Sportovní hala Hodkovice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TECHNOLOGIE VÝSTAVBY OBJEKTŮ
Advertisements

Bytové družstvo U Arény
Solární systémy pro aktivní topení
DOMY Otázky a odpovědi.
TZ 21 – navrhování otopných soustav
„ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“ Spolufinancován Evropskou unií z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj.
CELKOVÉ NÁKLADY STAVBY
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Ekologické stavby Zpracoval: Jan Vojtěchovský.
Rekonstrukce historického areálu FF MU
Kuchyně a kompletní interiéry na zakázku
Název operačního programu:
Rozdělení stropních konstrukcí
STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
dřevěné STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství,
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Beton University 2011 – Pohledový beton
Beton University 2012 – Pohledový beton
NÁVRH ZASTŘEŠENÍ NÁSTUPIŠTĚ
Panel – montovaný železobetonový prvek
Tepelné čerpadlo 3.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Název operačního programu:
Střešní nástavby panelových objektů
NK 1 – Konstrukce – část 2A Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
JUDO Semily Nové Dojo 2007 D.Šída. Historie a smysl Judo v Semilech: Oddíl Judo Semily, kde 90% členstva tvoří mládež do 15ti let, a jehož počátky se.
Dům ze slaměných panelů -
Ing. Václav Jandáček Projektová, konzultační a inženýrská kancelář
Hliníkový fasádní systém COTTA
STAVEBNICTVÍ Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42)
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
IKON, s. r. o., Frýdek-Místek Web: Tel: Fax: Mobil: Kompletní.
Společnost byla založena v r v Ostravě se zaměřením na poskytování služeb ve stavebnictví. Dnes působíme na celém území České republiky a také u.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
DŘEVOSTAVBY PRO BYDLENÍ
JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM
REKONSTRUKCE PLAVECKÉHO BAZÉNU VE VARNSDORFU
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská IPRM Liberec – Atraktivní a kvalitní život v Liberci.
STAVEBNICTVÍ Technologie
06/2003Přednáška č. 11 Dynamický model stárnutí objektu (části objektu) – základní popis Předmět: Modelování v řízení MR 11 (Počítačová podpora) Obor C,
Základní zadání POPR (2009 ZS) 1.základní informace k sestavení modelu objektu 2.pro model použijte stávající projekt z výuky nebo jiný dostupný projekt.
Roneli – franchisa ve stavebnictví. Roneli (staví např. na Ukrajině, v Rusku, Kazachstánu a Gruzii) Generální dodávky staveb - stavby občanské, průmyslové,
Brand Energie CZT Brandýs nad Labem.
Železniční dvojkolejné příhradové mosty
SÁDROKARTONY Použití:- příčky - podhledy - suché podlahy
široké použití & volnost při návrhu s ocelovými systémy
Stavitelství 7 Zastřešení budov
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Rekapitulace obsahu modelu Předmět: Počítačová podpora řízení K126 POPR Obor E ZS, 2011, K126 EKO Přednášky/cvičení : doc.Ing. P. Dlask, Ph.D. Cvičení.
TDS HYDROIZOLACE PLOCHÝCH STŘECH – FÓLIOVÉ SYSTÉMY
Otvory v nosných stěnách
Pasivní stavitelství jako ekonomický koncept. Východiska Výstavba a provoz budov je hltoun energetických zdrojů Každá budova má být v takovém stavu, aby.
10. JEDNOPLÁŠŤOVÉ A DVOUPLÁŠŤOVÉ PLOCHÉ STŘEŠNÍ KONSTRUKCE – STAVEBNĚ FYZIKÁLNÍ PROBLEMATIKA Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
SPECIALISTA NA VELKÉ PLOCHÉ STŘECHY KVALITNÍ ASFALTOVÝ HYDROIZOLAČNÍ MATERIÁL.
Prezentace společnosti. ● Bek s.r.o. - od roku 1996 ZASTŘEŠUJEME VAŠE STAVEBNÍ PLÁNY, letos 15 let úspěšného působení na trhu. ● Bek s.r.o. je obchodní.
STROPNÍ PODHLEDY – VARIANTY A JEJICH OCEŇOVÁNÍ
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Fasádní obklady Ing. Miloslava Popenková, CSc. FASÁDNÍ OBKLADY dělení KONTAKTNÍ (lepené) BEZKONTAKTNÍ (zavěšené odvětrávané)
Účel a přehled přestaveb budov
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Jak předcházet chybám na stavbách z pohledu projektanta.
UK FTVS - Výstavba první a druhé etapy sportovního kampusu Veleslavín
Vzduchové clony DoorMaster Comfort C a D
„Sportovní areál U Cementárny“ - II. etapa
OPRAVA PLAVECKÉHO STADIONU
Transkript prezentace:

Sportovní hala Hodkovice Alternativní návrh

SPORTOVNÍ HALA HODKOVICE alternatiní návrh řešení

Firma Sportovní podlahy Zlín s. r. o Firma Sportovní podlahy Zlín s.r.o. se zabývá výstavbou samonosných montovaných hal a nabízí zajímavé řešení za přijatelné finanční prostředky. Montované obloukové haly jsou stavěny systémem 2 v 1, kde nosná konstrukce zároveň také plní funkci opláštění.

Technologie Unikátní technologií samonosného oblouku systému HUPRO® se dá dosáhnout vysoké úspory při výstavbě. Obloukové konstrukce jsou nejefektivnější prostorové struktury. Jsou lehké, avšak přitom neobyčejně pevné a silné. Důmyslné spojení statických principů klenby a skořápky (tvořené podélným a příčným tvarováním základního ocelového dílu ve tvaru W) se bez problémů uplatňuje zejména při velkých rozpětích s využitím překryté plochy až do šířky 42 m. Základní díl je vyrobený z konstrukční oceli S 320 s povrchovou úpravou ALUZINC® od 0,8 do 2 mm hrubé, v závislosti od rozponu haly a klimatických podmínek místa výstavby. Spojování jednotlivých dílů se provádí za pomoci nerezových spojů. Ocelová oblouková konstrukce se kotví do základů přímo pomocí ocelových kotev. Výhodou je také poměrně nízká hmotnost ocelové konstrukce oproti jiným stavebním materiálům. Tato výhoda s sebou přináší podstatně nižší nároky na zakládání objektů a rovněž snížení nákladů na dopravu a montáž. Vynikající statické vlastnosti tohoto systému jsou využitelné v extrémních povětrnostních podmínkách, konstrukce je odolná vůči zemským otřesům o síle až 7 stupňů Richterovy stupnice. Oblouk HUPRO můžeme postavit až do rozponu 44 m a pracujeme dokonce ještě na systému, který umožní halu postavit až do rozponu 50 m. Délka haly není omezena, takže není problém postavit halu např. 44 x 80 m.

Certifikace Systém HUPRO® je certifikován označením CE Certifikace Systém HUPRO® je certifikován označením CE. To investorům zaručuje, že produkt který nabízíme splňuje ty nejpřísnější kritéria nejen druhem použitého materiálu (Aluzinc®, antikorové spoje...), ale i výrobou konstrukce a následnou výstupní kontrolou. Zakládání a kotvení haly Zakládání a kotvení haly HUPRO je velmi jednoduché a nenáročné. Ocelová oblouková konstrukce se kotví do základů přímo pomocí ocelových kotev. Výhodou systému je poměrně nízká hmotnost ocelové konstrukce oproti jiným stavebním materiálům, takže není třeba budovat tak masivní základy jako u běžných staveb. Tato výhoda s sebou přináší podstatně nižší nároky na zakládání objektu a také snížení nákladů na dopravu a montáž. Všechny styky kotvících prvků jsou viditelné, což umožňuje kdykoliv provést vizuální kontrolu nebo v případě potřeby celou konstrukci jednoduše odstranit a opět postavit na jiném místě.

Zateplení haly Zateplení je možné provést vícero variantami izolace s použitím různých povrchových úprav z pohledové části interiéru haly. Izolováním samonosné konstrukce dokážeme rovněž docílit požární odolnosti celé stavby podle požadavků. Odvětrávání haly Hala je standardně vybavená systémem aktivního odvětrání. V případě zateplené haly je zabezpečené odvětrávání prostoru mezi vnitřním pláštěm haly a izolací bočními nasávacími větráky v spodní části pláště haly a aktivními střešními větráky Lomanco® ve vrcholu haly. Tento systém fungující na principu termodynamického vztlaku zabezpečuje dostatečné odvětrání prostoru bez tvorby nadměrné vlhkosti. Prosvětlení haly Zabezpečujeme použitím prosvětlovacích panelů Hupro® o rozměrech 2800 mm x 610 mm osazených v samonosném plášti haly. V čelech haly je možné použít prosvětlení běžnými okny nebo prosvětlovacími pásy.

Čela haly Čela je možné zhotovit několika variantami Čela haly Čela je možné zhotovit několika variantami. Nejpoužívanější a nejjednodušší variantou je zhotovení čel ze samonosných trapézových plechů, které je možné v případě potřeby dodatečně zateplit. Další alternativou zhotovení čel je možnost použití lehkých přehradních sloupů v kombinaci s trapézovými plechy nebo sendvičovými panely. Čela haly je možné zhotovit i z jiných stavebních materiálů podle požadavků investora, jako je zdivo, beton, dřevo nebo kombinací těchto materiálů. Montáž Jednotlivé základní díly systému jsou spojovány nerezovými spoji, ze kterých se přímo na stavbě po smontování tvoří kompaktní konstrukční celek. Jednotlivé celky se potom za pomoci jeřábové techniky zvedají a fixují za pomoci ocelových kotev do základů. Výstavbu objektu o rozloze 1000 m2 zrealizujeme standardně do 14 dnů. Doprava Základní díly systému Hupro dodáváme na paletách o rozměrech 700 x 3100 mm. Na jedné paletě je možné přepravit takový počet dílů, který po montáži překryje cca 100 m2 půdorysné plochy. Jeden kamión přepraví materiál, který překryje cca 1000 m2 půdorysné plochy, což představuje značnou úsporu dopravních nákladů.

Služby Nabízíme Vám komplexní projekční a dodavatelské služby Služby Nabízíme Vám komplexní projekční a dodavatelské služby. Vypracujeme pro Vás projektovou dokumentaci (PD pro územ. řízení nebo stavební povolení, PD pro provádění stavby). Zajistíme kompletní dodávku a montáž haly. Rádi Vás navštívíme a pomůžeme Vám našimi zkušenostmi a odborností zrealizovat Vaše představy. Zhotovíme Vám bezplatnou studii haly a po jejím odsouhlasení můžeme přistoupit k zhotovení projekčních podkladů. Potřebujete zatřešit zimní stadion nebo jinou (sportovní) stavbu během několika dnů? Není problém. Sportovní haly HUPRO jsou pro Vás ideálním řešením.

NÍZKÉ PROVOZNÍ NÁKLADY Mezi hlavní výhody technologie HUPRO® patří: Nízké pořizovací náklady orientační cena haly 36 x 18m je 5mil bez DPH. NÍZKÉ PROVOZNÍ NÁKLADY Rychlá a nenáročná montáž - montáž haly s plochou 1000 m2 zrealizujeme do 14dní. 25 let záruka na naši technologii. Šířku, výšku a délku haly můžeme neomezeně upravovat podle Vašich požadavků. Atraktivní design - obloukové haly jsou nepřehlédnutelné a jsou vidět i z velké dálky. Naše haly mají svými vlastnostmi a designem velmi široké uplatnění pro nejrůznější použití. Technologie dovoluje postavit halu do šířky od 9 - 42 m v 21 standardních typových řadách. Systém umožňuje výstavbu libovolné délky montované haly s možností postupného rozšíření.  

Další náklady: projekt demolice staré haly – výběrové řízení na provedení demolice – dodavatel demolice může výhodně prodat, případně recyklovat získaný materiál. rekonstrukce stávajícího zázemí – šatny, sociální zařízení, nářaďovna, posilovna, úprava střechy

Cenová kalkulace - sportovní hala 36 x 18 m výška 8,3 m Investor: PRIVÁTNÍ volejbal, nohejbal, tenis, badminton, malá kopaná, malý florbal Popis položky Jednotka Množství Cena za jednotku Cena celkem bez DPH Hala - konstrukce: Oblouková hala C 18 / 8,3 / 36 m m2 648 1 510,00 Kč 978 480,00 Kč Ocelové čela haly 241,2 977,00 Kč 235 652,40 Kč Montáž haly 515,00 Kč 333 720,00 Kč Montáž čela haly 124 218,00 Kč Doprava: Doprava ks 1 35 000,00 Kč Zateplení haly vč. vnitřního obložení: Zateplení - izolace 15 cm R=3,9 1249 980,00 Kč 1 224 020,00 Kč (vč. podhledu - trapéz. plech) Stavební práce: Betonové základy vč. zákl. desky 700,00 Kč 453 600,00 Kč Hydroizolace, tep. Izolace, anhydrid Sportovní povrch 1 250,00 Kč 810 000,00 Kč Elektro kp 250 000,00 Kč Topo 200 000,00 Kč Cena celkem za stavbu bez DPH:   5 098 290,40 Kč DPH 20%: 1 019 658,08 Kč Cena celkem vč. DPH: 6 117 948,48 Kč Vypracoval: p. Marek Bainar tel.: 603 410 373 email: marek.bainar@seznam.cz

Stavební práce: Betonové základy vč. zákl. desky m2 648 700,00 Kč 453 600,00 Kč Hydroizolace, tep. Izolace, anhydrid Sportovní povrch 1 250,00 Kč 810 000,00 Kč Elektro kp 1 250 000,00 Kč Topo 200 000,00 Kč Cena celkem za stavbu bez DPH:   5 098 290,40 Kč DPH 20%: 1 019 658,08 Kč Cena celkem vč. DPH: 6 117 948,48 Kč Vypracoval: p. Marek Bainar tel.: 603 410 373 email: marek.bainar@seznam.cz

Referenční stavby obloukové haly tohoto typu jsou postaveny např Referenční stavby obloukové haly tohoto typu jsou postaveny např.ve městech Ostrava, Chlebičov, Sezimovo Ústí, Prostějov atd. SP Zlín nyní staví 4 obloukové haly na Slovensku. Reference Obloukové haly se vyznačují velice nízkou spotřebou energie, protože se vytápí přesně prostor, který je potřeba. V oblouku dochází k lepšímu pohybu vzduchu a promíchávání studeného a teplého vzduchu od stropu po podlahu.

Možný časový harmonogram 5/2013. jednání se spol. SP Zlín 6-9/2013 Možný časový harmonogram 5/2013 jednání se spol. SP Zlín 6-9/2013 demolice staré haly 6-9/2013 projekční práce 10/2013 výběrové řízení na dodavatele stavby 9-12/2013 jednání o rozpočtu na rok 2014, jednání na krajském úřadě o poskytnutí fin.prostředků 3/2014 předání staveniště 6/2014 dokončení realizace, předání do užívání

PROČ PRÁVĚ TATO VARIANTA. nízké pořizovací náklady PROČ PRÁVĚ TATO VARIANTA nízké pořizovací náklady přijatelné zatížení rozpočtu nízké provozní náklady rychlost řešení transparentnost

Jsme přesvědčeni, že jít touto cestou je lepší alternativa Jsme přesvědčeni, že jít touto cestou je lepší alternativa. Sdílí někdo z přítomných zastupitelů stejný názor? Děkujeme za pozornost. Prezentaci připravili Markéta Khauerová a Pavel Arlt. Zdroj: www.spzlin.cz Použité fotografie jsou ilustrační.