registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Výroba piva Nikola Pohrancová.
OBSAH VITAMINŮ A MINERÁLNÍCH LÁTEK V PIVU
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Zdeněk Binar Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
„Kde se pivo vaří, tam se dobře daří.“
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Daniel Hanzlík Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
OCEŇOVÁNÍ ZÁSOB PŘI POŘÍZENÍ prosinec 2012VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková,
PEČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Zdeněk Binar Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST, SOUČET PRVNÍCH N ČLENŮ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Zdeněk Binar Obchodní akademie a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Vznik a vývoj piva Tomáš Kovařík 8.B
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Výroba piva Výroba piva Mgr. Ivana Blažíčková
Výroba piva – varný proces
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Foltisová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Ovoce – Význam ve výživě
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
CHAMPENOIS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Zahuštěné mléčné výrobky
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
MAGICKÝ ČTYŘÚHELNÍK květen 2013 VY_32_INOVACE_EKO_060210
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.18
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
VĚTVENÍ - PŘÍKLADY 25. Listopad 2012VY_32_INOVACE_160305_Vetveni_algoritmu_Priklady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_469.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dagmar Vítková Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
HOSPODÁŘSKÝ CYKLUS květen 2013 VY_32_INOVACE_EKO_060203
výroba piva – kvašení a dokvašování
ODPISY DLOUHODOBÉHO MAJETKU ROVNOMĚRNÉ
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Druhy piva, skladování piva
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
– SCHÉMA PRACOVNÍHO POSTUPU
DRUHY PIV – OBECNÉ DĚLENÍ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
TRANSVASALS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Martin Fabián, Marketing v EU Jaro 2011.
KUPÁŽ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
PRIMÁRNÍ VÍNA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná.
OXID UHLIČITÝ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:NNA Tematická oblast:Nealkoholickénápoje a pivo Téma:Druhy piva Obor vzdělání:65-42-M/01.
Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_NNA_453 Jméno autora:
Ing.Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV57 Název školy SPŠ.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Alkoholické nápoje – Pivo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Slad Základní surovinou při výrobě sladu je kvalitní sladovnický ječmen Cílem výroby sladu je přeměnit většinu škrobu v obilkách na sladový cukr, a tím.
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Transkript prezentace:

registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879. září 2013 VY_32_INOVACE_TOS_080211 DRUHY PIV PODLE ZPŮSOBU KVAŠENÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879.

Piva také dělíme podle způsobu kvašení: Piva svrchně kvašená Piva spodně kvašená

obr. 2

Rozdíl mezi nimi je v teplotě, při které kvasí Rozdíl mezi nimi je v teplotě, při které kvasí. S tím souvisí také použití jiného typu kvasnic. U piv se spodním kvašením se tato teplota pohybuje mezi 8 až 14 °C, piva se svrchním kvašením kvasí za teploty 15 až 20 °C. Pro každý způsob se používá odpovídající typ kvasinek. Klasické pivo českého typu vzniká spodním kvašením, které uplatňují všechny velké české pivovary. Svrchně kvašená piva jsou oblíbená v zahraničí, nejvíce v Německu.

Svrchně kvašená piva Ale – středně silné až silné, hluboce prokvašené pivo s vyšší hořkostí a celou škálou barev, často má ovocné a květinové aroma, vyrábí se nejvíce v Británii, Belgii. Pšeničné – středně silné světlé pivo z pšeničného sladu, menší hořkost, vysoké nasycení CO2, aroma po banánu, vyrábí se v mnoha chuťových variantách, průmyslově se produkují především v Německu pod názvem Weissbier.

Německá piva – Altbier, Kolsch Stout – velmi tmavé až černé, hořké, hluboce prokvašené, různě silné pivo, při výrobě se přidává karamelový cukr, produkují především Anglie a Irsko Porter – velmi tmavé, hluboce prokvašené, hořké pivo s vysokým obsahem alkoholu, vyrábí se převážně v Anglii Trappist – silné kvasnicové pivo s barevným rozlišením od světlé až po černou barvu, původem z Belgie a Nizozemí

Spodně kvašená piva Pils – světlé, chuťově plné, výrazně hořké pivo, které je celosvětově nejrozšířenějším druhem piva, vyrábí se v mnoha variantách a jehož nejznámějším představitelem je Plzeňský Prazdroj, podle kterého je tento druh piva pojmenován; patří zde většina u nás produkovaných piv Bock – velmi silné světlé nebo tmavé pivo, piva s koncentrací mladiny nad 18 % jsou označována jako Doppelbock, průmyslově vyráběná především v Německu

Piva bavorského typu – vyrábějí se z mnichovských sladů s přísadou barvicích sladů, barva je tmavě rubínová a tmavohnědá, silná, plná sladovo-chmelové chuti.

Spontánně kvašená piva Jsou piva, která zkvasí tím, co je ve vzduchu a co zbude v sudech po předchozí várce. Nejvíce rozšířena jsou v Belgii. Lambik - původem z Belgie, vaří se hlavně od podzimu do jara, je tradičně spontánně kvašený s vysokým podílem pšenice, dozrávající v dřevěných kádích

obr. 3 obr. 4

obr. 6 obr. 5

CITACE ZDROJŮ obr. 1: PIVOVÁREK MELICHÁREK - Technologie výroby piva [online]. 2013 [cit. 2013-09-10]. Dostupné z: http://www.pivovarekmelicharek.estranky.cz/clanky/technologie-vyroby-piva.html obr. 2: Pivo jako životní styl - Gastro Plus.cz - Web, který chutná [online]. 2013 [cit. 2013-09-10]. Dostupné z: http://www.gastroplus.cz/gastrotemata/kuchyne/mistni/pivo-jako-zivotni-styl/ obr. 3: Český významový slovník online >> ale [online]. 2012 [cit. 2013-09-19]. Dostupné z: http://slovnikonline.com/ale obr. 4: Beer and communism - Atom [online]. 8. 12. 2007 [cit. 2013-09-19]. Dostupné z: http://waaaaaaaaaaaaaaaaaah.blogspot.cz/2007/12/kirin-stout.html obr. 5: Naše značky - Média :: Plzeňský Prazdroj, a. s. [online]. 2012 [cit. 2013-09-19]. Dostupné z: http://www.prazdroj.cz/cz/media/fotobanka/nase- znacky/40?test_agecheck_passed=true&show_ac=true&ac_day=1.&ac_month=11&ac_year=1983 obr. 6: Beer Blokes: Lame-bic decision [online]. 2. 6. 2010 [cit. 2013-09-19]. Dostupné z: http://beerblokes.blogspot.cz/2010/06/lame-bic-decision.html