EPusa Václav Koudele, vedoucí odboru informatiky Krajského úřadu Plzeňského kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
Portál krizového řízení pro Jihomoravský kraj
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Základní registry veřejné správy
Plzeňský kraj Hlavní cíle: 1.pro potřeby komunikace mezi subjekty veřejné správy a občany vytvořit a provozovat vždy aktuální registr obcí 2.pomoci obcím.
Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.
Projekty krajů a Ministerstva vnitra
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
Metainformační systém METIS na krajských úřadech ČR Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Praktické.
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86  Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice  Registrační.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Požadavky na další funkce systému ePUSA verze 2.0 Projektová dokumentace.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
ISSS 2008 VÝZKUM INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Duben 2008 / Prezentace syndikovaného výzkumu pro vybrané Krajské úřady / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
ISSS 2006 Hradec Králové Václav Koudele vedoucí projektu.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Povodně 2002 Internetový portál Plzeňského kraje a Geografický informační systém kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Czech Point na poštách ISSS Mgr. Pavel Kolář náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
ISSS 2005 Spolupráce projektu PVS a ePUSA Konference ISSS 2005 Autor:Jan Ježek MARBES CONSULTING s.r.o. Palackého nám Plzeň.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
E PUSA (elektronický portál územních samospráv)
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Duben 2006 SDZA Správa datových zdrojů a aplikací.
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
Vztah Komise pro informatiku AKČR a obce Ing. Rostislav Babarík
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Krajský rok informatiky 2006 Václav Koudele vedoucí projektu.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Odborná příprava starostů obcí Královéhradeckého kraje.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
Seznam orgánů veřejné moci OVM Ing. Martin Kořínek eGoncentrum ORP Nový Bydžov.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
Produkce odpadů obce ORP Šumperk
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
EPusa a krizové řízení Václav Koudele, vedoucí odboru informatiky Krajského úřadu Plzeňského kraje.
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
územního plánování na obcích v roce 2007
Česká republika územní členění.
Úloha a postavení KI AKČR
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Vyjmenuj tři kraje ČR podle velikosti VY_32_INOVACE_03
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Transkript prezentace:

ePusa Václav Koudele, vedoucí odboru informatiky Krajského úřadu Plzeňského kraje

Je to nyní důležité? V oblasti eGovernmentu se chce vláda zaměřit na backoffice – premiér Mirek Topolánek

Je to nyní důležité? KDO je veřejná správa? CO a PROČ dělá? Reformy výkonu veřejné správy s cílem jejího zefektivnění a zeštíhlení a následného řízení potřebují pro svůj start znát minimálně: KDO je veřejná správa? CO a PROČ dělá?

Opakování: Co je ePUSA? Elektronický portál územních samospráv Společný projekt Ministerstva vnitra a Asociace krajů ČR, vycházející z projektového záměru Registr obcí (Plzeňský kraj)

Cíle projektu kontaktní informace na samosprávu a jí zřizované organizace se aktualizují jen jednou – KDO – souvislost s IZS a krizovým řízením jedno místo pro aktualizaci kontaktních údajů efektivní komunikace sdílení dat všemi oprávněnými subjekty zaručit aktuálnost dat právní vymahatelnost vznik obdobného systému pro státní správu

Partneři projektu Ministerstvo informatiky Hasičský záchranný sbor ČR Svaz měst a obcí Portál Města a obce online

Je to nyní důležité? - praktický příklad Po komunálních volbách je to důležitější než jindy! Výměna velkého množství představitelů obcí Dopis ministra vnitra a informatiky MUDr. Mgr. Ivana Langera na obce a dopis na ostatní centrální úřady

Obsah dopisu na obce Sdílení kontaktních údajů Jejich aktualizace na jednom místě a jen jednou Kde všude se kontakty automaticky zaktualizují Výzva k pravidelné aktualizaci

Obsah dopisu na centrální úřady Seznámení s dopisem na obce Výzva ke společnému postupu Výzva k zamezení duplicitního sběru kontaktních údajů Postup získání přístupu k datům

Nový mobilní telefon starosty

Integrace Portál veřejné správy ActiveDirectory krajů HZS – (RCS Kladno) KEVIS – sdílená autorizace (sběry dat) Portál Města a obce Online IS krajů (např. SSO modul na Plzeňském kraji) Využívají se webové služby Sdílená autorizace

Synchronizace dat ePUSA MOOL PVS KEVIS GŘ HZS EOS AD Lokální ePUSA Jednocestné přijímání editačních změn (replikace MOOL do ePUSA, MOOL jako privilegovaný uživatel. MOOL WS-D – odběr a ověřování změnových dávek ePUSA Online ověřování účtů z ePUSA a existence adres dle ÚIR-ADR PVS WS-A,B – zasílání a ověřování změnových dávek KEVIS Jednocestná replikace dat z centrální ePUSA, data se pořizují pouze do centrální. RCS Kladno GŘ HZS PF ČR Šumava-NET GŘ Funguje jako „mirror“ centrální databáze. internet intranet EOS Lokální ePUSA Jednocestná replikace údajů o kontaktních osobách do AD. AD Jednocestná replikace údajů o organizační struktuře a kontaktních osobách v ní z EOS do ePUSA (nutná lokální instalace)

Integrace - 602XML Filler

Integrace - 602XML Filler

Integrace - 602XML Filler

Lokální instance na krajích Cíl: Integrace s LDAP (většinou AD) kraje Zajištění automatické vytváření účtů uživatelům z obcí a zřiz. organizací Komunikace – kontakty a distribuční listy Autorizace ke zdrojům v DMZ

Integrace s ActiveDirectory

Integrace s ActiveDirectory (EOS)

Přihlašování elektronickým podpisem

Technická infrastuktura ePUSA

Integrace – co se nepovedlo? Integrace s PVS ve stávající verzi PVS není aktuální UIR-ADR čekáme na spuštění nové verze PVS 1.7. 2007 bude synchronizováno více položek

Integrace – co nás čeká? Informační systém krizového řízení (GŘ HZS) EMOF (SMS Konzulta Brno) a WAK KIS Sběr dat z veřejné správy dle usnesení vlády – kombinace s KEVIS Digitální povodňové plány – MŽP a Hydrosoft Veleslavín

Naplněnost daty Vstupy: Přímo ePUSA MOOL Z PVS (s problémy) Očekáváme z HZS

Principy aktualizace dat Každá obec (nebo jiný subjekt) si zodpovídá sám svá data Data může dále aktualizovat: Za ČR Ministerstvo vnitra Za kraj příslušný krajský úřad a krajské operační středisko HZS Za ORP příslušná obec Pokud je změna dat provedena jiným subjektem než obcí, dostane obec mail o změně s možností změnu odmítnout

Naplněnost daty – květen 2006 Kraje Počet obcí IČO Telefon Email WWW Středočeský 1146 100,0 99,6 95,8 51,7 Jihočeský 623 89,2 88,4 81,2 24,7 Plzeňský 501 96,6 43,5 Karlovarský 132 93,9 34,8 Ústecký 354 56,2 62,7 56,5 40,4 Liberecký 215 94,0 82,3 Královehradecký 448 99,8 99,1 96,2 68,5 Pardubický 452 98,5 96,9 26,8 Vysočina 704 93,3 49,3 Jihomoravský 672 95,1 92,7 50,4 Olomoucký 397 99,5 81,9 Zlínský 304 91,8 86,2 45,1 Moravskoslezský 299 99,7 83,6

Naplněnost daty – únor 2007 Kraje Počet obcí IČO Telefon Email WWW Středočeský 1146 100,0 99,5 97,0 67,1 Jihočeský 623 92,5 86,8 40,8 Plzeňský 501 98,6 59,1 Karlovarský 132 95,5 62,1 Ústecký 353 93,5 Liberecký 215 94,4 87,9 Královehradecký 448 99,1 96,7 74,8 Pardubický 451 98,9 97,8 45,9 Vysočina 704 99,6 96,4 67,3 Jihomoravský 673 67,5 Olomoucký 398 99,7 93,0 Zlínský 304 99,0 90,5 Moravskoslezský 299 95,7

Geneze projektu 2001 – záměr 2003 – první verze 2003 – dohoda o integraci s PVS 2005 – dohoda o integraci s HZS 2006 – integrace dokončeny? Vše hrozně dlouho trvá!!!!

Principy aktualizace dat Každý subjekt si za svá data ručí sám Aktualizovat data může rovněž: za celou ČR Ministerstvo vnitra Za kraj příslušný krajský úřad a Krajské operační středisko HZS Za území ORP příslušná obec Vždy ale platí, že se o změně dat dozví mailem Jednou za půl roku mail s výzvou k aktualizaci

Statistiky

Co dále Strategie rozvoje ePUSA Integrace s novou verzí PVS Dokončení integrace IS HZS s ePUSA (změnové řízení a aktualizace dat) Legislativní zakotvení aktualizace dat

Souvislost s konceptem Základních registrů ePUSA Lokální intranet internet PVS WS-A,B – zasílání a ověřování změnových dávek WS-D – odběr a ověřování změnových dávek MOOL Jednocestné přijímání editačních změn (replikace MOOL do ePUSA, MOOL jako privilegovaný uživatel. AD Jednocestná replikace údajů o kontaktních osobách do AD. EOS Jednocestná replikace údajů o organizační struktuře a kontaktních osobách v ní z EOS do ePUSA (nutná lokální instalace) KEVIS Online ověřování účtů z ePUSA a existence adres dle ÚIR-ADR Jednocestná replikace dat z centrální ePUSA, data se pořizují pouze do centrální. RCS Kladno PF ČR Šumava-NET GŘ HZS GŘ Funguje jako „mirror“ centrální databáze. ePUSA Nástroj pro aktualizaci a sběr dat o subjektech samosprávy (veřejné správy?) Obousměrná vazba

Souvislost s konceptem Základních registrů ePUSA

Děkuji za pozornost www.epusa.cz help@epusa.cz