Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TEP Práce s pamětí dat a pamětí programu č.13. Téma Práce s pamětí dat a pamětí programu TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TEP Práce s pamětí dat a pamětí programu č.13. Téma Práce s pamětí dat a pamětí programu TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP."— Transkript prezentace:

1 TEP Práce s pamětí dat a pamětí programu č.13

2 Téma Práce s pamětí dat a pamětí programu TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP

3 ; zaplň 20 adres od adresy OBLAST hodnotou 0xAA.EQUPOCET = 20 LDIZL,LOW(OBLAST);NASTAVENÍ POČÁTEČNÍ ADRESY DO REGISTRU Z (DOLNÍCH 8 BITŮ) LDIZH,HIGH(OBLAST);VYNULOVÁNÍ HORNÍCH 8 BITŮ 16 BITOVÉ ADRESY LDIR16,POCET LDIR17,0xAA;DATA KTERÁ SE BUDOU ZAPISOVAT DO PAMĚTI DAT CYKL:STZ+,R17 DECR16 BRNECYKL;ZÁPIS DAT NA ADRESU UMÍSTĚNOU V REGISTRU Z ;**************************.DSEG OBLAST:.BYTE20 Práce s pamětí dat

4 ; Přenes tabulku s paměti programu do paměti RAM OPAKUJ:LDIXL,LOW(OBLAST);NASTAVENÍ POČÁTEČNÍ ADRESY DO REGISTRU Z RAM LDIXH,HIGH(OBLAST) LDIZL,LOW(TAB*2);NASTAVENÍ POČÁTEČNÍ ADRESY DO REGISTRU X ROM LDIZH,HIGH(TAB*2) LDIR16,ENDTAB-TAB CYKL:LPMR17,Z+ STX+,R17 DECR16 BRNECYKL;ZÁPIS DAT NA ADRESU UMÍSTĚNOU V REGISTRU Z JMPOPAKUJ TAB:.DB"Parkoviste je volne" ENDTAB: ;**************************.DSEG OBLAST:.BYTE40 Práce s pamětí programu


Stáhnout ppt "TEP Práce s pamětí dat a pamětí programu č.13. Téma Práce s pamětí dat a pamětí programu TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP."

Podobné prezentace


Reklamy Google