Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Slavný (................................ ) spisovatel pochází z chudé (..................) rodiny. Vzdělaný farář přesvědčil (........................................)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Slavný (................................ ) spisovatel pochází z chudé (..................) rodiny. Vzdělaný farář přesvědčil (........................................)"— Transkript prezentace:

1

2 Slavný (................................ ) spisovatel pochází z chudé (..................) rodiny. Vzdělaný farář přesvědčil (........................................) jeho rodiče, aby ho dali na studia. Chodil do školy (............................) v Hradci Králové a v Praze.

3 Celý život ho sužuje (.....................................) bída (...............................................) a chatrné (......................................) zdraví. Pohřben (...........................................) je na Olšanském hřbitově v Praze.

4 *1811 v Miletíně † 1870 v Praze  Česky básník, sběratel ústní lidové slovesnosti (f------a), redaktor Pražských novin, archivář města Prahy  Význačná osobnost národního obrození

5  Kytice (1853) – 13 balad  Prostonárodní české písně a říkadla  Sto prostonárodních pohádek a pověstí v nářečích původních


Stáhnout ppt "Slavný (................................ ) spisovatel pochází z chudé (..................) rodiny. Vzdělaný farář přesvědčil (........................................)"

Podobné prezentace


Reklamy Google