Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. Mgr. Antonín Žamberský, technický pracovník muzea.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program pro rychlé hlášení poruch strojů a zařízení
Advertisements

Digitální váha na chmel
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Zásoby 2009 Opakování a novinky Bohuslav Major Skalský Dvůr
Radio Frequency Identification
Inventarizace majetku za použití RFID technologie
Bibliografická a rešeršní činnost
Dlouhodobá maturitní práce studentů Tomáše Kurce & Jana Kuželky
Verze Modul OCENĚNÍ DaMaSk
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
IQ PACK dáváme inteligenci obalům Prezentace projektu Ing. Roman Kortus RFID projektový manažer.
Setkání klinických uživatelů 2010 Petr Folwarczný.
Tabulkový procesor.
AT122-D TACHOSTORE PRESENTATION - OCT 05 TACHOSTORE: ŘEŠENÍ PRO DOPRAVCE AT122-D.
Tabulkový procesor (spreadsheet) program zpracovávající tabulku informací umožňuje zapisovat čísla a krátké texty do tabulek a pak tyto zapsané údaje zpracovat.
ZÁKLADNÍ OŠETŘENÍ SBÍRKY STARÝCH TISKŮ
Skener.
Spisová služba GINIS Bc. Jan Podloučka.
Tematická oblast Autor Ročník Obor Anotace.
Tato prezentace byla vytvořena
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Korespondence a hromadná korespondence Microsoft Office Word 2007 Microsoft Office Word 2010 MSeg 1.
RFID – efektivní správa a inventarizace fondů Jindřich Vobora LSE Integration.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ŘÍZENÍ JAKOSTI A SPOLEHLIVOSTI Věra Pelantová Pavel Fuchs verze 2009
Setkání Uživatelů systému Uživatelů systému T Series T Series Moravská galerie v Brně 14. listopadu 2007.
Databáze Dotazy VY_32_INOVACE_7B16. Dotazy umožňuje vybrat určité záznamy z tabulky na rozdíl od filtru vybrané záznamy umístí do samostatné dočasné nebo.
Návrh systému evidence komponent měřícího řetězce stanic SampleFx.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
1 Dspace na AMU – Ostrava 2012 AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU Jakub Ivanov PhDr. Iva Horová.
Databázové modelování
1.2 Technická dokumentace
Diplomová práce Valašské muzeum v přírodě - virtuálně vedoucí: doc. Ing. Petr Rapant CSc. kontakt: konzultant VMP : Jaroslav Polášek.
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Algoritmy – jejich tvorba Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Jaroslav.
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
10/2011Přednáška č. 21 Sestavení struktury modelu stárnutí objektu Obsah předmětu: Počítačová podpora řízení Předmět : Počítačová podpora řízení K126 POPR.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
24 Používání relačních databází (základní pojmy a principy z oblasti relačních databází, struktura databáze,oblasti použití relačních databází, vkládání.
Prezentace společnosti PROFI REGAL s.r.o. Pro XXII. Valné shromáždění Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR 23. – 25. října 2011.
Průvodce uživatele. Princip fungování dvě vrstvy veškeré změny se připravují v komunikační zóně teprve po procesu schvalování jsou zveřejněny veřejná.
Průzkum spokojenosti pracovníků Národní lékařské knihovny se systémem DAWINCI Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Ondřej Horsák
TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.
Univerzitní informační systém II., Lednice 2003 Zadávání a kontrola přihlášek Tomáš Klein
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 18. Výrobní výkres a jeho náležitosti Název sady: Technická dokumentace.
3.3 scanery.  zařízení, které slouží ke snímání grafických dat a k jejich ukládání do počítače v digitální podobě.  data ukládá ve formě obrázku i text.
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_04 ORGANIZACE DAT V PC Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Výpočet náhrad za škody na lesích pomocí SW VySkoL
Vysoká škola technická a ekonomická
Moduly.
Výstupní zařízení počítače - skener
Základní pojmy v automatizační technice
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Výstupní zařízení - skener
Registr digitalizace Registr digitalizace Helena Dvořáková
Vysoká škola technická a ekonomická
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU ZÁKLADNÍ POŽADAVKY A DOPORUČENÍ
iFIS: Inventura majetku
Seriály v Souborném katalogu ČR
Úvod do prostředí Upraveno pro verzi 2007
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
E-Inventarizace – datové terminály
Spolupráce se Souborným katalogem ČR v Knihovně UPM
chkdsk , systeminfo, subst, shutdown
Základní informace - Ovládání systému
Mgr. Miroslava Telingerová
Transkript prezentace:

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. Mgr. Antonín Žamberský, technický pracovník muzea

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. Charakteristika muzea: cca 142 tisíc sbírkových předmětů, hlavní sídlo - budova zámku - projde generální stavební opravou; požadavek: kompletně vyklidit.

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. Nová budova depozitáře muzea.

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. Stěhování představuje proces (fáze: příprava, vlastní transport, zakončení). Nutnost použití meziúložišť. Požadavek: Spolehlivé informace o uložení sbírkových předmětů v každé době. Zvolené řešení: Strojově čitelná identifikace sbírkových předmětů, zabalených sbírkových předmětů, úložných míst, transportů. Inspirace: Muzeum Vysočiny Pelhřimov.

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. „Výroba“ etiket s čárovým kódem na sbírkové předměty představuje: export dat z DEMUSu do tabulky pro etikety, případná ruční oprava textových údajů, potisk samolepicích etiket, nalepení etiket na karton a zalaminování, „svázání“ etikety se sbírkovým předmětem.

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. U plošných předmětů (např. sbírka grafiky) se etikety lepily na obal. Jiná řada kódů použita na etiketách nalepených na balících sbírkových předmětů (zabaleny pro transport). I pro dočasné uložení zabalených sbírkových předmětů (připraveny pro transport) se vytvářely lokační seznamy na úrovni balíků.

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o.

Čárový kód na zabalených předmětech.

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. Knihovna a sbírka starých tisků je evidována v systému CLAVIUS – ten umožňuje tisk etiket.

Pro snímání čárového kódu použita autonomně pracující čtečka čárového kódu. Data se ukládají do paměti čtečky, v dávce je lze přenést do počítače, ukládají se jako textový soubor. Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o.

Zásada: Platí poslední načtený !!! Program čte data pořízená čtečkou: je-li „uložení“, zapamatuje si je, je-li sbírkový předmět, zapíše ho do výstupního souboru spolu s „uložením“.

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. Zpracovávají se výhradně textové soubory (struktura CSV) programy v jazyku PASCAL. Pro třídění se používá EXCELL.

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. Vzniká řádek tabulky typu 1 6 K K K K K K K K K K

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. Setříděním (resp. filtrem) tabulky lze zjistit: které sbírkové předměty jsou v balíku uloženy, v kterém balíku je sbírkový předmět uložen, setříděním podle data a času (smysl sekundy) lze rekonstruovat uspořádání předmětů (využití: dohledání chybně označeného sbírkového předmětu).

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. Uložení knihovního fondu.

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. Uložení knihovního fondu. Lokace před a po stěhování.

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. „nedůslednost“ Nasazení čárového kódu umožňuje okamžité řešení problému.

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. Prezentované řešení nepředstavuje náhradu systému DEMUS, resp. CLAVIUS, doplňuje funkcionalitu DEMUSu, resp. CLAVIA, o dokumentování stavů vzniklých při přesunu sbírek.

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. Záměry: Dokončit rozčlenění depozitárních prostor až na jednotlivá úložná místa, úložná místa označit čárovým kódem. (Příklad: 9L21 představuje strukturu regál-strana-sloupec-police; má to charakter souřadnic). Vytvořit lokační seznamy sbírkových předmětů na základě nasnímaných čárových kódů.

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. Záměry – pokračování. Zákaznická úprava DEMUSu spočívající v přenesení údaje „uložení“ z tabulky v EXCELLu do dat DEMUSu. (Analogická zákaznická úprava systému CLAVIUS již byla realizována).

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. K l a d y : – rychlost snímání a následného zpracování do přehledné tabulky, – možnost opakování v krátkém čase (včetně oprav a doplňků), – data jsou spolehlivá, bez vlivu „lidského činitele“ (chyby při opisování, překlepy atp.).

Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. Z á p o r y : – časově náročná příprava, – problém s lepivostí etiket, – investice, životnost techniky. Praxe ukázala, že klady převyšují nad zápory.

Děkuji za pozornost Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o.