Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hra riskuj pro opakování znalostí.
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: MGR. JINDRA BENEŠOVÁ, 2011 – 10 – 31 NÁZEV: VY_12_INOVACE_27_ LIDSKÉ TĚLO TÉMA:
Bílé plemeno Člověk se mění
Poznávání částí lidského těla.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice, příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Elena Kolarovská Období:prosinec.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice, příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Elena Kolarovská Období:prosinec.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice, příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Elena Kolarovská Období:leden.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Lidé a čas 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Člověk a jeho svět Ročník.
VY_32_INOVACE_36_ Prvouka 3.ročník Naše tělo / části těla/
HLAVNÍ OBDOBÍ LIDSKÉHO ŽIVOTA
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: ČLOVĚK
STÁRNEME A MĚNÍME SE Alica Vacková 4.B
ČLOVĚK STAVBA TĚLA.
Části lidského těla Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice,
Rozmnožovací sousta va Popis a funkce rozmnožovací soustavy
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
LIDSKÁ POSTAVA základní pravidla kresby
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice,
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO Pracovní listy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Etapy vývoje člověka - křížovka
VY_32_INOVACE_401, 21. sada, Přírodověda
Člověk – životní podmínky, lidské tělo
VY_52_INOVACE_PRV.3.35 _Lidské tělo_pracovní list
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice, příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Elena Kolarovská Období:prosinec.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková CO MÁME SPOLEČNÉHO???
Název:VY_52_INOVACE_PRV_01Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44 Autor: Mgr. Martina Joujová Ročník:4. Tematický okruh, předmět: Člověk a jeho zdraví,
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Petra Hejlová ČísloVY_32_Inovace_3356 NázevLidské tělo Téma hodinyLidské tělo PředmětPřírodověda.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Prvouka Člověk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_23_Průběh lidského života.
Znáš se? Hráč nebo skupina si vyberou oblast a odpoví na otázku. Za správnou odpověď si body připočítají, pokud odpoví špatně, mají šanci další. Vyhrává.
Člověk Korunování krále v Edinburgu ve Skotsku. Homo sapiens - člověk moudrý pohybuje se vzpřímeně dorozumívá se řečí charakteristická je rozumová inteligence.
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ AutorIng. Dana Sobotková Ročník5. Datum ŠablonaV/2 Č. materiáluVY_52_INOVACE_41 Vzdělávací.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná Lidské tělo
Lidské tělo.
Znaky života člověka Průběh lidského života
VY_32_INOVACE_08_Přírodověda_5.ročník_ 01_Soustava opěrná a pohybová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_12_PRENATÁLNÍ VÝVOJ JEDINCE.
Hlavní části těla: hlava krk trup horní končetiny dolní končetiny
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_18_lidské tělo
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
LIDSKÝ ORGANISMUS STAVBA TĚLA.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_34_ČLOVĚK - ČÁSTI TĚLA
Žáci se seznamují s dovednostmi v jednotlivých věkových obdobích
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_NAŠE TĚLO
LIDSKÉ TĚLO ANOTACE DATUM AUTOR JAZYK OČEKÁVANÝ VÝSTUP
LIDSKÉ TĚLO Prvouka, 1.třída.
ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO PODPORA PRO VÝUKU
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_59
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Autor: Mgr. Eva Procházková
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2557 Autor: Elena Kolarovská Období: květen 2013 Název: VY_32_INOVACE_159_PRV2 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Prvouka Téma: Člověk Ročník: 3. Anotace: prezentace vhodná k nácviku, procvičení, ověření nebo opakování na interaktivní tabuli člověk po narození, péče a starost o něho, jak přicházíme na svět období života, etapy vývoje stavba těla

Po narození: cítíme doteky cítíme vůní vidíme slyšíme

Pečují o nás: maminka tatínek

Učíme se: ovládat pohyby celého těla pečovat o své zdraví napodobovat svět

Jak přicházíme na svět rozmnožování je základním znakem živočichů v těle matky dojde k oplodnění vajíčka spermií otce, vznikne zárodek a devět měsíců se vyvíjí dítě rodina je základem lidské společnosti

Období života dětství dospívání dospělost stáří

Etapy vývoje Novorozenec – poprvé se nadechne Kojenec – pije mléko Batole - sedí, leze, jí, chodí, vyslovuje první slova Předškolák – rozvíjí řeč, napodobuje dospělé, učí se udržovat čistotu

Etapy vývoje Školák – čte, píše, počítá, získává znalostí a dovedností Dospívající – připravuje se na své budoucí povolání, dozrává duševně a fyzicky Dospělý – vykonává povolání, zakládá rodinu Starý člověk – odchází do důchodu na odpočinek

Naše tělo Hlava: temeno čelo týl oči nos uši ústa brada Horní končetina: rameno paže loket předloktí zápěstí dlaň prsty Dolní končetina: stehno koleno lýtko holeň kotník nárt pata chodidlo prsty Krk Trup: prsa/hruď břicho záda

Zdroj: vlastní tvorba kliparty – www.office.microsoft.com