Firewall Sommer David 3.IT. Druhy FW O Softwarové brány firewall O Hardwarové firewally O “osobní” firewally O Podnikové firewally.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SoftPC SQL Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika
Advertisements

Brána firewall a její využití
III/2 8.ABC XVII Informatika prevence, bezpečnost, zabezpečení, ochrana, údržba, aktualizace, update, brána firewall, antivir, malware,
SOFTWARE operační systémy
Systémový software Aplikační software
Výkonná a pohodlná správa zařízení se systémem Windows Mobile® 6.1 v podnikovém prostředí Mezi nabízené funkce patří: Centralizovaná, bezdrátová správa.
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
Začátek prezentace Karolína Křížková & Petra Radličková Třída.Vll.A. Den Rok
Tomáš Baďura ARI.  Mnoho velkých společností dávno začalo prosazovat přesun výpočetního výkonu IT do velkých datových center.  Decentralizované systémy.
Operační systém Linux.
Operační systém Adam Greguš, 4.A.
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Adresářová služba Active directory
Bezpečnost na platformě Microsoft & Petr Hartmann Solution Specialist Microsoft.
Počítačová síť a typy sítí
Maturitní okruh č. 7. Odstínit aplikace od specifik HWSpráva procesůSpráva pamětiSpráva souborůSpráva vstupů a výstupůSpráva sítěSystém ochrany a bezpečnostiSystém.
Návrh počítačové sítě malé firmy
Operační systémy.
Operační systémy.
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
SIG Bezpečná síť Bezpečná data Bezpečný business Josef Zábranský Hradec Králové,
„WEBFILTR živě“ KERNUN CLEAR WEB Karol Kubanda, TNS / Seminář WEBFILTR Kernun / Praha 6. února
© 2009 IBM Corporation Lotus SW Přehled produktů Petr Kunc,
Daniel Kardoš Ing. Daniel Kardoš
SIPVZ – Státní informační politika ve vzdělávání w w w. e - g r a m. c z E-gram E-gram Informační a komunikační web SIPVZ 1. Původní web:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-15.
Jan Bartoš MPC,MCTS. OFFICE 365 ÚVOD Microsoft Office 365 Správa a automatizace prostředí Office 365 pomocí Windows PowerShell Základní přehled a vlastnosti.
Advanced Technologies 05 Jak zabezpečit váš Web Server Martin Pavlis (MCSE, MCT) Konzultant.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
CIO priority | Priority IT v bankách a pojišťovnách| Lukáš Klášterský 1.
BIS Firewall Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
Není firewall jako firewall Ladislav Šolc Security Systems Engineer Microsoft ČR&SK.
* Obecně lze říci, že software je programové vybavení počítače např.: * BIOS * Operační systém * Aplikace * Ovladače * Je software důležitý? * Zatímco.
Remote control and administration. Podle technického řešení Harware Software klient/server.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Operační systém Windows Mobile
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.20 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Operační systém sítě Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
Operační systémy. Operační systémy Operační systém je základním programovým vybavením nezbytně nutným pro provoz počítače. Poznámka: Operační systém.
Firewall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Tomáš Kantůrek 4. dubna 2005 Bezpečnost v praxi – implementace v síti WAN ÚZSVM.
Zajištění ochrany počítačové sítě - FIREWALL - Samostatná práce Michala Červenky.
Operační systémy Název a adresa školy
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Licencování Exchange Server 2007 Petr Bobek, Information Worker Microsoft 16. února 2007.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Aktuální bezpečnostní výzvy … a jak na ně ….. v praxi Dalibor Lukeš Platform and Security Manager Microsoft Czech and Slovak Michal Pechan Production Stream.
CENTRUM BIOSTATISTIKY A ANALÝZ Lékařská a Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita Uživatel počítačové sítě b) Vyučující tým: Daniel KLIMEŠ Ivo ŠNÁBL.
Pokročilá ochrana informací Ladislav Šolc, Tomáš Kutěj Systems Engineers Microsoft, s.r.o.
Pavel Olšan & Ondřej Mrzena.  Co je server  Funkce  Verze Windows a instalace  Active Directory  Účty  DNS  DHCP  .
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/21 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče Číslo DUM: III/2/VT/2/2/26 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Audit a řešení problémů v počítačové síti. Rozdělení údržby 1. Vzdálený dohled a monitoring celé sítě 2. Pravidelné prohlídky jedním přiděleným servisním.
Přednášky o výpočetní technice Internet. přednášky o výpočetní technice Informační hyperdálnice ● Jedna mohutná počítačová síť ● Neplést Internet a Worldwide.
Internetový prohlížeč
Operační systém Windows
Operační systém Windows
SW počítače - operační systém
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
Operační systémy - úvod
Operační systémy.
Windows Server 2008 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:

Transkript prezentace:

Firewall Sommer David 3.IT

Druhy FW O Softwarové brány firewall O Hardwarové firewally O “osobní” firewally O Podnikové firewally

Starý firewall

Novější firewally

Dnes už to nejsou pouze firewally O Dnes už to není pouze strážce O Implementace nových funkcí O Například brána VPN nebo web cache popřípadě nabízeji add-on moduly pro tyto účely. O Mnoho prodejců tak začlo firewally nazývat jako “multifunkčně bezpečnostní” zařízení(software) pro nás prostě známí jako firewall

Host-based Firewall O Také nazývané jako “osobní” firewally O Jednoduché O Nízkonákladové O Příklady:ZoneAlarm,Norton personal firewall nebo Internet Connection firewall(ICF) zabudovaný do Win.XP

Síťové firewally O Některé jsou dražší než osobní firewally O Jednoduché síťové firewally umožňují filtrování paketů ale ne více než velmi základní funkce

Enterprise firewally O Jsou určeny pro všechny velké a složité podniky. O Jsou dražší O Spravují více uživatelů O Mají rychlejší propustnost O A pokročilé funkce…

Resume… O Host-based firewally=100$ nebo méňě O “zlatá střední cesta”=1 500$ až 5 000$ O Enterprise firewally=Může stát i více než $ O Uvedené ceny jsou pouze počáteční kupní ceny,mnoho prodejců si nechá extra platit za něco co je u jiného bežné…

Hardwarové firewally O Často prodávány jako “na klíč” O Nevýhodou je “omezenost”

Mezi ty softwarové patří… O Microsoft ISA Server O CheckPoint FW-1 O Symantec Enterprise Firewall na podnikové úrovni, stejně jako většina osobních firewallů. O O ISA Server běží na Windows 2000/2003 O FW-1 běží na Windows NT/2000, Solaris, Linux, AIX O Symantec EF běží na Windows a Solaris.

…a mezi ty hardwarové O Cisco PIX O Nokia (ve kterých běží CheckPoint FW-1) O SonicWall O NetScreen O WatchGuard O Symantec řady 5400 (provozují své Enterprise firewally).

Otázky které je dobré si položit před zařizováním

Závěrečné porovnávání

Nadstandartní služby(příplatkové) O Web caching O Centralizovaná správa a reportování O Filtrování nevyžádané pošty O URL screening O Anti-virus

Rada na konec O Firewallové řešení, které vypadá jako nejlevnější na základě ceníkové ceny za software nebo zařízení, může nakonec stát mnohem víc, když si koupíte všechny potřebné licence, add-on moduly a služby.

Díky za pozornost Made on Mac