Školní rádio  Školní rádio je jednou z aktivit, ve které se snažíme informovat žáky ZŠ Kravsko o akcích, aktivitách školy, o úspěchu žáků v soutěžích.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EDUCAnet – Střední odborná škola Pardubice, s. r. o. Školní 143, Rybitví
Advertisements

Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
ZŠ T.G.MASARYKA ŠKOLNÍ PARLAMENT 2011/2012.
Kroužek informatiky.
INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce.
ZŠ Kostomlaty pod Milešovkou
snadná tvorba www stránek zadarmo
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Školní parlament. ČLENOVÉ ŠP žáci tříd, z každé třídy hlavní parlamenťák a jeho zástupce v letošním školním roce nás je 28 SETKÁVÁME SE 1 x za.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
BOJUJ SE ŠIKANOU! Tento materiál vznikl za finanční podpory EU prostřednictvím programu Daphne. Za obsah je zodpovědný příjemce podpory The BB Group a.
Formuláře jsou důležitou součástí stránek, slouží:  k přihlašování k některým stránkám (eshopy, bakaláři, diskuze na webu apod.)  k odeslání údajů do.
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
OBLAST PUBLIKAČNÍ TVORBY Slezská církev evangelická a.v. SCEAV vydává v měsíčních intervalech časopis Přítel a ročenku Evangelický kalendář.
Sleanded.
Škola se zaměřením na matematiku a informatiku
Představujeme službu Samepage
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Vítejte, po delší době jsem vytvořil opět další verzi našich stránek. Doufám, že se Vám poněkud odlišný design webu bude líbit. Pokud ne, tak se stejně.
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Všechno v mém životě souvisí AC Education s.r.o. |
Podcast A jeho možnosti využití ve výuce chemie Lucie Valová, Luděk Jančář.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_051 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Složení počítače Informatika 5. třída.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Jak se vyvíjely naše školní webové stránky V roce 1999.
Ústecký parlament dětí a mládeže (ÚPDM). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol v.
PUBLICISTICKÝ STYL = NOVINÁŘSKÝ.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ČESKÝ ROZHLAS PARDUBICE projekt ROZHLASOVÉ POSVÍCENÍ Ing. Martin Kolovratník – ředitel stanice.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Připravil(a): Host:. Obsah přednášky Základní informace o studiu na FPR – I.část  Struktura studia  Semináře a cvičení  Zápočty a zkoušky  Vnitřní.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Oficiální webové stránky pěveckého sboru při ZUŠ Velké Meziříčí
Projektový den- kompozer. Úvod Na úvod jsme se všichni odebrali do počítačové učebny, kde jsme se rozdělili do dvojic. Pan učitel nás seznámil s dnešním.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Periferie počítače Informatika 5. třída.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
IVANA BRABCOVÁ Jak na WEB … NODE.
Tlačítko START Pro žáky šestého ročníku předmětu Informatika.
„Minipodniky“ ZŠ a MŠ Bělá pod Pradědem. Na na naší škole pracují tři minipodniky:  Reklama a marketing  Ekologie  Školní časopis.
Školní časopis ZŠ a MŠ Kpt. O. Jaroše Louny. Měli jsme na čem stavět Do roku 2011 pár článků na internetu - název 2012/13 papírová podoba v režii školy.
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_15 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. – 9.ročník,
INFORMAČNĚ PORADENSKÉ CENTRUM VŠTE. „ Informačně poradenské centrum Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích si klade za cíl pomáhat.
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Fakulťáci.cz Informace, návody, popisky…
„náš školní časopis“ Gymnázium a Obchodní akademie, Orlová, p. o.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
T VO Ř IT Č ASOPIS NÁS BAVÍ. Jmenuji se Jolana Jančová a chodím do čtvrté třídy Základní školy a mateřské školy v Olešnici. Moje zájmy jsou: jízda na.
Internetový prohlížeč Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Používání internetových.
Michaela Valečková. Základní informace :  Datum narození: srpen 2000  Bydliště: Čínov okr. Klatovy  Základní škola: ZŠ Plánická, Klatovy  Střední.
Mgr. Roman Nedorost STAVBA PC Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum vytvoření: Datum.
Jak to u nás chodí? schůzky každý čtvrtek v 7,00 hodin v učebně fyziky každý člen ŽP má svou funkci ze schůzky vedeme zápis, který tvoří zapisovatelka.
SK Slavia Praha pozemní hokej Nejstarší a nejúspěšnější klub v ČR
NPDM Národní parlament dětí a mládeže. Co je to NPDM ? Národní parlament dětí a mládeže spadá pod organizaci DUHA participace Byl založen v roce 1997.
Katherine z.s. Kateřina Kloudová Etiketa do škol.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
DJ prezentace
Školní parlament ZŠ Písnická
ZŠ Rakovského Rakovského 3136/1, Praha 4 - Modřany
Děti a rádio Michal Kormaňák Account Director Ipsos Public Affairs
Transkript prezentace:

Školní rádio  Školní rádio je jednou z aktivit, ve které se snažíme informovat žáky ZŠ Kravsko o akcích, aktivitách školy, o úspěchu žáků v soutěžích nebo pouze žákům zajistit zábavu o velké přestávce, kdy rádio vysílá. Rádio Naše aktivity

Moderátorské dvojice  V současné době máme dvě moderátorské dvojice. Každá dvojice vysílá jeden den v týdnu a má vytvořený svůj vlastní program a typ zábavy. Dvojice může vyhlašovat ve vysílání různé soutěže, oznamovat akce a výsledky akcí.  Do vysílání se mohou zapojit i posluchači, kteří si mohou nechat pustit písničku na přání. Rádio

Materiál a pomůcky k vysílání K vysílání jsou používány různé pomůcky, které umožňují moderátorům přetáčet rozhovory a přehrávat reklamy na akce školy.  Např. diktafon – ten umožňuje nahrát a přehrát rozhovor či nějaké upozornění bez toho, aby si toho posluchač vůbec všiml. Zvuk v reproduktoru zní téměř stejně, jako by osoba mluvila přímo do mikrofonu. Rádio SLUCHÁTKA jsou také součástí pomůcek

Rádio  Mixážní pult – ten umožňuje mixovat zvuk, zvyšovat hlasitost, přetáčet a zapínat hudbu či mikrofon. Je velmi důležitou součástí pomůcek.  Notebook – ten stejně jako mixážní pult patří k nejdůležitějším pomůckám. V notebooku je vybírána hudba, je v něm nainstalovaný vysílací program VIRTUAL DJ, který může hudbu též mixovat a zvyšovat zvuk.

 Mikrofony – mikrofon slouží moderátorovi k mluvení, všechny zvuky, které mikrofon zachytí se ozvou v reproduktorech.  Reproduktory – jsou nainstalované ve všech třídách, na výběhu a ve sborovně. Jimi vychází zvuk.  Dj Software – je to program, který pomáhá moderátorům při vysílání. Pouští a mixuje se v něm hudba. Rádio

Kde nás najdete  Web kroužku je  Jedná se již o několikátou verzi.  První verze budíčku vznikla již před pěti lety.  Všechny weby jsme vytvořili sami přes webnode.cz  Adresa školních internetových stránek je: zskravsko.cz zskravsko.cz WEB

Co zde děláme  V rubrikách se nacházejí členové našeho kroužku, novinky o škole, fotky nás v kroužku i fotky z různých akcí školy, online budíček a články, o tom, co děláme v kroužku. WEB

Ukázka webové stránky

Kontakt  S dotazy se můžete kdykoliv obrátit na WEB

Časopis Roman Vala Dominik Doležal Naše redakční rada

Časopis  Budíček obsahuje především interview s učiteli školy. Ve školním časopise se můžeme také dočíst o novinkách školy např. o aktivitách školy, úspěchů žáků. Budíček je časopis, který vydává redakční rada kroužku, vychází každý druhý měsíc a je vydáván bezmála 10 let. Obsah budíčku

Časopis  Na školním časopise se podílejí: Michaela Bohdálková, Sabina Pokorná, Doležal Aleš, Lucie Švarcová Spolutvůrci budíčku

Časopis Členové kroužku Michaela Bohdálková Aleš Doležal Dominik Doležal Roman Vala Lucie Švarcová Sabina Pokorná

Děkujeme za pozornost