VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ZÁKLADNÍ BODY, POSTŘEHY A ZKUŠENOSTI ing. Arnošt Cetkovský, MF-CFCU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZMĚNY ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH
Advertisements

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
Dopady novely ZVZ na transparentnost veřejných zakázek v ČR Mgr. Martin Kameník, Oživení, o. s. Praha, 1. září 2011.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Liberec, 19. května 2008.
Valná hromada České asociace konzultačních inženýrů (CACE), Praha, 27. března 2012 Přijatá novela zákona o veřejných zakázkách s účinností k
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Zadávání veřejných zakázek §§§
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Veřejné zakázky Zákon o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Osvěta a transparentnost veřejných zadavatelů Reg. číslo projektu - CZ.1.04/4.1.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Faktory ovlivňující výsledky zadávacích řízení - komparace veřejných zakázek zadaných obcemi a centrální státní správou Jan Pavel Listopad 2012 Názory.
SOUPIS STAVEBNÍCH PRACÍ, DODÁVEK A SLUŽEB
Veřejné zakázky 1 Ústí nad Labem, Zdroje informací o veřejných zakázkách 2.Právní prostředí – normy a řídící akty 3.Základní pojmy 4.Povinnosti.
Pravidla výběru dodavatelů při pořizování zboží a služeb z prostředků finanční podpory OP VK Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
ROP NUTS II SEVEROVÝCHOD
Veřejné zakázky Robert Páleník Tento studijní materiál vznikl jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Podpora odborných praxí.
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
A UDIT VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY
Změny v Pokynech pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v roce 2012.
Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 9. –
Novela zákona o veřejných zakázkách Porada s ekonomy neškolských příspěvkových organizací Jihomoravského kraje Mgr. Michal Lipovský.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
Výběr dodavatele, veřejné zakázky. Legislativa, informace Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Důležité.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání veřejných zakázek
Seminář pro žadatele IROP
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Veřejné zakázky vybrané kapitoly
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky Robert Páleník
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Transkript prezentace:

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ZÁKLADNÍ BODY, POSTŘEHY A ZKUŠENOSTI ing. Arnošt Cetkovský, MF-CFCU

OBECNĚ § 2 Zadavatel veřejné zakázky –Dotovaný zadavatel postupuje... podle ustanovení...platných pro veřejného zadavatele Dodávka + služba & vice versa > 50 % §13 (8)Sčítání hodnot Stavba + dodávka –Nelze „skrýt“ nadlimitní dodávku do podlimitní stavby

Druhy zadávacích řízení a) otevřené řízení b) užší řízení c) jednací řízení s uveřejněním d) jednací řízení bez uveřejnění, e) soutěžní dialog (§ 35), f) zjednodušené podlimitní řízení NE !!! a pod. otevřené podlimitní řízení / podlimitní otevřené řízení

Kvalifikace Nadlimitní VZ – naplno Podlimitní VZ – základní + profesní (technické nepovinné), čestná prohlášení VZMR, alespoň základy Požadavky vždy úměrné rozsahu a složitosti VZ

Zadávací dokumentace obecně Kvalita zadání, zejména technických podmínek !!! jen kvalitní technické podmínky vedou k dobrým nabídkám smlouvám

ZD DODÁVKY velmi podrobnou technickou specifikaci až do zdánlivě samozřejmých detailů NOVÝ OZ - § 2079 až 2125 – studovat, používat! (obvykle) NEJNIŽŠÍ CENA výjimka zakázkový SW, po novele

TECHNICKÉ SPECIFIKACE (1)/(2) Pokud některé specifické parametry/nabídky dodavatele převyšují Minimální technické požadavky zde uvedené, pak pro kupní smlouvu platí nabídka dodavatele. (2) Dodavatel vždy vyplní konkrétní hodnoty/specifikace – nestačí jen „ano“, „splněno“ apod. Položka 1 - Xzy PopisMinimální technické požadavky (1) Parametry / nabídka dodavatele(2) Co / jak

příklad Položka 1 - Notebooky - 8 kusů Sada vlastního notebooku se SW, USB flash disku a brašny PopisMinimální technické požadavky (1)Parametry / nabídka dodavatele(2) Výrobce a typ (model) (3): Certifikace"Designed for Microsoft Windows...uveďte Konstrukce Rám a kryt z odolných materiálů (hořčíková slitina, titan, kompozity). Možnost výměny HD uživatelem. Procesor Pentium M (Dothan) 760 nebo 770, nebo jiný výkonově ekvivalentní Frekvence procesoru více než 2 GHz Pozn. Specifikace procesoru bývá terčem námitek i přes vyvinění „nebo jiný výkonově ekvivalentní“. Procesor je lépe definovat výkonovými charakteristikami dle nezávislých testů, např. SPEC CPU2006 RAM (GB) 1GB s možností doplnit na 2GB, DDRII SDRAM 533MHz HDD (GB) 250 GB, 5400 RPM CD/DVDCombo CD-R/RW, DVD±R, DVD ± RW, DVD9 LCDTFT 15" nebo 15,4" Grafický subsystém Grafická karta s vlastní videopamětí 64 MB Síťová připojení LAN (bit/s): 10M/100M/1G WiFi b/g KlávesniceAno, český popis Atd......

Obchodní podmínky Kam, kdy, vždy instalace, uvedení do provozu a zaškolení obsluhy Úplná technická dokumentace Záruka - vždy pevně stanovit termín. Bude* jedna dobrá = dobrá (snad od ) – PS má v plánu od

ZD SLUŽBY – základní úvaha Jednotkové ceny – nejčastěji časové, za normostranu atd. Celkové ceny – za projekt, studii, plán, opatření apod. Kombinace - dotazníkové šetření, webové stránky

Služby – pokračování I –úvod – neopisovat zdůvodnění – jen stručně status quo –tvrdý rozkazovací způsob pro úkoly/povinnosti zhotovitele (NE očekávání, předpoklady a pod.) –termíny definovat od data podpisu smlouvy –pečlivě definovat kvantitu a kvalitu požadovaných výstupů a módu jejich předání schválení NOVÝ OZ - § 2586 a následujíci – studovat, používat!

Služby – pokračování II Jednotkové ceny výkazy hodin/dnů (time-sheet) vždy kdo, kdy, kolik hodin/dnů a podrobně náplň práce podpis experta a dodavatele pravidla kdo na straně zadavatele přejímá, potvrzuje Odhad. [hodin/dnů]Sazba za[hodinu/den]CELKEM Vedoucí týmu Experti Celkové odměny VEDLEJŠÍ VÝDAJE: CELKOVÁ CENA ZAKÁZKY

Služby – novela Dílčími hodnotícími kritérii mohou být také organizace, kvalifikace a zkušenosti osob zapojených do realizace veřejné zakázky, pokud mají významný dopad na její plnění.

Know-how pro budoucí hodnocení max.n/aJak se bude hodnotit max.hodnoceníSlovní zdůvodnění hodnocení technická úroveň nabízeného plnění.... osoby zapojené do realizace VZ (key experts) Qualifications and skills General professional experience Specific professional experience organizace kvalifikace zkušenosti

Stavby - úvod Návrh Projekt- služba za celkovou cenu -nezapomenout na autorský dozor – opce Prováděcí projektová dokumentace, pokud spěcháte může být součástí stavby jako 1.etapa s odevzdáním a kontrolou výstupu TDI / BOPZ

ZD STAVBY 1.Smlouva.... je založena na projektové dokumentaci Dále smlouva zahrnuje Smlouva.... je založena na projektové dokumentaci......a zahrnuje provedení SOxxx abcdefghuij SOyyy klmnoprsr Dále smlouva zahrnuje Vyhlášky č. 230 vymezení předmětu VZ a rozsah soupisu stavebních prací,.. s výkazem výměr 231obchodní podmínky pro veřejné zakázky na stavební práce 232o... rozsahu odůvodnění účelnosti VZ a odůvodnění VZ všechny 2012 Sb.

Veřejné zakázky malého rozsahu - VZMR Pokyn NKM k VZMR financovaným z EHP a Norských fondů Revize č.1, platná od : informace/metodicke-dokumenty/pokyny

VZMR - pokračování VZMR < ,00 Kč BEZ DPH porovnání minimálně dvou nabídek -> objednávka a následné faktura VZMR ,00 Kč až < ,00 Kč BEZ DPH ověření informace o cenách na trhu alespoň u tří zájemců; pak vyčerpávající písemný záznam; -> objednávka a následné faktura VZMR Kč až < Kč BEZ DPH Výzva k podání nabídky nejméně pěti zájemcům; uveřejnění (web / profil zadavatele). Smlouva. Pozn. „Objednávka“ – vždy tzv. rozšířená objednávka – v rozsahu úměrném ceně - blíže 500 tis.Kč nejspíše s přílohou.

POSOUZENÍ & HODNOCENÍ (téměř) 100 %ně pozitivní zkušenosti kvalifikace – vylučovat jen ze 100%ní oporou ve vypsaných požadavcích

vzory - odkazy MMR zakazek/Metodiky-stanoviska/Katalog-vzorovych-zadavacich- dokumentaci MF dokumenty/manualy EC Environment: Kultura: Zdraví: