Obrana demokracie v ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Dobešová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Od druhé republiky k protektorátu
Advertisements

Číslo v digitálním archivu školy
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Svět po 1. sv. válce.
Těleso nebo látka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hrušková Datum: Název: VY_ 32 _INOVACE.
Elektrolýza Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Vlastnosti tónů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Monika Odehnalová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Co se ti vybaví, když se řeknou Sudety?
Mnichovská dohoda a její dopad
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
Ohrožené Československo
Německý nacistický politik, později kancléř Způsobil holocaust židů a jiných skupin obyvatel 1938 – bez boje ovládl Rakousko a ČSR 1939 – napadnul Polsko.
Identifikátor materiálu: EU OPVKICT2-4/Vl13 ŠkolaZákladní škola Olomouc, Heyrovského 33 Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuMáme šanci číst,
jméno autora  Mgr. Štěpánka Kočová název projektu
zápis zápas o republiku 1935 – „Sudetoněmecká strana“ – 15,2% 1935 – E. Beneš nahrazuje v úřadu TGM 1937 – TGM – umírá – s ním obrazně i 1. rep. podzim.
Jméno autora VMPavlína Gärtnerová Datum vytvoření VM září 2011 Ročník použití VM 9. ročník Vzdělávací oblast/obordějepis Anotace VM Powerpoint prezentace,
ČESKOSLOVENSKÁ REPUBLIKA MEZI VÁLKAMI
Název materiálu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Dobešová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Emil Hácha Vendula Žižková.
Název školy Základní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektu
Československo 20. let – 30. let
Jméno autora VMPavlína Gärtnerová Datum vytvoření VMzáří 2011 Ročník použití VM9. ročník Vzdělávací oblast/obordějepis Anotace VMOpakovací test VY_32_INOVACE_16_ČSR,
Holocaust Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Dobešová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Rok 1938 a Mnichovská krize ,,O nás, bez nás’’.
ČESKOSLOVENSKÁ REPUBLIKA MEZI VÁLKAMI POLITICKÝ SYSTÉM, HRANICE, MENŠINY.
Mnichovský diktát a jeho důsledky
Trávicí soustava Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Řízení organismu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Franská říše Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Jméno autora VMPavlína Gärtnerová Datum vytvoření VM září 2011 Ročník použití VM 9. ročník Vzdělávací oblast/obordějepis Anotace VM Powerpoint prezentace,
Mnichovská konference 1938
Česká literatura mezi válkami
9. ročník Novověk, moderní dějiny
Mnichovská dohoda Petr Machala.
Počátky fašismu v ČSR.
Zápas o Československo
Konec Československa 2. pol. 30. let 20.století.
Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Ilona Čechová 30. a 40. léta v ČSR VY_32_INOVACE_1B11.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Dějepis II. stupeň Název a číslo učebního materiálu Hrozby fašismu.
Základní škola Benátky nad Jizerou, Pražská 135
Základní škola Benátky nad Jizerou, Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Využívání.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Mnichovská dohoda Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Opakování Téma: Člověk a jeho svět - Dějiny ČR Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_ Mnichovská konference Název sady: Moderní dějiny 1914.
VY_32_INOVACE_020_Československo ve 30. letech Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obrana demokracie a republiky Název sady materiálů: Dějepis pro 9. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_9_2809_Obrana_demokracie_a_republiky Autor:
ROZBITÍ ČESKOSLOVENSKA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_15_ČSR.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_ Vývoj v ČSR před Mnichovem Název sady: Moderní dějiny.
Příprava Mnichova, mnichovská konference. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost.
Cesta k Mnichovu.
ČESKOSLOVENSKO V PROBLÉMECH
Druh učebního materiálu
Druh učebního materiálu
Druhá republika.
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Dějepis ročník
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Bc
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
Zánik první republiky.
Obrana demokracie a republiky
Mnichovská dohoda.
Mnichovský diktát.
8. Mnichovská konference
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
Transkript prezentace:

Obrana demokracie v ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Dobešová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

Obrana demokracie v ČSR Test ANO - NE STARTSTART - klikni

1. K Hitlerově politice se v Československu hlásila Sudetoněmecká strana ANO NE

Správně

Špatně Další otázka

2. Zakladatelem SdP byl Adolf Hitler ANONE

Správně

Špatně Další otázka

3. Po abdikaci prezidenta Masaryka se stal novým čs. prezidentem Edvard Beneš ANONE

Správně

Špatně Další otázka

4. Anšlus Rakouska byl proveden v roce 1938 ANONE

Správně

Špatně Další otázka

5. ČSR měla uzavřenu spojeneckou smlouvu s Velkou Británií ANONE

Správně

Špatně Další otázka

6. Válečný plán přepadu Československa měl název „Případ Zelený“ ANONE

Správně

Špatně Další otázka

7. SdP na svém sjezdu v Karlových Varech požadovala vytvoření uzavřeného německého území s vlastními úřady v rámci ČSR ANONE

Správně

Špatně DalšíDalší otázka

8. Politika appeasmementu znamená, že Velká Británie a Francie byly připravené na válku s Německem a odmítly jeho požadavky ANONE

Správně

Špatně Další otázka

9. V září 1938 byla vyhlášena všeobecná mobilizace čs. armády ANONE

Správně

Špatně Další otázka

10. Schůzka čtyř velmocí, na které se jednalo o Československu, se uskutečnila v Berlíně ANONE

Správně

Špatně Další otázka

11. Československo nepatřilo mezi státy, které se „schůzky čtyř“ účastnily ANONE

Správně

Špatně Další otázka

12. Rozhodnutí mnichovské konference prezident Beneš nepřijal ANONE

Správně

Špatně

Konec testu

Zdroje: