Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Název VM

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Př.5.10-Energie v životním prostředí-prezentace
Advertisements

VY_52_INOVACE_Z.6.06-pohyby Země-prezentace
Význam malých vodních ploch pro krajinu
VY_52_INOVACE_ZE.8.67 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Den Země – svátek planety
VY_52_INOVACE_PRV.3.19_Česká republika_pracovní list
Deštné pralesy – pozdě na záchranu?
VY_52_INOVACE_PRV.3.36_Chráníme si zdraví_pracovní list
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
VY_52_INOVACE_Z.6.24-atmosféra, počasí-prezentace
VY_52_INOVACE_PŘ.9.20 – SOPEČNÁ ČINNOST – pracovní list
VY_52_INOVACE_PRV.2.20 _Ovoce _pracovní list
VY_52_INOVACE_PŘ.9.31 –JAK VZNIKL SVĚT– pracovní list
Ochrana biosféry – světové přírodní parky a rezervace
ČLOVĚK – PASTEVEC A ROLNÍK Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z.
VY_52_INOVACE_PRV.3.30_Živočichové_pracovní list
LIDSKÁ POPULACE – RŮST, NATALITA, MORTALITA
VY_52_INOVACE_PŘ.9.27 –VÝVOJ ČLOVĚKA– pracovní list
Biotechnologie – nové trendy v chovu a pěstování organizmů Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011.
VY_52_INOVACE_PRV.3.34_Kostra_pracovní list
Životní prostředí klady vs. zápory.
VY_52_INOVACE_PRV.3.23_Lidé a technika _pracovní list
VLIV ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ NA ŽIVOT ČLOVĚKA
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – atmosféra, větry autor VM:Ondřej.
VY_52_INOVACE_PŘ.9.36 –MINERÁLY A HORNINY– pracovní list
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – hydrosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – vodstvo na pevninách autor VM:Ondřej.
VY_52_INOVACE_PŘ. 7.13_Botanika , test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis.
VY_52_INOVACE_PRV.3.28_ Užitkové rostliny_pracovní list
název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd
AFRICKÉ SAVANY.
VY_52_INOVACE_PŘ.9.30 –VĚDY O ZEMI– pracovní list
VY_52_INOVACE_PRV.3.24_Sluneční soustava_pracovní list
VY_52_INOVACE_PŘ Lidské tělo,test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis.
VY_52_INOVACE_PŘ.9.24 –DRUHOHORY- pracovní list
VY_52_INOVACE_PRV.3.29_Živá příroda _ dřeviny_pracovní list
VY_52_INOVACE_PŘ.8.07_Šelmy, test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis 8.ročník.
VY_52_INOVACE_PŘ.9.34 –USAZENÉ HORNINY– pracovní list
Člověk a rostlina – kulturní rostliny, zemědělství, ekofarmy
VY_52_INOVACE_PŘ.9.22 – ZEMĚTŘESENÍ – pracovní list
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – atmosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
VY_52_INOVACE_PŘ.9.29 –PŮDA JAKO ZRCADLO KRAJINY- pracovní list
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VY_52_INOVACE_Prv.3.22_Dávná minulost _pracovní list
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – ledovce autor VM:Ondřej Vojáček.
VLIV ZEMĚDĚLSTVÍ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_417.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – hydrosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
VY_52_INOVACE_PRV.3.25 _Koloběh vody v přírodě_ pracovní list
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – pedosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
VY_52_INOVACE_PŘ.9.33 – EROZE - prezentace
VY_52_INOVACE_PRV.3.35 _Lidské tělo_pracovní list
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – sféry Země autor VM:Ondřej Vojáček.
VY_52_INOVACE_PŘ.9.23 –PRVOHORY- pracovní list
Životní prostředí a chemie
VY_52_INOVACE_PRV.3.26_Složení půdy_pracovní list
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
Člověk a krajina – průmyslová krajina
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_26_PRVOUKA
Rovnováha v přírodě Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
HISTORICKÝ VÝVOJ VZTAHŮ ČLOVĚKA A PROSTŘEDÍ
Člověk a životní prostředí ve vzájemném působení, kterou používá a které se sám přizpůsobuje Životní prostředí ta část světa, s níž je člověk ve.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Alena Dohnalová Číslo
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
Transkript prezentace:

Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Název VM VY_52_INOVACE_PŘ.9.28 –ČLOVĚK MĚNÍ A CHRÁNÍ SVĚT- pracovní list Název šablony Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Název VM 9. Ročník- Člověk a příroda -Přírodopis-člověk mění a chrání svět Autor VM Gabriela Nápravníková Období VM Duben 2012 Anotace Výukový materiál je určen pro žáky 9. ročníku učební předmětu Přírodopis. Formou pracovního listu si žáci zopakují získané vědomosti z tématického okruhu.

ČLOVĚK MĚNÍ A CHRÁNÍ SVĚT- PRACOVNÍ LIST 1. Jakým způsobem mění životní prostředí člověk a jakým zvířata? 2. Co pro životní prostředí znamená rozvoj zemědělství? 3. Kde vznikla první města? 4. Jaký vliv má na krajinu rozvoj průmyslu? 5. Jaký vliv má na krajinu pastevectví?

ČLOVĚK MĚNÍ A CHRÁNÍ SVĚT- PRACOVNÍ LIST(SPRÁVNÉ ODPOVĚDI) 1. ČLOVĚK- dokáže měnit živ. Prostředí ke svému prospěch, ale také ke své škodě(od staré doby kamenné po moderní dobu) ZVÍŘATA- mění přírodu, aby se jim lépe žilo ( BOBR- HRÁZE) 2. ROZVOJ ZEMĚDĚLSTVÍ- rozšiřování mýtin( vypalování lesů), využití krav k orbě- rozšiřování orné půdy, vzrůst počtu lidí 3. PRVNÍ MĚSTA- vznikla podél velkých řek( Nil,Eufrat a Indus). Růst obyvatel vyvolal další zájem o půdu.Budování zavlažovacích kanálů- vznik prvního státu 4. PRŮMYSL- v okolí velkých měst dochází k ničení krajiny, vznikají továrny, zvětšuje se množství odpadu, nedostává se čisté vody a ovzduší 5. PASTEVECTVÍ- spásání trávy, zvětšování užitkových( orných)ploch, rozsáhlé odlesnění, vznik luk