VZDĚLÁVACÍ MODULY PRO EUVENKOV. Moduly vycházející z projektu 1.Základní důvody vzniku nové politiky EU pro zemědělství a venkov – Agenda 21 2.Hospodaření.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a mateřská škola Bečov nad Teplou
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Strukturální fondy jako zdroj financí pro komunální investice
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
ALT – „Automotive Language Training“ PREZENTACE PROJEKTU.
ANALYTICKÁ a VZDĚLÁVACÍ fáze Struktura AVF. Oblast OBECNÁ 1. seminář (Kabilka): Obecná východiska tvorby politik a strategických rozvojových.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Analytická fáze projektu.
Agroturistika v JMK Gabriela Šifaldová, 4.ag.
Celostátní síť pro venkov
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Podpora EVVO v rámci globálních grantů OPVK Ústeckého kraje Praha,
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
„Kontrola stavu“ reformy Společné zemědělské politiky: Legislativní návrhy Generální ředitelství pro zemědělství a rozvoj venkova Evropská komise.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Systémové začlenění projektu Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov:
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Spolupráce, která přináší plody
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
Neziskové organizace a jejich financování
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Základní škola a Mateřská škola Koněšín, příspěvková organizace.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Ekologické zemědělství Pavlína Šrámková. Ekologické zemědělství Nařízení Rady (ES) 834/2007 – od nahrazuje Nařízení Rady 2092/1991 Zákon č.
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
CRM a jeho možné využití
Centrum rozvoje venkova Olomouckého kraje 27. listopadu, hotel FIT v Přerově Obnova a rozvoj vesnic, občanského vybavení a služby na ochranu kulturního.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
N. Witzanyová Lichtenštejnský palác 16. října 2012; obrázky v prezentaci jsou z webu EK ohledně Evropského výzkumného prostoru
Projekt HUBERT, CZ.1.07/3.2.06/ Nositel projektu: Vzdělávací a rekreační centrum Lesná, o.p.s. Doba realizace projektu:
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
LEADER metoda pro oživení venkova
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Obsah strategie Dílna D
Ekonomický vývoj Pardubického kraje a návrh rozpočtu 2012
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
EVVO v operačních programech
Polytechnické vzdělávání v praxi
Vliv společné zemědělské politiky na finanční situaci v odvětví
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Výsledky projednávání
Transkript prezentace:

VZDĚLÁVACÍ MODULY PRO EUVENKOV

Moduly vycházející z projektu 1.Základní důvody vzniku nové politiky EU pro zemědělství a venkov – Agenda 21 2.Hospodaření na půdě příznivé pro životní prostředí (bioprodukty, energetické plodiny, alternativní zemědělství, krajinotvorba atd.) 3.Ostatní aktivity na venkově (LEADER, MAS, kulturní a historické dědictví, agroturistika, organizace a spolky na venkově)

Moduly vycházející z projektu 4.EVVO na středních školách – doplnění a rozšíření stávajícího stavu o základní poznatky z ostatních modulů 5.Financování nové(reformované) politiky pro zemědělství a venkov (fondy EU, dotační tituly, systémy financování aktivit na venkově, procesy při získávání financí z fondů)

Témata příznivá pro další rozvoj školy do druhé části AVF Jazykové znalosti – rozšiřování a prohlubováníJazykové znalosti – rozšiřování a prohlubování Projektové dovednosti – základní znalosti tvorby projektů a používané terminologie při získávání podpory z fondů EUProjektové dovednosti – základní znalosti tvorby projektů a používané terminologie při získávání podpory z fondů EU Nové metody výuky – nástroj ke zkvalitnění vzdělávacího procesuNové metody výuky – nástroj ke zkvalitnění vzdělávacího procesu Komunikační dovednosti – umění srozumitelně informace sdělovat a přijímatKomunikační dovednosti – umění srozumitelně informace sdělovat a přijímat ManagementManagement

ANKETA 1.Základní důvody vzniku nové politiky EU pro zemědělství a venkov 2.Hospodaření na půdě příznivé pro životní prostředí 3.Ostatní aktivity na venkově 4.EVVO na středních školách 5.Financování nové(reformované) politiky pro zemědělství a venkov Dotazník: - jméno - modul nebo moduly na kterých chcete spolupracovat - další nápady a náměty do druhé části AVF

Děkuji za pozornost