ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
CZ Středisko technických předpisů Žadatel – DANTO, a.s. Partner 1 – Ústav technického rozvoje a informací, spol. s.r.o. Partner 2 –
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost Projekt č Multifunkční informační a vzdělávací centrum Dynamik Ing. Štěpánka Lubinová Partner:
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
CZ / /0355 EU Management – Vzdělávací kurzy a podpůrný nástroj pro projektový management a administraci projektů s vazbou na SF ČR
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost CZ.04.3.07/4.1.02.3/0400 Projektové a ekonomické poradenství pro podnikatele k získání dotací a veřejných zakázek z EU Žadatel: Ing. David Hondlík Partner: Acore Ltd. Kontaktní osoba: David Hondlík mobil: 777 332 871 Mail: david.hondlik@damaco.cz www.damaco.eu

1 Zaměření projektu I Krátký popis záměru projektu Projekt zaměřen na vzdělávání především malých a středních podniků v oblasti dotačních projektů (jak připravit projekt, jak ho realizovat, kde žádat, jaké jsou možnosti, jak se hlásit do výběrových řízení). Během 18 měsíců proběhne 20 logicky na sebe navazujících seminářů, které povedou k získání relevantních aktuálních informací o možnostech čerpání prostředků z EU. Část seminářů bude koncipována s ohledem na aktuální vývoj v novém programovacím období 2007-2013 a vzhledem ke konkrétním potřebám účastníků projektu.

1 Zaměření projektu II Problémy řešené projektem Hlavním cílem projektu je zvýšení informovanosti a dalších odborných znalostí cílových skupin (MSP, OSVČ, sdružení) v možnostech čerpání finančních prostředků ze zdrojů EU, získávání veřejných zakázek a přípravy a zpracování projektů. Prostřednictvím workshopů bude cílová skupina schopna orientovat se v rozsáhlé problematice dotačních titulů, zpracovat projektovou žádost včetně všech příloh a dalších náležitostí potřebných pro úspěšné přijetí projektu, podávat nabídky do veřejných výběrových řízení v rámci Evropské unie a zpracovávat projektovou dokumentaci. Jedním ze specifických cílů je seznámení s méně využívanými a známými možnostmi a především zvýšení zájmu a povědomí pražské podnikatelské sféry o problematiku čerpání finančních prostředků z EU. Projekt rovněž přispěje k naplnění dalších dílčích cílů, především pak ke zvýšení konkurenceschopnosti všech subjektů. Zvýšení informovanosti a obecného povědomí, odstranění nedůvěry a dalších bariér (nedostatečná znalost všech možností, obava z administrativní náročnosti) při čerpání finančních zdrojů je nezbytným předpokladem k budoucímu úspěšnému čerpání v novém rozpočtovém období. Všechny uvedené cíle budou naplňovány pomocí činností projektu – především pak realizací vzdělávacích aktivit.

2 Cílové skupiny I OSVČ Profesní a podnikatelská sdružení Zaměstnavatelé (zejména malí a střední podnikatelé) Přínosy pro cílovou skupinu Základní činnosti projektu vycházejí z potřeb cílových skupin a reagují na ně. Náplň seminářů je koncipována s ohledem na jejich specifické požadavky, tak jak byly zjištěny při komunikaci v předpřípravné fázi projektu. Konkrétně se jedná především o: vyškolení cílové skupiny v oblasti projektové, tak, aby byli schopni identifikovat a nalézt vhodné dotační tituly a kvalitně připravit projekt a realizovat ho. Praktické příklady a využití zahraničních zkušeností podkladové školící materiály, metodická příručka a internetové stránky jako doprovodná opatření získání aktuálních informací v době přechodu na nové rozpočtové období 2007 – 2013 se kterým bude spojena změna jednotlivých Operačních programů a všech dalších podmínek upravujících přípravu projektů. Cílová skupina tak bude připravena okamžitě reagovat a využít všechny potřebné informace zvýšení kvalifikace vhodné i pro řízení a přípravu projektů v rámci jednotlivých subjektů, obecné školení zařazené na základě konzultací z řad subjektů z cílových skupin (účetnictví, daně atd.)

2 Cílové skupiny II Zapojení (motivace) cílových skupin Již během předpřípravné fáze projektu byla zpracována podrobná analýza cílové skupiny z hlediska jejího konkrétního zapojení do projektu. Výsledkem je zapojení 32 subjektů do projektu. Cílová skupina byla oslovena pomocí e-mailového dotazníku a v případě zájmu o účast v projektu s ní dále bylo komunikováno telefonicky, v některých případech i formou osobní schůzky. Projekt odráží potřeby cílové skupiny zjištěné během vzájemné komunikace (předvším zájem o čerpání dotací z EU, veřejné zakázky v EU, zpracování projektové dokumentace). Doprovodná opatření pro cílové skupiny Občerstvení v rámci seminářů Podíl cílové skupiny z území (městských částí) JPD2 60 %

3 Typy činností Typy činností realizované projektem uspořádání 20ti seminářů poskytování konzultací cílové skupině zřízení webové stránky k projektu tvorba metodické příručky ,,EU Tendry“

4 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy I Složení realizačního týmu: (7 členů) Žadatel: - manažer projektu, finanční manažer, lektor, odborný konzultant, metodik, administrativní pracovník Partner: zahraniční expert Dosavadní zkušenosti s řízením projektu Realizace projektu probíhá dle plánu a harmonogramu Pravidelné měsíční schůzky realizačního týmu Telefonická a mailová komunikace s partnerem dle potřeby

4 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy II Popis hlavních rizik, prevence, přijatá opatření a řešení problémů 1) nedostatek zájmu ze strany účastníků projektu - během předpřípravné fáze byla provedena rozsáhlá analýza cílových skupin, jejich oslovení a seznámení s projektem a na základě takto získaných zkušeností zjištěn zájem cílové skupiny. K získání zájmu cílové skupiny přispívá i zajímavá náplň seminářů včetně prezentací externích odborníků. 2) řízení projektu – žadatel má zkušenost s obdobnými činnostmi z předchozího období, má dostatečné kapacity pro úspěšnou realizaci projektu ( individuální zkušenosti vedoucího projektu s projektovým řízením v oblasti lidských zdrojů), odborné zkušenosti lektora a konzultanta s rozsáhlými projekty v oblasti vzdělávání, rozsáhlé zkušenosti partnera 3) nenaplnění ukazatelů (indikátorů projektu) - neustálý monitoring a kontrola v průběhu projektu, vhodný výběr účastníků na počátku projektu, spolupráce s partnerem a dodavateli služeb

5 Zajištění publicity Příklady zajištění publicity projektu O projektu informováno na webových stránkách žadatele www.damaco.cz a zprovozněn web www.damaco.eu ,který se vztahuje přímo k projektu. Další publicita projektu byla zajištěna zveřejněním inzerátu v MF DNES dne 3.7. 2006. Byly vyrobeny doplňkové učební materiály k seminářům (desky, poznámkové bloky, tužky), na kterých je vlajka EU, logo ESF a informace o tom, že tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Jednotlivé powerpointové prezentace k seminářům jsou taktéž opatřeny vlajkou EU a logem ESF.

8 Výstupy a Výsledky Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav Výstupy (podpořené osoby / organizace) Výsledky (počet organizací, jejichž zaměstnanci byli vyškoleni, inovované produkty) Hlavní inovované produkty – webová stránka Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY 600 150 ORGANIZACE 30 32 PRODUKTY 3 1

9 Další výstupy/výsledky Horizontální témata, Partnerství Další výstupy/výsledky projektu Výstupy: 1.04.00 A Počet podpořených organizací: 33 1.04.02 A Počet podpořených organizací (malé a střední podniky): 32 1.04.07 A Počet podpořených organizací (vzdělávací a poradenské instituce): 1 1.05.00 A Počet podpořených osob – klientů služeb: 150 1.05.00 F Počet podpořených osob – klientů služeb (ženy): 60 1.05.01 A Počet podpořených osob – klientů služeb (zaměstnanci): 144 1.05.02 A Počet podpořených osob – klientů služeb (sebezaměstnaní): 6 1.11.00 A Počet podpořených projektů: 1 1.18.00 A Počet účastníků kurzů – klientů služeb: 150 1.18.00 F Počet účastníků kurzů – klientů služeb (ženy): 60 1.18.01 A Počet účastníků kurzů – klientů služeb (zaměstnanci): 144 1.18.02 A Počet účastníků kurzů – klientů služeb (sebezaměstnaní): 6 1.18.22 A Počet účastníků kurzů – klientů služeb (střednědobých kurzů): 150 Výsledky: 2.03.00 A Počet organizací, jejichž pracovníci byli vyškoleni: 32 2.12.00 A Počet nově vytvořených/inovovaných produktů: 1 2.29.00 A Počet vytvořených partnerství: 1 Horizontální témata Aktivity projektu otevřeny všem oprávněným subjektům z řad cílových skupin a jednotlivcům zastupujícím tyto subjekty bez jakýchkoli omezení a diskriminace po celou dobu trvání projektu.

5 Doporučení pro další programovací období 2007-2013 Upřednostnění průběžných výzev Nastavení výběrových kritérií (větší provázanost na kvalitu projektového záměru a vlastního zpracování projektu, větší prostor pro objektivně měřitelné ukazatele) Zlepšení výběru hodnotitelů projektů - neprofesionalita, nedostatečné znalosti (nastavení podrobnějších a propracovanějších kritérií jejich výběru, soustavná práce s vybranými hodnotiteli) Zavedení jednotné metodiky administrace projektů (neexistuje jednotný postup zprostředkujících subjektů v oblasti RLZ) Včasné proplácení uznatelných nákladů