NOVÁ FIGURACE SOUČASNÉHO UMĚNÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nová inspirace pro Váš interiér
Advertisements

m i r o s l a v a t r i z u l j a k o v á malířka, restaurátorka narozena 1955 v Olomouci Absolventka SUPŠ v Uherském Hradišti, obor užité a propagační.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1. 07/ /21
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1. 07/ /21
BOHUMIL MATĚJÍČEK Osobnosti Chyšecka.
Baroko.
O GALERII CHODBA ● na Katolické gymnázium Třebíč působí od roku 2000 ● založena s cílem vzdělávat a kultivovat studenty školy ● výstavy českých i zahraničních.
VY_52_INOVACE_DEK_59 NOVÝ REALISMUS, NOVÁ FIGURACE, HYPERREALISMUS
m a r e k t r i z u l j a k malíř, sochař, sklářský výtvarník narozen 1953 v Bratislavě Absolvent Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Železném.
Jindřich Otipka akademický malíř
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Anotace Žáci se seznámí s životem a dílem Mikoláše Alše, jeho typickými kresbami, ilustracemi… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci.
Renesance Kristýna Strouhalová.
Hádej! Vyber si očima jeden objekt.
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_DEJEPIS_15 Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Radka.
FIGURÁLNÍ KRESBA Figurální kresba Co je figurální kresba?
Bratři Čapkové. Společně se podíleli na některých knihách a povídkách: Povídky Zářivé hlubiny Krakonošova zahrada Devatero pohádek Dramata Loupežník Ze.
Bauhaus
Kultura.
NOVÁ FIGURACE Jiří Salajka.
ČESKÝ KUBISMUS Jiří Salajka.
Mikoláš Aleš
Vojtěch Hynais.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o., Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 27 Číslo.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Česká kultura 19. století.
Sochařství Giotto – Andrea Pisano, Sochař při práci, reliéfní výzdoba kampanily dómu ve Florencii, po 1334.
dagmar p e t r á š k o v á d r a č í s t r o m kombinovaná technika.
BAUHAUS Jana Bobčíková.
ČEŠTÍ ILUSTRÁTOŘI.
Umělecké směry 20. století
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Umělecké směry 19. století
ČESKÝ INFORMEL Jana Bobčíková.
ČESKÁ ARCHITEKTURA 2. polovina 20. století
Spisovatelé dětské literatury
Výtvarné směry 2. poloviny 20. století
Vypracoval: Jaroslav Rezek a Vojtěch Koza. * Narozen: 5.listopadu 1890 Vadín (Okrouhlice u Havlíčkova Brodu) * 12.října 1977 v Praze byl český malíř,
U3V – kurz Vyšehrad v proměnách staletí (Gabriela Cundrová)
SECESE.
Vytváří se „kobercový styl“ – motivy ptáků, lvů, sfing, bájných fénixů, květinové vzory – černé a tmavě červené na světlejší podklad.
Symbolismus.
ZŠ Řevnice Školní Řevnice
Umělecké styly Aneta Silvestrová, Dora Procházková, Karolína Pavlová, eliška Rosická, Karolína richterová a Lucie Kopelentová.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Pavel Gabrhel ak. soch. Název prezentace (DUMu): 9) Základy malby, techniky a postupy Název sady: Výtvarná příprava.
Habsburkové 2 Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková. Rudolf II.  byl císařem  vnuk Ferdinanda I. Habsburského  velmi vzdělaný  celý život podporoval vědu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
„Napříč moderním uměním aneb kreativity se nebojíme“ -výtvarná soutěž pro II.stupeň ZŠ a MŠ Nedašov Mgr. Jarmila Švédová.
Renesanční umění Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
HLAVNÍ DRUHY MALÍŘSTVÍ  převzala renesance od gotiky  Malbu: nástěnnou, deskovou, knižní nebo malbu na skle  kromě dřevěných desek se však v renesanci.
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Kubismus v malířství Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Akademický sochař Jaroslav Jurčák
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Průhonice
Pop art Název školy: ZŠ Karla Klíče v Hostinném Autor: Alena Pavolková
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
ŠABLONA III/2 MIKOLÁŠ ALEŠ
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Česká meziválečná poezie
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_18_JOSEF_LADA Název materiálu: Josef Lada
Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308
BAROKO - OPAKOVÁNÍ Anotace: Prezentace je určena žákům osmého ročníku
Transkript prezentace:

NOVÁ FIGURACE SOUČASNÉHO UMĚNÍ JAN EIBL 2. S

NAČERADSKÝ JIŘÍ Vystudoval akademii výtvarných umění byl vůdčí osobností tvorby nové figurace 60. let surrealistická tvorby -Dvě nudistky, Erotické totemy, 1963 Později zobrazení mechanismů, olejomalby, silný erot. náboj , návrat k TRADIČNĚJŠÍ FIGURACI

KUDLANKA HROZIVÁ

DIVOŽENKA

PROSTOR ŽENA

SETKÁNÍ

RITTSTEIN MICHAEL Výtvarník, malíř, grafik, ilustrátor vystudoval SOŠV a AVU v Praze věnuje se kresbě, ilustraci a volné grafice

O TŘETÍ MÍSTO

KRÁVY SE ZELENINOU

SKRZ ZEĎ

CITRÓNY ÚTOČÍ

BORIS JIRKŮ malíř, sochař, ilustrátor, profesor absolvoval Střední uměleckou průmyslovou školu a akademii výtvarných umění věnuje se volné kresbě, malbě, grafice, ilustraci, dřevěné a kovové plastice, výtvarným realizacím v architektuře

ZJEVENÍ SVATÉHO JANA

OLBRAM ZOUBEK Sochař, výtvarník Specializace na renesanční sgrafito a kamennou plastiku osobitý styl je charakteristický zredukovaným vytvarováním plastik, výraznou vertikalitou, rozrušeným povrchem a autorovu spřízněností a reakcí na antické dědictví

Pomník obětem komunismu

HENRY MOORE anglický sochař a kreslíř je známý především svými velkými figurálními sochami byl oficiálně jmenován „válečným umělcem“

JIŘÍ ANDERLE vystudoval AVU styl jeho kresby grafiky se vyhraňoval v době profesionálního působení v  Černém divadle, se kterým sjezdil skoro celý svět jako technik i herec známý i v zahraničí

PÍBĚH ADAMA A EVY

HRA V AUTĚ

NOČNÍ MOTÝL

FRAGMENT

KAREL NEPRAŠ byl významný český sochař, kreslíř, grafik, profesor Inspirován četbou v obrazech zachování ironizujícího pohledu a nelaskavého humoru

NEPŘÍJEMNÁ SITUACE

MALÁ SUROVOST

Z OČÍ DO OČÍ