Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_033

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spojené státy americké
Advertisements

Téma hodiny: Spojené státy americké – Opakování (film a kvíz)
Aplikační software AS_1 Přemysl Rosa Učo: Zápočtová práce Deset nejnavštěvovanějších míst v USA Tutor: Mgr.M.Kučera.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Socioekonomická charakteristika USA
VY_32_INOVACE_20 Jižní Amerika - Karibské, Andské, Laplatské státy
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_022
Spojené státy americké
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_031.
AMERICKÉ REGIONY STŘED A ZÁPAD USA.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_001
Vzdělání 179,7 km2 1/3 zemského povrchu obr. 1
VY_52_INOVACE_03/02/03_ZEMĚPIS Státy Severní Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2.
Střední Amerika Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_035
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
USA Spojené státy americké United States of America
USA – hospodářský obr.
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
USA United States of America
USA United States of America
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_26.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Stručná anotace : Prezentace slouží k výkladu a procvičení učiva tématu Západ USA tématu Západ USA Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Individualizace.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:USA - základní údaje, rozloha,
USA Rozlohou 3. největší stát na světě (9 mil km2)
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_026.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_057
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Evropa ochrana přírody
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
AMERIKA POLOHA,ROZLOHA, ČLENITOST
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_032.
Austrálie Podnebí Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_042
VY_32_INOVACE_14 Amerika - USA - pracovní list
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
Amerika – Severní Amerika
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
Spojené státy americké. Spojené státy americké United States of America hlavní město: Washington, D.C. počet obyvatel: 303,5 mil úřední jazyk: angličtina.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Americké regiony- U.S.A Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_IV_Z2_11 AutorMgr.
Americké osady v 18. století Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_8_3615_ Americké_osady_v_18_století Autor: Mgr.
VY_32_INOVACE_Fi_I_07 Název USA- lidé a hospodářství Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena USA New York Socha Svobody.
S pomocí atlasu se pokuste doplnit: hlavní město: …………………… státní zřízení: ………………………………………………… měna: ……………………………… rozloha: …………………………………… (2. největší.
 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice  Autor: Martin Klepl  Název: VY_52_INOVACE _13 Spojené státy americké  Téma: Zeměpis pro 2.
Spojené státy americké (USA) Nachází se v severní Americe Nachází se v severní Americe.
9. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ 2. část VY_32_INOVACE_12_Z5 ZŠ a MŠ HEJNICE 2011 Martina Holoušová.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/19_Západní Evropa Téma: Státy západní Evropy.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník Název materiálu VY_52_INOVACE_15_USA Autor Vladimír Kopal.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název učiva: Amerika severní
VY_32_INOVACE_ZE7-20 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
VY_32_INOVACE_4/03_ČLOVĚK A PŘÍRODA
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 7. ROČNÍKU B) TÉMA: USA C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU: žáci se seznámí s administrativním členěním, státním zřízením.
8. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
Název školy: Základní škola T. G
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ 18_42_The USA Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Spojené státy americké
USA Rozlohou 3. největší stát na světě 3. nejlidnatější Mimo území USA
10. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
USA Spojené státy americké United States of America Martin.Mencl.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Transkript prezentace:

Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_033 Regiony USA Obrázky z klipatrů Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_033

státy USA Obr.1 http://cs.wikipedia.org/wiki/USA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

USA je čtvrtá největší země světa 50 členských států + závislá území politicky a ekonomicky nejsilnější země světa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

regiony USA Západ Střed Východ Jih Obr.2 http://www.enchantedlearning.com/usa/statesbw/regions.shtml Obr.2 Jih Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Východ USA Východ Je nejprůmyslovější, nejdříve osídlený, nejvíce zalidněný a nejvíce podobný Evropě. Maine je kamenitý, lesnatý, bramborářský stát. Podobné jsou další malé státy na SV země. V Bostonu je nejprestižnější univerzita světa Harward. Washington je hlavní město USA, sídlo prezidenta (Bílý dům), Kongres. New York je stát i město. V New Yorku žijí lidé mnoha národností. Jsou zde světoznámé stavby a místa – Brooklynský most, socha Svobody, mrakodrap Empire State Building, Broadway, přístavy, letiště, Wall Street. Město je často dějištěm kulturních, sportovních akcí i filmů. Pensylvánie a New Yersey jsou průmyslové státy. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Východ USA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Jih USA Jih Je především zemědělský. Obyvatelé jsou v severní části oblasti převážně běloši, jižněji černoši a na Floridě je hodně hispánců. Severní část oblasti vyplňují lesnaté divoké hory. Oblast je silně zasažena těžbou uhlí, vápence a solí. Jižněji se pěstuje tabák. Obě Virginie, Karolíny i Georgie mají bohatou minulost. V nížinách se pěstuje sója,podzemnice olejná a kukuřice. Nejvýznamnější město oblasti je Atlanta. Sídlí zde mimo jiné ředitelství firmy Coca-Cola. V roce 1996 město hostilo olympiádu, je důležitým dopravním uzlem a centrum finančnictví. Florida je především rekreační oblastí. Centrem je město Miami. Hodně turistů také míří do bažinatých oblastí Everglades. Na mysu Canaveral je středisko kosmických letů. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Jih USA mys Canaveral – středisko kosmických letů Miami Atlanta 1996 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Střed USA Střed Je to obilnice USA. Kromě pěstování obilí je tu i chov skotu. Oblast kolem Velkých jezer je průmyslová. Centrem je město Chicago. Výroba dopravních prostředků. Detroit je město průmyslu. Celá oblast byla domovem indiánských kmenů, vedly se zde časté boje. Jih oblasti je rozložen podél řeky Mississippi, která je dopravní tepnou.Bavlníkové plantáže, rasismus, Ku-Klux-Klan byly typické ještě v polovině minulého století. Je tu i těžba ropy. Město v New Orleans je spojené s jazzem a karnevalem. Nashville s country hudbou a Kentucky s výrobou whisky. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Kolesový parník na Mississippi Střed USA Výroba automobilů Detroit Obilnice USA Obrázky z klipartů Country hudba - Nashville Kolesový parník na Mississippi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Západ USA Západ Je nejhornatější, nejméně osídlený a turisticky nejatraktivnější. Nejbohatším státem USA je Kalifornie. Los Angeles proslulo především luxusní čtvrtí Beverly Hills a filmovým průmyslem (Hollywood). San Francisco je přístav, turistické centrum (most Golden Gate). Je to i velmi krásné město. V Silicon Valley je soustředěn počítačový průmysl (Microsoft). V oblasti jsou četné národní parky (Grand Canyon), turistické atrakce (Disney Word), Las Vegas – kasina. V oblasti žije dosud nejvíce původních obyvatel – indiánů. Nejpočetnější je kmen Navahů. V Utahu žijí příslušníci zvláštní církve – Mormoni. V Coloradu se nacházejí zimní lyžařská střediska (Aspen). V Arizoně se tyčí červené pískovcové skály (Monument Valley). Texas je zemí dobytka a ropy. V Dallasu byl spáchán atentát na amerického prezidenta Kennedyho. Státy Dakota, Kansas, Iowa a Nebraska jsou prérijní oblasti s chovem dobytka a pěstováním obilovin. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Západ USA San Francisco - Golden Gate Grand Canyon Obrázky z klipartů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Aljaška a Havaj Aljaška Havaj Je největší stát USA. V roce 1867 ji Rusové prodali USA. Lidé se živí rybolovem, těžbou ropy, chovem sobů. Aljaška má překrásnou nedotčenou přírodu, vzrůstá zde proto podíl cestovního ruchu. Jsou zde pozůstatky tzv. zlaté horečky na řece Klondike. Havaj Havajské souostroví je vulkanického původu. Leží v Tichém oceánu. Bylo k USA připojeno v roce 1959 jako padesátý stát. Obyvatelé jsou Polynésané. Přístav Pearl Harbor byl v roce 1941 zničen japonským letectvem. Ostrovy mají tropické podnebí vhodné pro pěstování ovoce (ananasy) a také pro masový rozvoj turistiky (Honolulu). Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Krásná příroda Aljašky Aljaška a Havaj Havajská tanečnice Krásná příroda Aljašky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Neočíslované obrázky jsou z klipartu Zdroje obrázků: Neočíslované obrázky jsou z klipartu obr. 1: A compass of the United States, with state names (and Washington D.C.). The original was edited by User:Andrew c to include Nova Scotia, PEI, Bahamas, and scale key., [cit. 2011-10-10]. Dostupné na WWW: < http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Map_of_USA_with_state_names.svg >. obr. 2: autor neuveden. [cit. 2011-10-10]. Dostupné na WWW : < http://www.enchantedlearning.com/usa/statesbw/regions.shtml >. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.