Opakování učiva pro 7. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows prostředí.
Advertisements

HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Obecně o operačních systémech
Identifikátor materiálu: EU
Michal Votrubec.  Stroj zpracovávající data zadaná uživatelem.  Nejčastější typy PC: stolní počítač, notebook (laptop, netbook), server, …  Můžeme.
Složení počítače a základní pojmy
Základy počítačů a kancelářský software
SOFTWARE dálkové studium PODNIKÁNÍ 2. listopad 2006.
Software Dělení programů.
Windows - základy Jiří Beran Windows - základní Jiří Beran.
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
R ISKUJ. C O JE VÍC ? /4 Nápověda.
Základní součásti PC Základní Škola.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia Bohumil Bareš.
Otázka č. 8 Ingrid Vyroubalová.  Veškeré programové vybavení počítače  Určeno pro interakci s uživatelem  Využívá grafické rozhraní (GUI) (MS Office,
Ukládání dat – stromová struktura
Soubory a složky Bohumil Bareš. Opakování - 4 základní pojmy 1.Ikona: je jakýkoliv obrázek na ploše přes který dvojklikem můžete otevřít jednu z níže.
Hardwarové vybavení počítače
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Identifikátor materiálu: EU
T1: Základy práce s počítačem
Základní pojmy v informatice
Opakování učiva pro 8. ročník
Práce s operačním systémem
Počítačová sestava – Základní hardware I.
Hardware Mgr. Barbora Pilárová P ř íjemce: ZŠ B ř idli č ná, okr. Bruntál Komenského B Ř IDLI Č NÁ Doporu č eno pro: 6. ro č ník P ř edm ě t:
Počítač a jeho složení.
Informatika Opakování učiva pro 9. ročník
Základní pojmy a části počítače Data (informace) se v počítači ukládají v pojmenovaných celcích, které se nazývají soubory. Soubory jsou dvou druhů: Programy.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
Operační systém Windows - - organizace dat na disku
Veškerá data v počítači jsou uložena jako soubory.
Referát č.8 Daniela Venusová.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Součásti osobního.
Jak pracuje počítač Název školy
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Základní pojmy ve výpočetní technice
OPERAČNÍ SYSTÉM.
Autor: Filip Jelínek Rok: 2006/2007 Hardware,software, vstupní a výstupní zařízení, atd …
Operační systémy OS.
SOFTWARE I Operační software. BIOS Provádí testy hardwaru a jeho nastavení, konfiguraci celého počítače Provádí testy hardwaru a jeho nastavení, konfiguraci.
Informatika Soubory a složky
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Název školyStřední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Zdeněk Šebestík AnotacePrezentace slouží k seznámení se strukturou.
Co se skrývá uvnitř skříně?. 1. Počítačová skříň (Case) je obvykle plechový obal, který zakrývá vnitřek počítače. Existují 4 základní druhy skříní (dělené.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_02
Důležité pojmy pro práci s operačním systémem Windows
Software počítače 2 - opakování
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Soubor, adresář, stromová struktura
INFORMATIKA – složky a soubory
Aplikačné programy Základné užívateľské programy na prácu s textom a grafikou rozdelenie: TEXTOVÉ EDITORY TABUĽKOVÉ EDITORY DATABÁZOVÉ SYSTÉMY GRAFICKÉ.
Opakování učiva pro 7. ročník
Usporiadanie údajov na disku
Opakování učiva pro 8. ročník
Opakování učiva pro 7. ročník
Opakování učiva pro 8. ročník
Transkript prezentace:

Opakování učiva pro 7. ročník Informatika Opakování učiva pro 7. ročník http://www.alfacomp.cz

Co znamenají pojmy software, hardware, Internet? Software jsou počítačové programy (Word, Excel, Gimp) a počítačová data (texty, obrázky, videa, zvuky). Programy vždy zpracovávají datové soubory, ne naopak! Hardware je technické vybavení počítače (klávesnice, monitor, tiskárna, grafická karta i samotný počítač). Internet je celosvětová počítačová síť. Není to program! Program na prohlížení internetových stránek je například Internet Explorer.

Vyjmenuj alespoň 12 součástí počítače Počítačová skříň, základní deska, napájecí zdroj. Procesor, chladič procesoru, operační paměť. Grafická karta, zvuková karta, síťová karta, TV karta. Harddisk, DVD mechanika, čtečka paměťových karet. Ventilátory. http://www.alfacomp.cz

Co je to harddisk a co je na něm uložené? Harddisk je zařízení, které slouží k trvalému ukládání dat. Je na něm uložený operační systém, všechny programy a počítačová data (obrázky, filmy, texty, audio soubory). http://www.alfacomp.cz http://www.alfacomp.cz

Jak dělíme soubory? Soubory dělíme na: Programy a spustitelné soubory – slouží pro zpracování datových souborů. Například Word, Skype, Internet Explorer, Windows Media Player. Datové soubory (data) – patří sem textové soubory, obrázky, zvuky (audio) a filmy (video).

Vyjmenuj přípony souborů Programy a spustitelné s. - Textové soubory - Obrázky - Video (filmy) - Audio (zvuky) - exe, bat, vbs, cmd txt, doc, xls, ppt, pdf, html png, jpg, gif, bmp avi, mov, mpeg, flv, mp4, wmv mp3, wma, ogg, wav

Konec prezentace Děkujeme za pozornost.