NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
FÁZE OBLOUKU.
Advertisements

Takhle jsme v roce 1992 za č ínali  ne všichni ještě tehdy měli horské kolo, tak jich několik zakoupil a na závody zapůjčil majitel hotelu.
OLYMPIÁDA V DĚJINÁCH.
19 – 20 století.  Byl to vynikající fyzikální chemik  Narodil se v Praze v rodině profesora práv  Studoval na gymnáziu v Praze (zajímaly ho především.
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
X-Cup 2006 ČESKÝ POHÁR FREESTYLE BMX. Co to je : X-cup je série závodů tykající se sportu na kolech tzv. Freestyle BMX.
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
SKOKY NA LYŽÍCH.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
CARVING.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÍ LYŽAŘI - KLASICI
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2
TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.
TURNÉ ČTYŘ MŮSTKŮ.
Vývoj peněz II. Petr Machala.
NEJLEPŠÍ SDRUŽENÁŘI. HISTORIE Mezi nejslavnější závodníky je možné zařadit především olympijské vítěze a mistry světa, kterými jsou Anssi Koivuranta (FIN),
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
DÁLKOVÉ BĚHY.
SHORT TRACK.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH
HÁZENÁ 2.
HOD OŠTĚPEM.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
ATLETIKA.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
LETY NA LYŽÍCH.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
CURLING.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
BOBY.
ALPSKÁ KOMBINACE.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
Halový víceboj mužů.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
R EGENERACE : JÍZDA V BOULÍCH Vypracovala: Kylarová Lenka,
DÁLKOVÉ PLAVÁNÍ.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
SKELETON.
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
Leží na severozápadě od naší republiky. Je rozdělen na 16 spolkových zemí. Za sousedy má nejen nás, ale i Polsko, Rakousko, Švýcarsko, Francii, Belgii,
Máte se na co těšit.. Moje první prezentace
Snowboarding. Snowboard  je prkno pevně připnuté k nohám jezdce, určené k sportovnímu využití na sněhu  dlouhé je přibližně cm (mělo by jezdci.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_CJS.2.Ste.41_Olympiada_.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Ivo KOBLASA Projekt 23letého paralympijského reprezentanta, vicemistra světa, mistra ČR OD RIO DE JANEIRA PO TOKIO „Za 4 roky, při Paralympic.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
České hokejové zlato v Naganu 1998
VY_32_INOVACE_292_Lyžařská centra Jesenicka
Vážení sportovní přátelé, zejména pak příznivci sjezdového lyžování
Transkript prezentace:

NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI

Historie Mezi nejslavnější sjezdaře lyžařské historie patří Francouz Jean Claude Killy (žán klód kily) Byl průkopníkem nové techniky jízdy v oblouku, vyhrál první dva ročníky světového poháru Mezi nejúspěšnější sjezdaře se ziskem 5 vítězství ve světovém poháru zařadil Ital Gustavo Thöni (gustavo tény)

Historie II. Mezi nejslavnější sjezdaře historie alpského lyžování 70. let 20. století se zařadil Švéd Ingemar Stenmark Vyhrál 3x světový pohár, byl i několikanásobným mistrem světa Díky vynikající technice se stal vzorem pro mnoho dalších závodníků Nikdy nejezdil sjezdy a byl posledním sjezdařem, který vyhrál světový pohár, aniž by musel bodovat v této rychlostní disciplíně

Historie III. Konci 20. století kraloval na sjezdovkách 4 násobný vítěz světového poháru Švýcar Pirmin Zurbriggen a po něm Lucemburčan Marc Girardelli (žirardeli) 5-ti násobný vítěz světového poháru Girardelli je původem Švýcar, ale protože v tehdejší reprezentaci Švýcarska byla velká konkurence, požádal o lucemburský pas V této době už se začali prosazovat komplexní závodníci, kteří uměli všechny disciplíny

Historie IV. Na přelomu století se stal výraznou postavou Rakušan Hermann Maier, 4 násobný vítěz světového poháru Byl to především lyžař pro rychlostní disciplíny V posledních letech se světová špička natolik vyrovnala, že celkové vítězství se podařilo zopakovat pouze dvěma sjezdařům a to Američanu Bode Millerovi a Norovi Aksel Lund Svindalovi (oba vyhráli 2x)

Historie V. Světová lyžařská federace se vždy ve chvíli, kdy došlo k určité nadvládě některého závodníka, snažila změnit pravidla, aby se vyrovnaly šance ostatních Tak se stávalo, že např. v éře Stenmarka přidali do programu světového poháru více rychlostních závodů a třeba v éře Maiera naopak rychlostní disciplíny omezili

Historie VI. Současnou podobu světového poháru jako nejvýznamnějšího podniku sjezdového lyžování mohou vyhrát pouze komplexní lyžaři, kteří umí nejen rychlostní, ale i točivé disciplíny Vítězem posledního ročníku světového poháru v roce 2012 se stal Švýcar Beat Feuz (beat fojc)

Historie - Češi Světový pohár objížděl v 70. a 80. letech Čech Bohumír Zeman Přestože v té době měl výrazně horší podmínky pro přípravu než světová špička, podařilo se mu několikrát dostat do nejlepší desítky závodu světového poháru Nejlepší výsledek zaznamenal na OH v Lake Placid (USA) kde obsadil v kombinaci 4. místo. V roce 1981 dokonce vyhrál kombinaci na slavném Hahnenkammu

Historie – Češi II. V současné době jsou pravidelnými účastníky světového poháru Kryštof Krýzl, Filip Trejbal a Martin Vráblík. Pro zranění chyběl nejlepší český sjezdař Ondřej Bank Všichni čeští sjezdaři jsou spíš zaměřením slalomáři, snad jen O. Bank je schopen jezdit dobře i sjezdy

Konec prezentace