Číslo v digitálním archivu školy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_03 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po B Anotace Prezentace.
Advertisements

Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Kytice Karel jaromír erben.
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Český jazyk a literatura
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
VY_32_INOVACE_ČJ.6.15_Karel Jaromír Erben,prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D9_03 Sada DŮMDějepis 9 Předmět Dějepis Název materiáluČeskoslovenské legie Anotace Prezentace vysvětluje,
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D7_20 Sada DUMDějepis 7 PředmětDějepis Název materiáluKdo jsem? Anotace Prezentace formou soutěže prověří.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_LZ_11 Sada DUMLiterární žánry Předmět Český jazyk a literární výchova Název materiálu Co je pohádka Anotace.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_07 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po L Anotace Prezentace.
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_10 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluStáty západní Evropy Anotace V prezentaci žák určuje.
Slavný ( ) spisovatel pochází z chudé ( ) rodiny. Vzdělaný farář přesvědčil ( )
Číslo v digitálním archivu školy
SBĚRATELÉ LIDOVÉ SLOVESNOSTI Mgr. Michal Oblouk
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou K. J. Erbena Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí se.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_06 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po S – opakování formou.
Česká próza1. pol. 19. století VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.04.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_LZ_01 Sada DUMLiterární žánry Předmět Český jazyk a literární výchova Název materiálu Balady Anotace V prezentaci.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_FY7_01 Sada DUM Fyzika 7 Předmět Fyzika Název materiálu Druhy pevných látek Anotace V prezentaci si žák procvičuje.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_13.
Číslo v digitálním archivu školy
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření:
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_14 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluPodstatná jména Anotace AutorMgr. Andrea.
Číslo v digitálním archivu školy
Název: KAREL JAROMÍR ERBEN Autor: Mgr. Lenka Jelínková
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.12 Název pro školu:
VY _32_INOVACE_05_01K.J.Erben
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_15_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hrušková Datum: Název: VY_ 32 _INOVACE.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – literatura Autor: Vlasta Lindovská
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_10 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po M Anotace Prezentace.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_08 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluStáty střední Evropy Anotace V prezentaci žák určuje.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ9_16 Sada DUMČeský jazyk 9 Předmět Český jazyk 9. ročník Název materiálu Božena Němcová Anotace Materiál.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D9_06 Sada DŮMDějepis 9 Předmět Dějepis Název materiáluPřehled událostí Anotace Prezentací zopakuje.
VY_32_INOVACE_47_NE.
Karel Jaromír Erben Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Epické druhy a žánry Český jazyk VY_32_INOVACE_ sada, ČJ
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_20 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po Z – význam vyjmenovaných.
K AREL J AROMÍR E RBEN (1811 Miletín – 1870 Praha)
Spisovatelé dětské literatury
Karel Jaromír Erben 7. listopadu 1811 – 21. listopadu 1870.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
 Autor: Mgr. Martina Žondrová Datum: Leden 2012 Ročník: 8. Vzdělávací obor: Český jazyk Anotace: Prezentace je určena k výkladu učiva o Karlu Jaromíru.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_10_24 _Karel Jaromír Erben.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_M6_14 Sada DUMMatematika 6 Předmět Matematika Název materiáluNásobení a dělení v oboru do 100 Anotace Žáci.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_ INOVACE_ ICT_02 Sada DUMICT PředmětInformatika Název materiáluMS Word – vlastnosti písma - cvičení Anotace Vlastnosti.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_ INOVACE_ ICT_06 Sada DUMICT PředmětInformatika Název materiáluMS Word - opakování Anotace Velké opakování AutorMgr.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Hana Kletečková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ K 03 Karel Jaromír Erben TEMA: Český.
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ / /21
Číslo v digitálním archivu školy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
ŠABLONA III/2 Karel Jaromír Erben, literatura 8. roč. Mgr. L
Vy_32_INOVACE_74_Balady a romance II
Transkript prezentace:

Číslo v digitálním archivu školy VY_32_INOVACE_CJ9_15 Sada DUM Český jazyk 9 Předmět Český jazyk 9. ročník Název materiálu  Karel Jaromír Erben Anotace Materiál prověřuje znalosti o životě a díle K. J. Erbena Autor  Alena Profeldová Jazyk Český jazyk Datum vytvoření 13. 5. 2012 Očekávaný výstup Žák si upevní znalosti o životě a díle K. J. Erbena Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělání – lehké mentální postižení Klíčová slova  Erben, dílo, pohádka, balada Druh učebního materiálu Prezentace - kvíz Cílová skupina Žák na 2. stupni speciální školy Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1102

Kvíz Karel Jaromír Erben 5. září 2006

1. Karel Jaromír Erben se narodil roku 1811 ve Vídni jako jedno z dvojčat roku 1820 v Praze v rodině učitele roku 1910 v Miletíně u Hořic v rodině učitele roku 1811 v Miletíně u Hořic jako jedno z dvojčat

2. K. J. Erben se nemohl stát učitelem, protože byl z příliš chudé rodiny a na studia nebyly peníze nechtěl učitelem být neuměl dobře německý jazyk, který byl při studiu potřebný měl slabé zdraví a také vadu výslovnosti

3. Jakou školu K. J. Erben vystudoval a jaké měl povolání? Filozofickou fakultu ve Vídni a stal se právníkem. Filozofickou fakultu v Praze a stal se historikem, básníkem a spisovatelem. Nestudoval, ale stal se úředníkem v Hradci.

4. Co je Kytice? Je to kniha, která obsahuje sbírku básní (balad). Je to soubor povídek ze zahradnického prostředí. Je to jedna balada. Je to kniha, která obsahuje různé pohádky.

5. Jaký je rozdíl mezi pohádkou a baladou? Balada je stejně jako pohádka vymyšlená, ale balada je vždycky veselá. Balada má smutný děj a tragický konec. Mezi pohádkou a baladou není žádný rozdíl. Balada se rýmuje a pohádka ne.

Švec a měsíc Polednice Zlatý kolovrat Vodník O Kocouru Mikešovi 6. Z které balady pochází verše „Sviť, měsíčku, sviť, ať mi šije niť.“? Švec a měsíc Polednice Zlatý kolovrat Vodník O Kocouru Mikešovi

7. Kterou z pohádek nenapsal K. J. Erben? Dlouhý Široký a Bystrozraký O hloupém Kubovi Chytrá horákyně Pták Ohnivák a liška Ryška

8. Dalším dílem K. J. Erbena je například: Sto prostonárodních pohádek a pověstí slovanských v nářečích původních Babička Lovci mamutů, Bronzový poklad Staré řecké báje a pověsti Dášeňka čili život štěněte Bonus Question

Konec kvízu Odpovědi

Odpovědi D B A C Bonus - A

Prameny Trvalý odkaz: http://cs. wikipedia. org/w/index. php Prameny Trvalý odkaz: http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Karel_Jarom%C3%ADr_Erben&oldid=8492347 Vlastní tvorba