikanizaci je rozporuplný z amerických společností se staly nadnárodní, například McDonalds americké seriály, Hollywood americké svátky a víra, Santa Claus

Santa Claus nejznámější amerikanizace starší obtloustlý muž v červeno bílém oblečení dává dětem vánoční dárky rozšiřuje se po celém světě přilétá na saních, tažených létajícími soby v Čechách jeho práci vykonává Ježíšek a tak by to i mělo zůstat existuje aplikace zvaná Track Santa

Historie nejsilnější byla zejména ve druhé polovině 20. století díky moderní komunikaci a satelitům později také hodně díky filmům, seriálům a hudbě některé země (Írán) se snažily vliv amerikanizace potlačit, ale obecně se to považuje za nedemokratický akt i EU mírně potlačuje amerikanizaci za účelem podpory vlastní tvorby

Hollywood čtvrť v Los Angeles, podle které vznikl styl filmů ročně okolo 200 nových filmů Indie a Pákistán – Bollywood a Pallywood

KONEC Vytvořili: Tomáš Chlumský, Marie Anna Kociánová Josef Král, Julie Posseltová a Kryštof Stočes

Zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/Hollywood http://cs.wikipedia.org/wiki/Amerikanizace