CZ.04.3.07/4.2.01.1/0016 – Školící a informační centrum pro technologické inovace v pilařském a návazném zpracování dřeva ČZU v Praze Partner: ČDZ Praha,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Projekt č Dlouhán Michal Šperling Vedoucí projektu PROJEKT Č. 10 – DLOUHÁN DLOUHODOBÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „ŘÍZENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU VÝVOJE SOFTWARE.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
CZ / / Interaktivní portál pro řízení a sdílení znalostí Česká zemědělská univerzita v Praze ČMA, AMSP, ICN, Epax Ludmila Dömeová,
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
CZ /4.2.01/0009 Senzory a biosenzory pro biotechnologii, lékařskou diagnostiku a životní prostředí VIDIA spol. s r.o. MFF UK, VŠCHT, URE AV ČR,
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince 2007 CZ / /0001 Optimalizce plánování letů ESF – JPD 3 Grantové.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
CITT Praha – Akademie kosmických technologií oblast Galileo, GMES
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
CZ / /0007 Pražské centrum transferu znalostí při ČVUT ČVUT v Praze, Fakulta elektrotechnická Partner: Česká společnost pro kybernetiku a.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora inovací Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
CZ / /0005 Inovace metod hodnocení existujících stavebních konstrukcí ČVUT v Praze, Kloknerův ústav Satra, Diagnostika staveb koordinátor.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Závěrečná konference projektu
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

CZ / /0016 – Školící a informační centrum pro technologické inovace v pilařském a návazném zpracování dřeva ČZU v Praze Partner: ČDZ Praha, a.s. Přemysl Šedivka Tel.: Dočasně: ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací

2 1 Zdůvodnění projektu Zdůvodnění intervence veřejných prostředků: - Nositelé inovací jsou silné zahraniční společnosti, které vytlačují tradiční domácí producenty. není ekonomický i společenský a nacházejí se stále v oblasti transformace a forma inovací je jeden z klíčových prostředků pro udržitelný rozvoj a budoucího vývoje tohoto odvětví. - Dřevařský průmysl ČR je dle ukazatelů Benchmarkingu v současné době nevyužívá celý potenciál ke svému rozvoji což je pro ekonomiku ČR neefektivní – problémy s nízkou přidanou hodnotou výrobků, nízká rentabilita výroby…

3 VVÚD v Praze (notifikovaná osoba pro certifikace) Dřevařské školící a informační centrum ČZU v Praze (lidský potenciál, univerzitní dílny a laboratoře) - Požadavky trhu - Státní podpora - Veřejné mínění - Množství suroviny Oborové svazy ALIANČNÍ ZDRUŽENÍ KLASTR - Nové technologie - Inovativní produkty - Snižování nákladů - Společný marketing Firmy MSP - Prosazování společných zájmů - Popularizace odvětví - Zvyšování kval. lidských zdrojů - Udržitelný rozvoj. Veřejnost Státní zpráva (legislativa) Ilustrační schema vize projektu 1. fáze 2. fáze 3. fáze 4. fáze

4 Typy činností realizované projektem Časová osa realizace projektu: Sběr informací Navazování kontaktů (oborové svazy, firmy, výzkumné ústavy) Analýza požadavků firem (diskuse) Individuální konzultace s firmami (jejich hodnocení,možnosti investic, výhody a nevýody se sdružovat) Tvorby systému hodnocení firem na základě Benchmarkingu pro možnosti inovací

5 LOG FRAME

6 2 Cílové skupiny Cílové skupiny: - Řídící pracovníci, majitelé firem: Zavedení systému hodnocení pro možnosti technologických inovací, získání informací o současných technologiích a možnosti jejich financování, informace o trendech celkového vývoje odvětví v zahraničí, informací o činnostech oborových svazů, ochota se sdružovat. - Doktorandi: Podpora činností při zpracovávání disertačních prací, pracovat v projektech, získávání zkušeností v týmové práci, v jednání a v navazování kontaktů. - Studenti: Získání znalostí pro tvorbu a uplatnění inovativních produktů do praxe, získávání nových informací (ze seminářů, z informačních materiálů), možnosti konzultací.

7 Naše současné největší problémy - Malé zkušenosti v procesu podávání patentů, ochranu duševního vlastnictví, průmyslových vzorů. - Riziko plynoucí s nezískáním důvěryhodnosti při navazováním kontaktů s malými firmami. - Konzervativnost majitelů firem k inovacím.

8 4 Vnitřní postupy řízení Vnitřní postupy řízení činností: Složení realizačního týmu: Příjemce: 3 zaměstnanci ČZU, 2 doktorandi 1 asistentka Partner: 2 zaměstnanci z provozu Nákup služeb: Služby programátora Školení pro vlastní pracovníky týmu Mandát: - Školící centrum je vedeno pod ČZU v Praze, avšak organizačně a finančně je samostatné. - Koordinace komunikace univerzity s firmami a s dalšími institucemi.

9 5 Zajištění publicity Zajištění publicity projektu: Články v oborových časopisech: Stolařský magazín Články na oborovém web-portálu: Výstavy a konference: VIVA NATURA, ECHAE Informační letáky, postery: Funkce webu: - Získání důvěryhodnosti projektu při navazování kontaktů. - Rychlé poskytování informací o probíhajících akcích a jejich obsahu. - Poskytování informací jako takových.

10 6 Přidaná hodnota, Inovativnost, Multiplikace Přidaná hodnota financování projetu z ESF: - Model případové studie hodnocení současné rentability a efektivity výroby podniku u partnera ČDZ Praha a investiční propočty do nové technologie. - Metodika zavádění a přenositelnosti výrobků z prostředí univerzity do výroby. - Metodika pro porovnávání úrovně podniku na bázi Benchmarkingu. Inovace projektu: - Monitoring firem, které by se chtěli sdružovat a tím snadněji získávat finance na nové investice. Systémové změny: - Komunikace univerzity s firmami, změna výuky obsahu oboru DI v záv. na požadavcích firem. - Provázanost a spolupráce ČZU v Praze, Výzkumného a vývojového ústavu dřevařského v Praze, oborových svazů a firem. - Motivace studentů a doktorandů tvořit a uplatňovat inovativní produkty do praxe.

11 7 Udržitelnost činností Synergie a návaznost projektů Udržitelnost činností projektu: - Pokračování činností především ve spolupráci s VVÚD formou projektů – VVÚD již dlouhodobě s firmami spolupracuje. Synergie a návaznost projektu: - Návaznost na další současně probíhající projekty na KZD, zájem o rozšíření aktivit především na území Středočeského kraje, předpoklad financování ze zdrojů strukturálních fondů nebo Ministerstva zemědělství.

12 8 Výstupy a Výsledky Výstupy: Podpořené osoby, organizace Výsledky: Hlavní inovované produkty – reálné projektové modelové investiční varianty do technologií, modelové postupy při zavádění inovativních výrobků do výroby – plná dostupnost metodik na webovém portálu, některé formou publikací k zakoupení (pro firmy i studenty). Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY ORGANIZACE01024 PRODUKTY0104

13 9 Další výstupy/výsledky Horizontální témata, Partnerství Nové partnerství: S Asociací českých nábytkářů. Lobbing: Prosazení spojení ČZU v Praze s VVÚD v Praze

14 10 Doporučení pro další programovací období Větší komunikace a informovanost při zpracovávání a podávání žádosti o projekt.