T-MAPY spol. s r.o. MetIS & Metadata 1 Česká metadata z pohledu fy T-MAPY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Služby a produkty informačního systému katastru nemovitostí ČR
Advertisements

Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Stav přípravy WS GP Pavel DoubekPraha
Celní správa České republiky
Zakázky Autor: Martin Schlosser Skalský Dvůr
Metainformační infrastruktura ČR koncepce a současný stav Bronislava Horáková VŠB-TU Ostrava, CAGI sdružené pracoviště-Institut geoinformatiky
INSPIRE Enviro-i-forum, Technická univerzita Zvolen, Implementace INSPIRE v České republice.
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
Český normalizační institut Czech Standards Institute Seminář Řízení kvality a bezpečnosti informačních systémů v souvislostech mezinárodního akreditačního.
INSPIRE Metadata Štěpán Kafka. Draft Implementing Rules Profil pro vyhledávání Obsah/vyhledávání (směrnice INSPIRE) a)Souhlas prostorových dat s implementačními.
Spojujeme software, technologie a služby Rozhraní pro import dat Vykazování dat o poskytovaných sociálních službách Ing. Radomír Martinka vedoucí projektu.
METADATA „Tvoří velice důležitou složkou geodat (prostorově lokalizovatelných dat) “ Renata Hrabinová.
Metainformační systém - Metaportál MŽP ČR
Webové mapové služby OGC v praxi Ing. Stanislav Holý RNDr. Štěpán Kafka Help service remote sensing, ISSS
Plzeňského a Karlovarského kraje
Oznamovací povinnost správních orgánů podle nařízení 764/2008 ProCoP setkání
Metainformační systém založený na XML Autor: Josef Mikloš Vedoucí práce: Ing. Jan Růžička, Ph.D. V/2004.
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
2006 Bleskové zpravodajství pomocí RSS/RDF/Atom – roční bilance Ing. Petr Palisa, Triada, spol. s r. o.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
Metainformační systém METIS na krajských úřadech ČR Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Praktické.
Metadata a metainformační systémy (seminář)
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
VII. Konference Český institut manažerů kybernetické bezpečnosti Standardy v kyberprostoru Cyber Security Coordination Group.
GIS??? Ve státní správě Karel Charvát. GIS?????? Je správné používat v souvislosti s využíváním prostorových informací ve státní správě, ale i v komerčním.
Srovnání standardů CEN, FGDC a ISO pro metadata Ing. Jan Růžička Institut ekonomiky a systémů řízení, odd.GIS VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Výzkum a vývoj, studijní prameny a spolupráce s praxí Ing. Milan Kocáb, MBA Ing. Tomáš Cajthaml.
Koordinace Evropského roku dobrovolnictví /10 Michal Urban 31. ledna 2011.
WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ. OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel.
S Q A S (Safety and Quality Assessment System)
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
MultiCash solution Standard pro jednotný datový formát XML výpisů z účtu Česká republika Management Data Praha spol. s r. o. Josef Brtník Praha
Srovnání standardů CEN, FGDC ISO a ISVS pro metadata Ing. Jan Růžička Institut ekonomiky a systémů řízení, odd.GIS VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu.
AUTOBAZAR-COUVAL. Firma, kterou jsem vytvořil a kterou vlastním se jmenuje autobazar-couval. Její název vznikl podle příjmení majitele této firmy. Firma.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Přístupnost v praxi aneb jaký smysl mají testy, provedené handicapovanými uživateli Mgr. Radek Pavlíček, RNDr. Hana Bubeníčková, duben 2007.
Miroslav Skokan IT Security Consultant
1 Bleskové zpravodajství (RSS, RDF, Atom) Ing. Petr Palisa, Triada, spol. s r. o. Problém: obsah webu je strojově čitelný, ale není strojově pochopitelný.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR K čemu slouží Technologický profil ČR pro inovační firmy? Jsme připraveni na zvládnutí inovačních procesů? Pavel Švejda.
Ústecký kraj, člen evropské sítě chemických regionů Ing. Petr Fiala, Zastupitel Ústeckého kraje, předseda finančního výboru Mezinárodní rok chemie 2011.
MIDAS v kontextu veřejné správy a návaznost na standardy ISVS v oblasti metadat Bronislava Horáková vedoucí projektu MIDAS ISSS 2003 Sdružené pracoviště.
MIDAS do praxe Vzdělávací program v oblasti standardizace pracovních postupů v řízení a ve výkonu veřejné správy Štěpán Kafka, Bronislava Horáková, CAGI.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
ANKETNÍ REDAKČNÍ SYSTÉM Jan Sochor MANKTES. Registrace.
Tvorba metainformačního systému pro prostorová data s využitím Internetových technologií Zpracovatel: Tomáš Duchoslav Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková.
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Ing. Petr Sochor Výhody spolupráce OBD a DSpace Ing. Petr Sochor
MIDAS – krátké představení Jan Růžička Institut ekonomiky a systémů řízení, odd. GIS Hornicko – geologická fakulta, VŠB-TU Ostrava 17.listopadu,
Workshop, Knihovna AV ČR, 4. října 2010 Mgr. Tomáš Foltýn Kramerius 4 Uživatelské rozhraní Do verze
Setkání s dopravciPraha | 26. listopadu Elektronické jízdní řády (ETD) Aktuální informace a stav vývoje Petr Vacek Setkání s dopravci, Praha, 26.
ZÁSOBY – PŘENESENÁ DAŇOVÁ POVINNOST Ing. Bohuslav Major Skalský Dvůr 2015.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
REVOZ - Registr vozidel - Ing. Rudolf Mrzena, SŽDC, s.o.
Webová aplikace BENEFIT Jeseník Olomouc Zlín Kroměříž.
Smart Prague Mgr. Ondřej Mirovský, M.EM Místopředseda Výboru pro Smart Cities ZHMP Zástupce starost y MČ Praha 7.
Zkušenosti s vyhláškou o obsahu technické mapy obce
2OP484 Manažerská informatika 4 Google Suite
Konferenční systém ÚVT pro konference pořádané na MU
Společný pohled správců technické infrastruktury na projekty DTM – ČEZ Distribuce, CETIN, innogy Konference DTM Plzeň 14. –
Základní pojmy při používání Internetu
Máme rádi Pardubice Pohlednice z Pardubic
A – FORUM CS A KVALITA Mgr. Bc. Jan Vojvodík A – FORUM CS
Interoperabilita ISO 19115, ISO Jan Růžička,
Redakční systém s integrací webových služeb
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Společné kroky a dobré náměty v projektech rozvoje vzdělávání v Královéhradeckém kraji Hradec Králové CZ /0.0/0.0/15_001/
monitorovacích indikátorů a kvality realizace SPL MAS
Transkript prezentace:

T-MAPY spol. s r.o. MetIS & Metadata 1 Česká metadata z pohledu fy T-MAPY

T-MAPY spol. s r.o. MetIS & Metadata 2/8 Otázky k zamyšlení n Kdo jsem? Čím mohu přispět? n Jaké máme společné cíle? n Jak těchto cílů dosáhnout?

T-MAPY spol. s r.o. MetIS & Metadata 3/8 Kdo jsme 1. Tvůrce webových aplikací ISVS (založeno na CEN – Evropský výbor pro normalizaci ) - MetIS 3 (Midas)ISVS (založeno na CEN – Evropský výbor pro normalizaci ) - MetIS 3 (Midas) ISO 19100, FGDC - MetIS 4ISO 19100, FGDC - MetIS 4 2. ESRI developer (jediný v ČR) 3. Správce mnoha dat a metadat – formát MetIS? 4. Evropská firma (18% zdrojů do j. jazyka)

T-MAPY spol. s r.o. MetIS & Metadata 4/8 Co nabízíme

T-MAPY spol. s r.o. MetIS & Metadata 5/8 Společné cíle  Výměnný formát XML  Doporučení pro český profil:  povinné položky  webové služby  číselníky  rozšíření norem ISO ...

T-MAPY spol. s r.o. MetIS & Metadata 6/8 Jak toho dosáhnout n Zajistit fórum pro elektronic. komunikaci, n definovat manifest (společné cíle), n seznámit s ním centr. orgány a média, n zajistit financování (granty, konference), n rozdělit práci, n schválit výsledky.

T-MAPY spol. s r.o. MetIS & Metadata 7/8 Diskuzní fórum Příklad: n Uživatel se sám zaregistruje, n Moderované nebo volné, n Skutečná nebo virt. identita, utajený , vl. nastavení (upozorňovat...) n ankety, hlasování... Výhody:

T-MAPY spol. s r.o. MetIS & Metadata 8/8 Děkuji za pozornost