SKUTEČNÝ PŘÍBĚH DVOU TENORŮ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
Advertisements

Mikroekonomie I Měnový kurz Ing. Vojtěch JindraIng. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)Katedra ekonomie (KE)
OSOBNÍ SEZNAMKA BEATRIS. PROČ OSOBNÍ? Dostane se Vám osobního přístupu Budete komunikovat s živým člověkem (se mnou) ☺ Nebudete vystavovat svůj profil.
Pavel Kříž  Narodil se v Brně  Emigroval do Velké Británie a později do Kanady kde roku 1988 vystudoval univerzitu ve Vancouveru  Počátkem.
Krev.
Procvičování větných členů
OPERNÍ PĚVCI Dagmar Pecková, renomovaná operní a koncertní pěvkyně. Je absolventkou pražské konzervatoře. Na počátku své hvězdné kariéry se stala vítězkou.
Pošli toto srdíčko každému, koho bys v roce 2010 nechtěla ztratit.
Pošli toto srdce všem, které nechceš v roce 2010 ztratit,
Volba rektora Statut Čl. 11 Rektor 1.Volbu kandidáta na funkci rektora vyhlašuje senát tak, aby se konala nejméně 90 dní před uplynutím funkčního.
SPOLEČNĚ PROTI LEUKÉMII
Proč pláčeš, maminko? Hudba: Percy Sledge "Ave Maria"
Pro ty co mám ráda Lidé přicházejí do našich životů z nějakého DŮVODU, na určité OBDOBÍ anebo na CELÝ ŽIVOT. Když je budeme umět rozlišovat, tak budeme.
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
PROBLEMATIKA HIV a AIDS
Tento příběh sa stal už dávno. Jeden muž potrestal svoji pětiletou dcerku, protože stratila jednu cennou věc. Tehdy neměli dostatek peněz.
STÁT, NÁROD.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
Identifikátor materiálu: EU
Historie internetu.
Tento příběh se stal už dávno. Jeden muž potrestal svoji pětiletou dcerku, protože ztratila jednu cennou věc. Tehdy neměli dostatek peněz.
Slovo života listopad 2012 „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo a můj Otec ho bude milovat a přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.“ (Jan.
Hoaxy? Neboli jak se budí panika…… Kateřina Procházková.
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Slzy ženy Proč ženy pláčou.
Karel Čapek PhDr. Karel Čapek narozen 9. ledna 1890 v Malých Svatoňovicích, zemřel 25. Prosince 1938 v Praze, byl český spisovatel, novinář, dramatik,překladatel.
Moudrosti od Ronníka F5 + myška.
… to je někdy víc než láska…
O lásce a přátelství v citátech
Úsměv je levnější než elektřina a dává více světla.
Duha Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro.
Transplantace kostní dřeně a její aplikace
Cyberbullying Neboli kyberšikana.
které je stále třeba brát v úvahu !
Nástup A. Hitlera k moci Německo jako fašistická diktatura
Letadla společnosti BOEING
Biologická léčba Olga Bürgerová. Biologická léčba nazývaná někdy také cílená léčba, využívá obranyschopnosti organismu k boji proti rakovině či některým.
Novela 1) Zařazení literárního žánru: Novela do literárního druhu a typu literatury 2) Definice novely 3) Autoři novel 4) Ukázka 5) Shrnutí.
JAK ZDŮRAZNÍME GESTIKULACÍ SVÁ SLOVA? A KTERÁ GESTA BYCHOM POUŽÍVAT NEMĚLI.
26. července26. července 1875 – 6. června června1961 Byl švýcarský lékař a psychoterapeut, zakladatel analytické psychologie. Jeho přínos psychologii.
Technika 1. světové války
Myšlenky o přátelství. Člověk by chtěl být gigantem a je hovno kamaráde.
Základní informace k projektu Zapiš se do dějin Jakub Kočí, Klára Ludvíková Letní semestr 2015.
Slečna katechetka Petra vstupuje do kláštera klarisek Je sobota a několik mladých lidí z různých míst Moravy se sjíždí do Brna –Soběšic. A ptáte.
Internetová kriminalita. Co všechno je internetová kriminalita? nelegální obsah stránek (erotický obsah, brutální obsah  vyvíjení psychického nátlaku.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
* 14. L ISTOPADU L EDNA 2002 Velmi úspěšná dětská spisovatelka Její knihy byly přeloženy do více než 70 jazyků Oceněná cenou Hanse Christiana.
Marie Curie-Sklodowská
PREZENTACE.  Základní principy prezentace  Příprava prezentace  Struktura prezentace  Závěr.
Vlastnictví Mgr. Michal Oblouk.
SKUTEČNÝ PŘÍBĚH DVOU TENORŮ
Úsměv je levnější než elektřina
Šikanován/Obtěžován vedoucím
Půjčky.
Slova Květiny.
Nepřátelé pokroku, demokracie a ducha svobody
VY_32_Inovace_ Arnošt Lustig Český jazyk 9. ročník
Zázrak komunikace s Bohem
Ježíš.
„KAREL IV. A JEHO MOST“ - divadelní představení
Umění ptát se Jitka Navrátilová, Ph.D
Slovo života Listopad 2012.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Pošli toto srdce všem, které nechceš v roce 2012 ztratit,
O lásce a přátelství v citátech
které je stále třeba brát v úvahu !
Dělitelnost přirozených čísel
Krása zimy Hledat lásku? Nesmysl...říká rozum. Směšné....říká hrdost. Riskantní...brání se zkušenost. Ale samota zabíjí ...šeptá srdce.
O lásce a přátelství v citátech.
Transkript prezentace:

SKUTEČNÝ PŘÍBĚH DVOU TENORŮ ♫ ZVUK

TOTO JE PŘÍBĚH, O KTERÉM MOŽNÁ NĚKTEŘÍ LIDÉ SLYŠELI . . . JE O DVOU ZE TŘECH TENORŮ – LUCIANO PAVAROTTI, PLACIDO DOMINGO A JOSÉ CARRERAS, KTEŘÍ SVÝM SPOLEČNÝM ZPĚVEM HNULI SVĚTEM. DOKONCE I TI, KTEŘÍ NIKDY NENAVŠTÍVILI ŠPANĚLSKO, VĚDÍ O RIVALITĚ MEZI KATALÁNCI A MADRIDČANY, PROTOŽE KATALÁNCI BOJUJÍ O SVOU AUTONOMII V MADRIDEM OVLÁDANÉM ŠPANĚLSKU. PLACIDO DOMINGO JE MADRIDČAN A JOSÉ CARRERAS JE KATALÁNEC. Z POLITICKÝCH DŮVODŮ SE V ROCE 1984 CARRERAS A DOMINGO STALI NEPŘÁTELI. KDYŽ BYLI OBA VELMI POPULÁRNÍ A VELMI VYHLEDÁVANÍ PO CELÉM SVĚTĚ, OBA SI VE SVÝCH KONTRAKTECH STANOVILI, ŽE BUDOU VYSTUPOVAT, JEN TEHDY, NEBUDE-LI TEN DRUHÝ POZVANÝ.

V ROCE 1987 SE CARRERAS STŘETL S O MNOHO HORŠÍM NEPŘÍTELEM NEŽ BYL JEHO RIVAL PLACIDO DOMINGO. PŘEKVAPILA HO NEBLAHÁ DIAGNÓZA: LEUKÉMIE! JEHO BOJ PROTI RAKOVINĚ BYL BOLESTIVÝ. MUSEL SE PODROBIT MNOŽSTVÍ ZÁKROKŮ, MIMO JINÉ TAKÉ TRANSPLANTACI KOSTNÍ DŘENĚ A TRANSFUZÍM KRVE, KVŮLI KTERÝM MUSEL KAŽDÝ MĚSÍC CESTOVAT DO SPOJENÝCH STÁTŮ. ZA TĚCHTO PODMÍNEK NEMOHL PRACOVA¨T, I KDYŽ MĚL ZNAČNÝ MAJETEK, VYSOKÁ CENA TĚCHTO CEST A LÉKÁŘSKÝCH ZÁKROKŮ VYČERPALA JEHO FINANCE. KDYŽ BYL NA KONCI SE SVÝMI FINANCEMI, OBJEVIL V MADRIDU NADACI, VE KTERÉ JEDINÝM ÚČELEM BYLA PODPORA LÉČENÍ LEUKÉMIE.

DÍKY PODPOŘE NADACE “HERMOSA” CARRERAS ZVÍTĚZIL NAD CHOROBOU A VRÁTIL SE KE ZPÍVÁNÍ. JEN JAK SE ZOTAVIL, POKUSIL SE ZJISTIT NĚCO O NADACI. KDYŽ SI PŘEČETL JEJÍ STATUT, ZJISTIL, ŽE ZAKLADATELEM, HLAVNÍM PŘISPĚVOVATELEM A PREZIDENTEM NADACE BYL PLACIDO DOMINGO. POZDĚJI ZJISTIL, ŽE PLACIDO PŮVODNĚ ZFORMOVAL TUTO ORGANIZACI PROTO, ABY MU POMOHL S JEHO LÉČBOU, ALE ROZHODL SE ZŮSTAT V ANONYMITĚ, ABY HO NEPONÍŽIL PŘIJETÍM POMOCI OD SVÉHO “NEPŘÍTELE”. NEJDOJÍMAVĚJŠÍ ČÁSTÍ PŘÍBĚHU JE JEJICH SETKÁNÍ . . .

“NEMŮŽEME SI DOVOLIT ZTRATIT TAKOVÝ HLAS…” PŘEKVAPÍC PLACIDA NA JEDNOM Z JEHO PŘEDSTAVENÍ V MADRIDU, CARRERAS PŘERUŠIL JEHO VYSTOUPENÍ, PONÍŽENĚ SI KLEKL, POŽÁDAL HO O ODPUŠTĚNÍ A VEŘEJNĚ MU PODĚKOVAL. PLACIDO MU POMOHL VSTÁT A MOHUTNÝM OBJETÍM SPEČETILI ZAČÁTEK VELKÉHO PŘÁTELSTVÍ. V INTERVIEW S PLACIDEM DOMINGEM SE HO REPORTÉR ZEPTAL, PROČ ZALOŽIL “NADACI HERMOSA” A PLATIL LÉČENÍ “NEPŘÍTELE”, KTERÝ BYL SOUČASNĚ JAKO UMĚLEC JEHO JEDINÝM SOUPEŘEM. JEHO ODPOVĚĎ BYLA KRÁTKÁ A JEDNOZNAČNÁ: “NEMŮŽEME SI DOVOLIT ZTRATIT TAKOVÝ HLAS…”

TOTO JE SKUTEČNÝ PŘÍBĚH LIDSKÉ LASKAVOSTI A MĚL BY SLOUŽIT JAKO PŘÍKLAD A INSPIRACE

“Vždy se chovej k druhým tak, jak chceš, aby se chovali k Tobě; to je shrnutí „Zákona a Proroků.”