Součásti: základní škola školní družina školní jídelna

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Advertisements

Mateřská škola Olomouc - Holice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOPIDLNO
ZŠ Kostomlaty pod Milešovkou
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Mgr. David Mánek Josefův Důl
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
Základní škola Rychvald okres Karviná příspěvková organizace Školní pracovní název ŠVP PŘÍLIV – PŘÍ roda LI dé V ěda Učebna pro výuku environmentální.
Vysoké mýto.
Základní škola a Mateřská škola Brno, Merhautova 37
ZŠ U Krčského lesa Informace pro rodiče Školní rok 2011/2012.
střední odborná škola služeb
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Foto 100 let školy Současnost WWW Úvod 1908… Historie Budova školy.
Základní škola a Mateřská škola Soběšovice, příspěvková organizace.
Zápis do 1.ročníku ZŠ Základní škola Bohumila Hrabala, Praha 8, Zenklova 52 (Škola jazyků a informačních technologií) anglický jazyk od 1.ročníku 2.cizí.
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
TŘEBENICE Okres Litoměřice PSČ:
Oficiální jazyk: Němčina (dialekt – curyština) 5maturity pro dospělématurity k povolání 4 odborné maturity 3vyšší střední odborné školy 2gymnázia (4,
DDŠ, ZŠ a ŠJ Měcholupy 2 Cíle působení
Třebenice Město Okres Litoměřice. Základní údaje 1992 obyvatel České Středohoří Dopravní dostupnost : autobus Starostka: Martina Patrovská PSČ:
Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám.44, příspěvková organizace Zřizovatel školy: Statutární město Brno, Brno – MČ Bosonohy Ředitelka školy:
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám
Základní škola T. G. Masaryka, Studénka ředitelka školy: Mgr. Alena Dvorská počet žáků 291, počet pedagogických pracovníků 20 součásti školy: škola, školní.
Základní škola, Praha 2, Londýnská 34
Škola pracuje podle vzdělávacích programů
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Škola pracuje podle vzdělávacích programů Putování po modré planetě (MŠ) Úspěch pro všechny (ZŠ) Být lepší v tom, co nás baví (ŠD)
Základní škola Dobrovského
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Základní škola Lenešice
Yeovil NEJMENŠÍ FOTBALOVÉ MĚSTO V BRITÁNII. Yeovil MĚSTO Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Městečko.
Základní škola DR.Miroslava Tyrše
web: tel.: ředitelka školy: Mgr. Milada Němcová KONTAKT:
Komunitní a otevřená škola
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
ZŠ KLENOVICE NA HANÉ Základní škola v Klenovicích na Hané poskytuje vzdělání žákům od první do deváté třídy V současnosti školu navštěvuje 190 žáků. Kromě.
…aneb přijďte se k nám podívat…. V Základní škole v Ludgeřovicích.
Základní škola Hlučín – Rovniny, okres Opava
Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Horní Bečva
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
TVOŘIVĚ DO SVĚTA - vzdělávací program, který je alternativou klasickému pojetí vyučovacího procesu - Základní škola a mateřská škola Třinec, Kaštanová.
Stav svazkového školství k červnu Fyzické stavy dětí ve věku od 1 roku do 14 let v jednotlivých obcích Vernířovice, Rapotín, Sobotín, Petrov nad.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2016/2017 ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
ZŠ Nové Veselí a prevence nežádoucího chování
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
Staré Město zsstmesto.cz
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE, okres KOLÍN
Mateřská škola Vestec logo pavoučka.
Základní škola Valašské Klobouky
ZŠ a MŠ Svatobořice-Mistřín
ZŠ Staré Město.
Brána, ZŠ a MŠ založena jako církevní škola
Školní parlament ZŠ Písnická
Školní vzdělávací program
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OKŘÍŠKY
PaedDr. Dagmar Kuzníková
Školní schůzka – zahájení školního roku 2019/2020
Transkript prezentace:

Základní škola a mateřská škola Všetaty – okres Mělník, příspěvková organizace Součásti: základní škola školní družina školní jídelna mateřská škola Čtyřlístek ve Všetatech mateřská škola Sluníčko v Přívorech Celkem 37 zaměstnanců, z toho: 20 pedagogů základní školy 6 pedagogů mateřských škol 5 pracovníků ve školní jídelně 6 provozních zaměstnanců k 1.5.2011 základní škola 240 žáků mateřské školy 62 dětí

Základní škola Vyučování v první budově zahájeno roku 1907 – obecná škola se 4 třídami, tělocvičnou, kabinetem a bytem řídícího učitele Dnes jsou zde učebny 1.stupně, 2 oddělení školní družiny, tělocvična, školní byt Vyučování v druhé budově zahájeno roku 1933 – měšťanská škola pro děti z okolních vsí, byt Dnes jsou zde učebny 2.stupně, počítačová pracovna, školní kuchyňka, školní jídelna, šatny Obě budovy byly spojeny chodbou až v roce 1991 V letech 1954 - 1963 byl žákem školy Jan Palach (expozice, pamětní deska, busta) Učitel a v roce 1979 ředitel školy Miroslav Slach, spisovatel, autor knih Dostavník do Výmaru, Zázračný lukostřelec, Světlo v soumraku (k 25.výročí úmrtí J.Palacha)

Specifika základní školy 1.stupeň navštěvují pouze děti ze Všetat a Přívor 2.stupeň je spádovým pro okolní obce (více než 60% žáků je dojíždějících) Z důvodu výhodnosti dopravních spojů začíná vyučování již v 7.30 hodin ( již historická záležitost) Dodnes řada dětí jezdí do školy na kolech V pedagogickém sboru 4 muži Středně velká škola – není anonymní prostředí Spojení školy se životem v obci – organizování akcí pro děti a rodiče např. Vánoční jarmark, Akademie, Den dětí Spolupráce se zájmovými organizacemi v obci – připravují akce, soutěže pro děti – hasiči, myslivci, Sdružení všetatských rodičů, Přívorské ženy Nabídka zájmových kroužků pro žáky školy – kromě „tradičních, obvyklých“ – keramika, hra na flétnu, výtvarný kroužek, angličtina i méně obvyklé – břišní a country tance, šachy, Včelaříci (reprezentace školy v soutěžích) Práce žákovského parlamentu (příprava různých celoškolních akcí, spolupráce s DD Dubá) Výjezdy školy (školy v přírodě, LVVZ, zahraniční výjezdy, seznamovací pobyty 6.ročníků) Akce starších žáků pro mladší (Mikuláš ve škole, Čarodějnice, Peer program), celoškolní a ročníkové projekty Zapojení do projektu Zvyšování kvality pedagogické práce, Internetové kluby, Řešení vrstevnických vztahů, Peníze EU školám

Mateřské školy MŠ Všetaty 40 dětí ve 2 odděleních, nedaleko budovy základní školy MŠ Přívory 22 dětí v 1 oddělení, asi 1 km od základní školy (dovoz obědů ze školní jídelny) Možnosti pobytu dětí v přírodě – rozlehlé zahrady, využití školního hřiště, vycházky do okolí MŠ rodinného typu – snaha zapojovat rodiče do dění v MŠ, posilovat sourozenecké vztahy, znát rodinné prostředí dětí Spolupráce se ZŠ (návštěvy budoucích prvňáčků, pomoc žáků 9.ročníků, Česko čte dětem) Akce pro rodiče a veřejnost – akademie, dílny pro rodiče a děti (Dýnějáda, Drakiáda, vyrábíme na jarmark apod.), vystoupení na vítání občánků, akcích pro důchodce Zájmové kroužky – angličtina, keramika, zpívání Zapojení do projektů Celé Česko čte dětem (spolupráce se ZŠ), Přátelská školka