Gimp se představuje První pohled…. GIMP 1.Je to v podstatě Photoshop zdarma, ale tím není myšleno „pro chudé…“ 2.Oproti Photoshopu má GIMPík několik omezení:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačová grafika.
Advertisements

Grafické formáty výukový text.
III/2 XVII AB
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_01 Autor: Mgr. Ivana Matyášková
Rastrová a vektorová grafika
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA HELENA MYNAŘÍKOVÁ.
1. Seznámení 2. Objekty a nástroje
Webové formáty Bohumil Bareš. -1- Rozdělení grafických formátů  firemní (PSD, AI, FLA……)  univerzální (GIF, JPEG, TIFF, PNG…)  bitmapové (rastrové,
Vývoj počítačové grafiky
Úvod Formát SVG Aplikace sSVGui Ukázka aplikace Závěr.
Ing. Bohuslava Vitekerová
Formáty grafických souborů
Grafika Rastrová X Vektorová.
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
Počítačová grafika Nagla Al Samsamová 4.B.
RASTROVÁ A VEKTOROVÁ GRAFIKA
2D grafika Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař - číšník.
Počítačová.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia Bohumil Bareš.
Vývoj počítačové grafiky
Počítačová grafika.
Rastrová grafika Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf09 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek nesmí.
Grafika a digitální fotografie Volitelný modul úrovně P díl č. 2.
Počítačová grafika – rastrová grafika
Počítačová grafika 18. Marcel Svrčina.
Počítačová grafika.
Počítačová grafika.
Grafika a digitální fotografie Volitelný modul úrovně P díl č. 3.
Grafické editory Vyučující: Mgr. Marek Chlup Konzultace: dle domluvy
POZNÁMKY PRO VÝUKU Předmět:GRAFIKA A DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE Téma:ÚVOD DO BITMAPOVÉ A VEKTOROVÉ GRAFIKY Školení v rámci SIPVZ:UČITELÉ Mezipředmětové vztahy:
Počítačové zobrazování. Vektor Křivky Malá velikost souboru Při zvětšení zůstává kvalita.
Lotus NotesJiří Beran Počítačová grafika. Lotus NotesJiří Beran Základní dělení počítačové grafiky: 1) Vektorová grafika – obrázek bereme jako množinu.
GIMP 2 Prezentace pro 3MA381 Jan Dobrovolný. 2 Obsah představení GIMP jeho využití nástroje vzhled výhody a nevýhody.
Základy ovládání operačního systému II Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Počítačová grafika a prezentace
Tomáš Veselý, Lukáš Ratkovský, Luboš Rauer.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Grafické formáty Autor: Mgr. Petr Vanický.
Počítačová grafika.
Retuše a opravy vad snímku Mnohdy mají naše fotky drobné i větší nedokonalosti nebo se na nich může objevit něco, co se nám nelíbí. Proto se za pomoci.
G IMP. Gimp je bitmapový grafický editor s částečnou podporou vektorové grafiky Lze s ním vytvářet grafiku pro web, upravovat fotografie Čeští uživatelé.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_19.
Počítačová grafika a CAD 1. Způsoby uložení grafické informace Rastr (grid, bitmapa …) Vektor.
Počítačová grafika a CAD 1 Ukládání obrázků do různých formátů.
BMP – bitová mapa bez komprese Dnes se už nepoužívá TIFF – bezztrátový formát Používá se, když je potřeba uložit celý obrázek v maximální velikosti (publikace)
Základy VY_30_INOVACE_GR_781. CO JE TO GIMP ? Název vychází ze zkratky GNU Image Manipulation Program, což česky znamená GNU program pro úpravu obrázků.
Rastrová grafika (bitmapová) Obrázek poskládaný z pixelů Televize, monitory, fotoaparáty Kvalitu ovlivňuje barevná hloubka a rozlišení Barevná hloubka.
Rastrová grafika Úprava fotografií
Grafika Kateřina Šebestová Grafika Druh výtvarného umění Více exponátů stále originály Vznik 6. století v Číně 868 první kniha 13. století tisk na plátno.
Grafické editory Jaroslav Pergler EP1 2015/2016. grafický editor = program pro tvorbu nebo úpravu grafických dat Používány k tiskovým návrhům i grafik.
Grafické formáty Mgr. Petra Toboříková. Barevná hloubka barevné odstíny jsou dány kombinací barev barevná hloubka = určuje kolik bitů je potřeba k popisu.
Počítačová grafika VY_32_inovace_01_infgrafika_05 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: březen 2014 Předmět:Informační technologie Ročník:8. ročník.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Grafika - základy Co se všechno naučíme???
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_047.ICT.13 Vektorová a rastrová grafika.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Rastrová grafika Základní termíny – Formáty rastrové grafiky.
Grafické programy - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Bitmapový grafický editor
Grafika – opakování Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření duben 2013 Ročník 6.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
GRAFIKA.
Převod objektů mezi formáty
Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Grafické formáty Mgr. Petra Toboříková.
Transkript prezentace:

Gimp se představuje První pohled…

GIMP 1.Je to v podstatě Photoshop zdarma, ale tím není myšleno „pro chudé…“ 2.Oproti Photoshopu má GIMPík několik omezení: v profi tisku, zatím neumí pracovat v barevné hloubce 16 bitů na kanál, ale jistě to nebude dlouho trvat. 3.GIMP je svobodná platforma tvůrců, kteří jej rozšiřují, obohacují…uvidíte sami.

GIMP Námi užívaná verze, která umí pracovat v jednom okně (na rozdíl od starších verzí, které novým uživatelům připadaly zpočátku poněkud rozházené). V další části hodiny si popíšeme, co s ním můžeme dělat:

široká škála nástrojů (štětec, pero, tužka, rozprašovač, guma, razítko a další), práce s kanály, vrstvami a cestami grafické filtry, dodatečné zásuvné moduly a skripty v dialektu jazyka, práce s grafikou v prostoru,ve stupních šedi nebo barevné paletě plná podpora většiny významných standardních rastrových formátů: PNG, JPG, GIF, TGA, TIFF, BMP aj., plná podpora vlastního formátu XCF a částečná podpora formátu Adobe Photoshopu import vektorových obrázků ve formátu SVG atd…

SŠ stavební Teplice © M. Ptáček 2013