TEP Paměť ATmega č.3. Paměť ATmega Téma Paměť ATmega TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CIT Paměti Díl X.
Advertisements

PC základní jednotka.
Na velikosti (ne)záleží aneb Úvod do programování jednočipů
Vytvořil: Petrásek Jan
Mikroprocesory Intel Obr. 1.
13AMT Procesory I. Lecture 2 Ing. Martin Molhanec, CSc.
Procesor Procesor neboli CPU je v informatice základní součást počítače, která vykonává strojový kód spuštěného počítačového programu. Ten je.
Vzdělávací materiál / DUMVY_32_INOVACE_02B5 Správa pamětí AutorIng. Petr Haman Období vytvořeníčerven 2013 Ročník / věková kategorie2. ročník Vyučovací.
Program Programátorský model procesoru Instrukční soubor
TEP Instrukční soubor č.9.
MIT Paměti Díl I leosjuranek.cz/mit. Paměti Téma: Paměti MIT Předmět: MIT 3 Ročník: 3 Juránek Leoš Ing. Autor: Juránek Leoš Ing Verze:
PREZENTACE Microsoft Power Point prezentační program.
TEP Způsoby adresace č.6. Způsoby adresace Téma Způsoby adresace TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.
Výukový program: Mechanik - elektrotechnik Název programu: Číslicová technika - mikroprocesory III. ročník Mikrořadiče Vypracoval : Vlastimil Vlček Projekt.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_143_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
TEP Cyklus s počtem opakování č.12. Cyklus s počtem opakování Téma Cyklus s počtem opakování TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing.
TEP Práce s pamětí dat a pamětí programu č.13. Téma Práce s pamětí dat a pamětí programu TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.
AVR Assembler Symboly Návěští
Flash disk Je to polovodičová paměť EEPROM, která se dnes používá jako náhrada disket. Připojuje se pomocí sběrnice USB a může mít různou podobu. Obr.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A13 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Základy mikroprocesorové techniky
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
David Rozlílek ME4B. Co jsou to paměti ? slouží k uložení programu, kteý řídí ? Slouží k ukládaní…..?.... a ……? operací v.
Paměťové obvody a vývoj mikroprocesoru
TEP Charakteristika ATmega č.2. Charakteristika ATmega Téma Charakteristika ATmega TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
= monolitický integrovaný obvod obsahující kompletní mikropočítač
TEP Časovač 0 č.4. Téma Časovač 0 TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A16 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Vestavné mikropočítačové systémy
Rozdělení registrů.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A14 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Procesory.
TEP Přerušení č.7. Přerušení Téma Přerušení TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.
Popis mikroprocesoru David Rozlílek ME4B.
Dominik Šutera ME4B.  ROM – paměť pro ……. Po odpojení napájení se obsah paměti …….
TEP EEPROM č.8. EEPROM Téma EEPROM TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.
Opakování hardware a software.
INFORMATIKA 9 Externí disk III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Struktura počítače Klasické schéma počítače navrhnul v roce 1946 americký vědec maďarského původu John von Neumann ( )
Roman Kysel.  Jaké jsou základní parametry pamětí ? ◦ Kapacita ◦ přístupová doba ◦ přístupová rychlost ◦ Statičnost/dynamičnost ◦ Energetická závislost.
TEP Zápis do paměti EEPROM č.18. Zápis do paměti EEPROM Téma Zápis do paměti EEPROM TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.
TEP ADC převodník č.5. ADC převodník Téma ADC převodník TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.
Informatika - Paměti, ROM, RAM akademický rok 2013/2014
Popis obvodu 8051 Ondřej Šebesta.
Popis obvodu 8051.
Procesor Renesas H8S/2633F.
16. Paměťové obvody a vývoj mikroprocesorů
Paměťové obvody a vývoj mikroprocesorů Jan Hrubý ME4B.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
David Rozlílek Me4B. ? ? ? ?? Jaká paměť tvoří paměť programu ………… ? EA … kde je logická 1 a kde logická 0 ……….? ? ….. Kde je vnější a kde vnitřní paměť……….?
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Software,hardware,data,biti a bajty.  Software je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
Paměti PC HDD, CD/DVD, USB Flash RAM a ROM Vnější paměť Disková paměť
Inicializace portů mikrokontroléru
1. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
Mikropočítač Vnitřní struktura 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Mikropočítač Vnitřní struktura 1
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Paměť počítače.
Segmentace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Paměť RAM.
Transkript prezentace:

TEP Paměť ATmega č.3

Paměť ATmega Téma Paměť ATmega TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP

Paměť programu (Flash) Datová paměť (SRAM) Datová paměť (EEPROM) Různé modely procesorů AVR mají různě velké paměti Paměť

Paměť programu Typu Flash Organizace 64K/128K/256K x 16 In-System-Programmable Skládá se z části aplikační a bootovací Paměť programu

Rozdělení paměti programu Aplikační část slouží k uložení aplikace, která se má vykonávat Bootovací část obsahuje - zde může být uložen program, který umožňuje přeprogramování aplikační i bootovací části Flash paměti Paměť je organizována po 16 bitech Paměť programu

bootovací část aplikační část Flash 64Kx16 0x0000 0xFFFF

Paměti SRAM Paměť SRAM Oblast registrů (32) Oblast I/O registrů (64) Oblast rozšiřujících I/O registrů (416) Oblast interní SRAM (8K) Oblast externí SRAM (64K)

Registry R0-R31 I/O registry R0 0x0200 0x B 32 B Paměť SRAM Vnitřní paměť SRAM 8192x8 0x0020 0x2200 0x0060 Vnější paměť SRAM 0-64K R1 … R25 R26/XL R27/XH X R28/YL R29/YH Y R30/ZL R31/ZH Z Rozšiřující I/O registry 416 B

Paměť EEPROM EEPROM 4096 x 8

Kontrolní úkoly  Z jakých základních části se skládá paměťový systém AVR?  Jaké vlastnosti musí mít paměť programu?  Jaké vlastnosti musí mít paměť dat?  Na jaké části je rozdělena paměť programu?  Kde se fyzicky nachází registry R0-R31?  Jakou funkci mají I/O registry a kde se fyzicky nachází?  Do které části paměti může programátor ukládat data aplikačního programu? 