Budoucnost WiFi. Budoucnost WiFi technologie vyšší rychlosti (100 Mb/s v roce 2004, 300 Mb/s v roce 2007) vyšší bezpečnost (802.11i) nové frekvence 5.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tipy a triky Ondřej Suk Skalský Dvůr
Advertisements

Bezdrátové sítě.
Začínáme s WiFi. WiFi technologie • b – rychlost až 11 Mb/s • g – rychlost až 54 Mb/s • h – rychlost až 54 Mb/s, pásmo 5 GHz (2004)
Školní síť a její připojení k internetu
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
L. VÍZA •KAŽDÝ ÚČASTNÍK MUSÍ DODAT PLATNÝ PAS (pas musí být platný ještě nejméně 6 měsíců od data návratu do ČR, tzn. nejméně do ) (pas bez.
„ EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
D03 - ORiNOCO RG-based Wireless LANs - Technology
Rozbor a výsledky integrovaných mobilních kampaní Aktuálně.cz Ondřej Švihálek, Centrum Holdings 13. října 2010.
1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001.
08/29/2007Author / Presentation title1 Internet je jen jeden - mobilní i v mobilu Štěpán Tůma, Senior manažer řízení kategorie a produktů 23. září 2008.
Mobilní Internet v ČR Situace a stav na přelomu 2008/9 Patrick Zandl Lupa.cz.
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
INTERNET.
DAB/DMB perspektiva pro ČR. World DMB Forum otevřená nevládní a non-profitní celosvětová organizace, 120 členů koordinování implementace systémů DAB/DMB/DAB.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Občanské sdružení PilsFree
Technologie a možnosti rozvoje mobilních sítí Jiří Peterka.
Datový balíček Ufonův internet U:fon přichází s další atraktivní datovou nabídkou. Od budou moci zákazníci, kteří už mají nebo si pořídí Ufonův mobilní.
Model TCP/IP Fyzická vrstva.
Počítačová síť a typy sítí
INTERNET - TERMINOLOGIE
Kde jsme dnes a kam půjdeme zítra? Patrick Zandl – Pipeline a.s.
s ohledem na LTE a místní prostředí
Rozhraní a porty Jsou to prvky, které vytvářejí rozhraní mezi počítačem a periférním zařízením.
Společnost E-metro s.r.o. prezentuje. Čím se zabýváme? Vytvořeni Wi-Fi síti v pražském metru Proč? 1.Velmi slabé pokryti mobilního internetu 2.Není žádný.
Wi-Fi Adam Ludes, 5.A.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Využití internetu a sociálních sítí v lesní pedagogice Jiří Dolejší
WiMAX - základy Mobilní systémy, PF, JČU. WiMAX forum Worldwide Interoperability Microwave Access Nezisková asociace založená v roce.
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
Jan Křečan ISSS 2006 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
WiFi fenomén bezdrátových sítí
Internet Pojem Internet se začal vymezovat v polovině šedesátých let, kdy Američané hledali způsob, jak propojit důležitá vojenská pracoviště a tím zajistit.
Vývoj aplikace pro mobilní sběr dat Zpracovatel: Vladimír Havlík Vedoucí práce: Ing. Jan Stankovič Ph.D.
Universal Serial Bus - USB
Bezdrátové sítě.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_050 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_244 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Jan Křečan ISSS 2005 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Chci nabízet připojení WiFi. Malá domácí síť Nabízí možnost připojení kdekoli v bytě, nebo domě V zahraničí se nabízí v balíčku s připojením ADSL. Ukažme.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_053 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Infračervený přenos.
Možnosti připojení k Internetu ve Velkém Meziříčí
Počítačové sítě Autor: Marek Jiruš.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Operační systém Windows Mobile
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
POWER LINE – PLC (POWER LINE COMMUNICATION)
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
GSM.
Přímé přenosy Petr Janda.
Eurotel Internet. Vyberte si připojení k internetu přesně podle svých potřeb! Získáte: Neomezený přístup za paušál Připojení vhodné i pro bezpečný přístup.
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
ANOTACE: Tento materiál slouží k tomu, aby žáci porozuměli, co je WIFI a poznali způsob zapojení. Očekávaný výstup:Využívá služby INTERNETU Speciální.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_14 Název materiáluPřímé bankovnictví.
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
NOTEBOOK někdy také laptop, Anglicky na klíně (počítač, s kterým lze pracovat na klíně)) je označení pro přenosný počítač. Notebooky používáme na stejné.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_02_Inf6 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Připojení k.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet,Historie,možnosti připojení,služby
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Počítačová síť.
Transkript prezentace:

Budoucnost WiFi

Budoucnost WiFi technologie vyšší rychlosti (100 Mb/s v roce 2004, 300 Mb/s v roce 2007) vyšší bezpečnost (802.11i) nové frekvence 5 GHz v roce 2004 (802.11h) lepší roaming bezdrátové propojení WDS

WiFi v ČR: komunitní sítě zvětšující se popularita komunitních a sousedských sítí sdílení nákladů na připojení do internetu, výměna dat rostoucí platforma CzFree.Net

WiFi v ČR: hotspoty v současné době cca 100 hostpotů 2004: 300 hotspotů komerčních firem další rozšiřování hotspotů do kaváren, restaurací a hotelů, kongresových center. zpoplatnění hotspotů, které se dnes testují (Český Telecom, T-Mobile) rozšíření hotspotů i do krajských měst účetní roaming mezi provozovateli

WiFi obecně v současné době přes hotspotů málo provozovatelů hotspotů umožňuje roaming s jinými provozovateli, nutná změna WiFi jako standardní výbava notebooků (Intel Centrino) a proniká do PDA WiFi dostupné v každém hotelu, na letišti… Komerční WiFi připojení je dnes velmi drahé! Připojení skrze WiFi nabídne váš mobilní operátor

WiFi versus 3G sítě oblíbené téma: zvítězí 3G sítě nad WiFi? fakta: – WiFi funguje, 3G teprve začíná – 3G bude profesionální široce dostupná služba – 3G bude drahé, ale WiFi také není vždy laciné – 3G podporují mobilní operátoři, ale WiFi se také nemohou vyhnout

WiFi versus 3G sítě otázky budoucnosti 3G versus WiFi: – potřebují běžní lidé vůbec rychlá mobilní data? – potřebují mobilní data všude za cenu 3G? – bude dostatek aplikací uplatňujících rychlá mobilní data? – budou lidé potřebovat rychlá data všude, nebo si raději dojdou do oblasti pokryté WiFi a tam se připojí levnějí?