Dětská práce jako průřezové téma ve výuce - odkazy zmíněné během semináře na konferenci Evvoluce v Třebíči 4. října 2012 Pavla Začalová Rozvojovka – Člověk.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
23. – Představení 2. ročníku veletrhu Chytré bydlení Šetrné budovy Smart technologie Poradenské centrum Odborný seminář Šetrné budovy Odborný.
Advertisements

Zohlednění genderu jako dlouhodobého cíle projektu Prevence obchodování s dětmi v Etiopii a jejich rehabilitace Inka Píbilová.
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Prezentace pro rodiče a uživatele Internetu © PaedDr. Miloslav Psota, 2012.
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
1 Mgr. Dana Krouželová, hlavní metodička a supervizorka projektu Mediální výchova na gymnáziích.
Interaktivní seminář pro studenty/tky středních škol na téma:
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet2
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Projekt Virtuální škola pro mimořádně nadané žáky Základní škola Bohumila Hrabala, Praha 8, Zenklova 52 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Multikulturní vzdělávání v rámci NNO
Webové stránky obecních knihoven Seminář dobrovolných knihovníků 22. listopadu 2006 Ing. Jana Tomancová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Systém vzdělávání školitelů eGovernmentu Bc. Václav Melichar.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
VÝROČNÍ KONFERENCE VÝROČNÍ KONFERENCE k projektu prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů ÚVN.
Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 18
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Pro střediska volného času, školní kluby a školní družiny a NNO pracující s dětmi a mládeží NÁRODNÍ INSTITUT DĚTÍ A MLÁDEŽE Ministerstva školství, mládeže.
29. – 31. března 2010 Městské kino Jas Tanvald JEDEN SVĚT 2010 FESTIVAL DOKUMENTÁRNÍCH FILMŮ O LIDSKÝCH PRÁVECH JAK ZÍSKÁŠ SVÉ DIVÁKY TY?
Možnosti celoživotního vzdělávání pro knihovníky
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2009 GLOBÁLNÍ GRANT PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ 21. srpna 2009.
Kdo podává pomocnou ruku pracovníkům školních knihoven? Akreditovaný kurz MŠMT - Aktuální trendy v oblasti školních knihoven Lektor: Bc. Romana Ráblová.
CHUDOBA, ROVNOST, VZDĚLÁNÍ
Zdarma pro Vás aneb nabídka MFF UK, ČEZu a Eduforu školám
Informace o možnostech EVVO a ekologického poradenství pro školy v Jihočeském kraji Ing. Lenka Smržová.
Afrika nevšedníma očima … nejen v českých školách II 2010 Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu.
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Dětská práce Lucie Pizúrová.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
Telefonická poradenská linka pro pedagogy Statistika hovorů listopad červen 2010 srpen 2010 Mgr. Anna Rollová, František Šuranský.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Databáze EBSCO. MŠMT ČR – program LI, 1N R – program LI  projekt eIFL Direct  národní licence  obory – společenské vědy, ekonomika, medicína….
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Realizované aktivity v roce 2013 Komise pro technické vzdělávání Sekce Marketing Ing. Pavel Duchek.
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Seminář se uskuteční ve dvou sekcích (1. stupeň ZŠ, 2. stupeň ZŠ) a bude zaměřen.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
CITAČNÍ REJSTŘÍKY Web of Knowledge Scopus Journal Citation Reports.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Soutěž pro žáky z celé ČR „Nakresli mi svou planetu“ Cílem soutěže je zvýšit povědomí dětí o potřebě chránit naši planetu a upozornit je na nebezpečí,
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
NOVÁ KOMUNIKAČNÍ PLATFORMA JIHOMORAVSKÝCH PAMĚŤOVÝCH INSTITUCÍ Brněnská pobočka České archivní společnosti Jiří Dufka.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Kampaň Žít déle doma Informační osvětová kampaň o. s. Život 90 pro rodiny seniorů a seniory Kdy: říjen 2013 Kde: celá ČR Hlavní partner: MPSV Jak: billboardy,
Možnosti začleňování globálního rozvojového vzdělávání do výuky Konference GRV, Praha Petra Gajová, ARPOK, o. p. s.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Svět e-zdrojů na FSV UK Mgr. Daniela Uhrová
Nový vzdělávací systém Divadla F. X. Šaldy pro školy v celém regionu
Online portál, dostupnost odkudkoliv, možnost stahování
3 ROKY ZKUŠENOSTÍ NA ŠKOLÁCH
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Transkript prezentace:

Dětská práce jako průřezové téma ve výuce - odkazy zmíněné během semináře na konferenci Evvoluce v Třebíči 4. října 2012 Pavla Začalová Rozvojovka – Člověk v tísni

Rozvojovka informačně-vzdělávací sekce společnosti Člověk v tísni Co nabízíme: Putovní výstava Ukradené dětství Doprovodné akce: debata s žáky; křížovka o ceny (pexeso o dětské práci, publikace o dětské práci) – k vyplnění je nutno přečíst popisky k fotografiím na výstavě. Výstava je zdarma, nutno uhradit dopravu. Skládačka o dětské práci a naší spotřebě Brzy (listopad 2012) ke stažení na webu i s informačním materiálem. Informační materiály – Publikace Dětská práce: příčiny, souvislosti, důsledky a řešení (lze zaslat poštou) – Web analýzy, pozvánky, soutěže, zajímavé články zejména v sekci Dětská práce – 4-6 stránkové tematické přílohy deníků (MF Dnes, LN, Právo) o rozvojových tématech a tematicky zaměřené čtvrtletní bulletiny Rozvojovka (obživa, děti, postižení, demografie…)

Jeden svět na školách Člověk v tísni Co nabízíme: Výukové sady DVD s dokumentárními filmy o lidských právech s metodickou příručkou a pracovními listy k filmům – brzy přístupné zaregistrovaným pedagogům v rámci nového webového portálu Školní projekce filmů s debatami během festivalu Jeden svět

Promítej i ty v rámci programu festivalu Jeden svět, Člověk v tísni Co nabízíme: Zdarma a legálně půjčení dokumentárních filmů o lidských právech, předání osobně nebo poštou Filmy týkající se přímo i nepřímo dětské práce a dětských práv: – Krev v mobilech – Ke světlu – Hlad – Manželka za padesát ovcí

Varianty vzdělávací program pro učitele, Člověk v tísni Co nabízíme: Informační servis a metodickou podporu v oblasti interkulturního (IKV) a globálního rozvojového vzdělávání (GRV): Kurzy, semináře, Publikace, bulletiny Metodické listy Bohatá databáze výukových materiálů ke stažení:

Další zajímavé odkazy Kampaň Cena vody – Rozvojovka, Člověk v tísni Možnost zapůjčení výstavy Voda nad zlato, doprovodné debaty o globálním problému přístupu k vodě a hygieně, vazba na dětskou práci (nošení vody, voda a vzdělání) Svět v nákupním košíku – Programy pro školy organizace NaZemi Zajímavé a užitečné výukové materiály k tématům jako je produkce kakaa, kávy, oblečení a dalších exportních surovin z rozvojových zemí Práce pro děti – kampaň NaZemi

Další dotazy? Potřebujete další odkazy na zdroje, informace o dětské práci, domluvit si zapůjčení výstavy…? Kontaktuje koordinátorku kampaně Stop dětské práci – je lepší chodit do školy: Pavla Začalová Tel