Jaroslava Lacková. PONDĚLÍÚTERÝSTŘEDAČTVRTEKPÁTEKSOBOTANEDĚLE 1 2345678 991011121314 15161718192021 22232425262728 293031 Srnec obecný (Capreolus capreolus)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice,
Advertisements

Živočichové lesů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.24
Život v lese na podzim Mgr. Iveta Honzejková.
Jestřáb lesní Accipiter gentilis
Bartušková Michaela 9.B. Leden 2012 PoÚtStČtPáSoNe Sluneční soustava je planetární systém hvězdy.
Největší jezera na světě Měsíční kalendář. PondělíÚterýStředaČtvrtekPátekSobotaNeděle Leden.
Lesní obratlovci – savci
Urči název a zařaď do příslušné skupiny
LEDEN PoÚtStČtPáSoNe
PONDĚLÍÚTERÝSTŘEDAČTVRTEKPÁTEKSO/NE Poznámka: Tuto šablonu můžete vytisknout a použít ji jako nástěnný kalendář. Snímek pro libovolný měsíc můžete taky.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
ROZMANITOST EKOSYSTÉMU LES
Tajga.
Volně žijící zvířata-I savci
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Přírodověda – Podnebné pásy ( Mírný pás )
Projekt,,Sedmero krkavců,,
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Poznáním k udržitelnému rozvoji regionu Místo, kde žijeme
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.19 Anotace: Vzdělávací oblast: Savci – hlodavci, zajíci, šelmy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje.
Po stopách ohrožených zvířat
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
VY_32_INOVACE_2P.7_8.07 Autor: Mgr. Pavel Jeřábek Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Přírodopis, třída ZŠ Září 2012 Základní škola Žižkov,
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Řád: sudokopytníci.
Jak jsem pozorovala krkavcovité ve svém okolí
Volně žijící zvířata. Volně žijící zvířata Jelen lesní Laň Jelen Kolouch.
Tetřev Hlušec Radmila Sikytová. Vzhled Hmotnost:1-1,5kg Rozměry:až 60cm Patří k největším kurovitým ptákům u nás.JE TO OHROŽENÝ DRUH,JE OTO HRABAVÝ DRUH,KTERÝ.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Zvirata.v.okoli.obce.
ČR - mírný podnebný pás (živočichové)
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
POZNÁVAČKA Živočichové EKOSYSTÉM LES 4. třída.
LESY MÍRNÉHO PÁSU Lesy, louky, pole.
Savci.
Psovité šelmy.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Tajga Jehličnatý les.
Latinský název: (Melopsittacus undulatus) Žijí v Austrálii Aktivní ve dne Živí se zrním.
Savci 3 Arnošt Krška.
Název projektu: Živá příroda ve škole
projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Anotace :Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová Jazyk : Čeština Očekávaný výstup : Poznávání přírodních podmínek Speciální vzdělávací.
ZVÍŘÁTKA V ZIMĚ Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost
Hmyz Jak vypadá a jak se dělí?. Členovci  - představují největší kmen živočišné říše  - ve větvi prvoústých dosáhli největšího stupně dokonalosti.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
LASICE KOLČAVA Latinsky: Mustelem Zpracovala: VERONIKA POLLAKOVÁ.
Veverky Jan Čadil ZŠ Botičská.
POZNÁVAČKA TEST Živočichové EKOSYSTÉM LES 4. třída.
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
Název projektu: Živá příroda ve škole
VEGETAČNÍ PÁSY.
17. LESY MÍRNÉHO PÁSU VY_32_INOVACE_11_Z4
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Veverka známá neznámá.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Živočichové v lese.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Zvířata v zimě 1. ročník.
HRABAVÍ.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Přírodověda Podnebné pásy ( Mírný pás )
Transkript prezentace:

Jaroslava Lacková

PONDĚLÍÚTERÝSTŘEDAČTVRTEKPÁTEKSOBOTANEDĚLE Srnec obecný (Capreolus capreolus) Je hojně rozšířený sudokopytník z čeledi jelenovití. Srnec obecný žije v lesích.

PONDĚLÍÚTERÝSTŘEDAČTVRTEKPÁTEKSOBOTANEDĚLE Prase divoké (Sus scrofa) Je velký sudokopytník z čeledi prasatovití. Jeho domovinou je velká část Evropy a Asie.

PONDĚLÍÚTERÝSTŘEDAČTVRTEKPÁTEKSOBOTANEDĚLE Zajíc (Lepus) je rod savců z čeledi zajícovití. Jde o býložravce schopné velmi rychlého běhu.

PONDĚLÍÚTERÝSTŘEDAČTVRTEKPÁTEKSOBOTANEDĚLE Liška obecná (Vulpes vulpes) Liška je nejrozšířenější středně velkou šelmou České republiky a vlastně i celé severní polokoule. Je lovena pro kožešinu.

PONDĚLÍÚTERÝSTŘEDAČTVRTEKPÁTEKSOBOTANEDĚLE Myšice lesní (Apodemus flavicolis) – dříve též myšice žlutohrdlá – je středně velký hlodavec z čeledi myšovitých (Muridae). Obývá převážně lesy celého Česka i Slovenska.

PONDĚLÍÚTERÝSTŘEDAČTVRTEKPÁTEKSOBOTANEDĚLE Bažant obecný (Phasianus colchicus) je pták z řádu hrabavých. Jeho původním areálem výskytu je Asie, ale byl uměle rozšířen člověkem, protože se stal oblíbeným lovným ptákem. Běžně se tak vyskytuje v lesích a na polích Evropy.

PONDĚLÍÚTERÝSTŘEDAČTVRTEKPÁTEKSOBOTANEDĚLE Veverka obecná (Sciurusvulgaris) je středně velký hlodavec z čeledi veverkovitích.

PONDĚLÍÚTERÝSTŘEDAČTVRTEKPÁTEKSOBOTANEDĚLE Jelen lesní (Cervus elaphus), známý také pod názvem jelen evropský, je velký sudokopytník z čeledi jelenovitých (Cervidae). Vyskytuje se na rozsáhlém území Evropy, na Kavkaze, v Malé, západní a střední Asii a izolovaně také na území mezi Marokem a Tuniskem

PONDĚLÍÚTERÝSTŘEDAČTVRTEKPÁTEKSOBOTANEDĚLE Jezevec lesní (Meles meles) je savec, jenž obývá kromě severní Skandinávie celou Evropu, Krétu,Malou Asii a odtud až na Dálný východ.

PONDĚLÍÚTERÝSTŘEDAČTVRTEKPÁTEKSOBOTANEDĚLE Sojka obecná (Garrulus glandarius) je pták velikosti holuba z čeledi krkavcovití, rozšířený v celé Evropě, Asii a v severozápadní Africe.

PONDĚLÍÚTERÝSTŘEDAČTVRTEKPÁTEKSOBOTANEDĚLE Tetřev hlušec (Tetrao urogallus) patří k největším kurovitým ptákům. Je to hrabavý druh jen o málo menší než krocan, řadící se v Česku mezi kriticky ohrožené druhy.

PONDĚLÍÚTERÝSTŘEDAČTVRTEKPÁTEKSOBOTANEDĚLE Křižák obecný (Araneus diadematus) z čeledi křižákovití je nejznámějším a velmi hojným pavoukem v Česku, vyskytuje se kromě Evropy rovněž v Severní Americe (části USA a Kanady).

 Dny:  Zajímavosti:  Obrázky: