Zdravotnické zařízení městské části Praha 4 mezinárodní projekt Péče o děti jako mezigenerační most CZ.1.04/5.1.01/77.00362.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
– – Očekávané změny v oblasti zákoníku práce, občanského zákoníku a v důchodovém systému 1.
Advertisements

Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
Projekt je financován z programu OPL ZZ a státního rozpočtu.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Služby péče o dítě – diferenciace péče
Projekt č. CZ /5.1.01/ Nové formy péče o děti v České republice.
Gastouderopvang Holandský boom hlídání dětí a jeho dopady na pečovatele Tijne Berg- le Clercq 30. listopadu 2010.
Analýza Centra ProEquality
Mateřská a rodičovská dovolená
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
TUL H32 Setkání realizátorů inovace předmětů Příloha č. 9/02/01/3.
Výpočet mzdy.
Tomáš NETERDA 1961 Sportovní kariéra : plavecké třídy ZŠ Komenského gymnázium Dašická plavecká škola
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
Kdo chce být milionářem ?
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
DAŇ Z PŘÍJMŮ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
P.
Modelové příjmové situace rodin s malými dětmi při vstupu pečujícího rodiče na trh práce Robert Jahoda VUPSV, v.v.i.
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Středočeský kraj Česká republika
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Zábavná matematika.
V rámci všech serverů společnosti Aliaweb, spol. s r.o. oslovíte přes uživatelů Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Systém sociální podpory v ČR
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
Očísluj dopisy násobky čísla 2
Stav studie „Seroprevalence VHC u injekčních uživatelů drog“ k Národní monitorovací středisko pro drogy a drogové závislosti Úřad vlády ČR tel.
Gastouderopvang v Nizozemsku V jakém rozsahu je v Nizozemsku hlídání dětí v domácnostech (childminding) opravdovou alternativou k mateřským školkám? Tijne.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
52_INOVACE_ZBO2_1364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Násobení a dělení čísel (10,100, 1000)
Náhoda, generátory náhodných čísel
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
O.s.MOSTY vás vítá na závěrečné konferenci k projektu RADDAR naše téma: Alternativní způsoby podpory rodiny jako prevence institucionalizace.
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
Celá čísla Dělení.
DĚLENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Sociální reforma 2011 Státní sociální podpora  Rodičovský příspěvek  Příspěvek na bydlení  Posuzování zdravotního stavu dětí  Sankce za neplnění povinné.
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Úkoly nejen pro holky.
THEME 7 Social Security Welfare State Types of Social Security Systems.
P. Informace ke kurzu Asistentka v předškolní péči Počet přihlášených: 122 žen (50 žen 50+ a 72 žen s dětmi do 15 let) Počet pozvaných do 2. kola: 52.
Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a osobní finance pro každého cílová skupina 56% mužů, 44% ženy 25% ve věku let, 24%
P. SHRNUTÍ DOBRÉ PRAXE ZE ZAHRANIČÍ Lenka Hrkľová Odborný garant mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most Nikola Křístek odborný expert.
Přednost početních operací
Nejprve provedeme výpočet v závorce
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
DĚTSKÁ SKUPINA Ministerstvo průmyslu a obchodu
KONTROLNÍ PRÁCE.
P. VZDĚLÁVACÍ KURZ ASISTENTKA V PŘEDŠKOLNÍ PÉČI Lenka Hrkľová Odborná garantka mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most.
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
V zaměstnání I. Petr Machala. zajdete na personální oddělení podepíšete pracovní smlouvu seznámíte se s pracovním řádem Víte co následuje po úspěšném.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Konference SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO, RODINNÉHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA: VÝZVA SOUČASNOSTI 3. února 2015.
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
Organizace předškolního vzdělávání
Soc. událostí….mateřství, rodičovství
Transkript prezentace:

Zdravotnické zařízení městské části Praha 4 mezinárodní projekt Péče o děti jako mezigenerační most CZ.1.04/5.1.01/

Studijní cesta Island Předškolní zařízení a základní školy spadají pod vedení města (střední školy pod stát) Počet předškolních zařízení: 64 státních zařízení pečujících o 5900 dětí; počet zaměstnanců cca 150 asistentů pro děti se speciálními potřebami 18 soukromých zařízení pečujících o 1100 dětí 220 chův pečujících pro 990 dětí

Chůva -Pečuje ve svém bytě či domě o max. 5 dětí (včetně vlastních) -Není povinnost mít vzdělání v oblasti předškolní péče -Nutná trestní bezúhonnost, psychologické potvrzení, příp. potvrzení od sousedů pokud bude hlídání probíhat v panelovém domě -Nemají přesně stanovené hygienické ani prostorové podmínky -Často pracují v páru -Přijímají děti od 9 měsíců (příp. děti samoživitelů od 6 měsíců) -Dostávají od města islandských korun měsíčně na každé dítě (tzn ,- Kč) -Rodiče platí za dítě cca islandských korun měsíčně (tzn ,- Kč)

Zaměstnanci předškolních zařízení 32% zaměstnanců má univerzitní vzdělání v předškolní péči (od roku 2011 nutné studovat 5 let na Mgr.; do té doby dostačující 3 roky na Bc. = nyní nedostatek kvalifikovaného personálu – prodloužila se délka studia, ale nedošlo k navýšení platu) 12% zaměstnanců má jiné univerzitní vzdělání 56% zaměstnanců bez vyššího vzdělání Učitelé v předškolních zařízeních mají smlouvu na dobu neurčitou se 3 měsíční zkušební dobou

Mzda učitele v předškolním zařízení se řídí tabulkami, dle vzdělání, věku a praxe: Učitel bez vzdělání = od do ISK (tzn ,- Kč až ,- Kč) Učitel s odborným kurzem hrazeného z odborů = od až ISK (tzn. od ,- Kč až ,- Kč) Učitel s navazujícím 2 letým kurzem = od do ISK (tzn. od ,- Kč až ,- Kč) Učitel s univerzitním vzděláním mimo předškolní péči = od do ISK (tzn. od ,- Kč až ,- Kč) Učitel s univerzitním vzděláním v předškolní péči = od do ISK (tzn. od ,- Kč až ,- Kč) Ředitel předškolního zařízení = od do ISK (tzn. od ,- Kč až ,- Kč)

Počet dětí na 1 učitele: Mladší 1 roku = 4 děti Do 2 let = 5 dětí Do 3 let = 6 dětí Do 4 let = 8 dětí Do 5 let = 10 dětí Děti rozděleny do tříd: Děti od 1 do 3 let = skupina dětí Děti od 3 do 6 let = dětí

Poplatek za státní předškolní zařízení: Město platí cca 90% Rodiče hradí 10-15% = za 8h/denně 140EUR (samoživitelé či oba rodiče studenti 82EUR) Poplatek za soukromá předškolní zařízení: Město platí 75% Rodiče hradí o 15% více než ve státním zařízení Nemohou vybírat příplatek za kroužky nad rámec povinností

Rozložení využití financí: Mzdy = 80% Nájem budov, ve kterých se předškolní zařízení nachází = 10% Další výdaje – jídlo, knihy, hračky atd. = 10%

Kritéria výběru dětí do předškolního zařízení: Věk Handicapovaní rodiče Dítě se speciálními potřebami Dítě zaměstnance předškolního zařízení Děti od 2 let všechny umístěné Všechna státní předškolní zařízení se snaží max. integrovat děti se speciálními potřebami - nárok na asistenta/ku k takovému dítěte záleží na závažnosti jeho handicapu, často na celodenní docházku do zařízení (platí město) – 3 zařízení specializované

Mateřská dovolená: 3 měsíce žena 3 měsíce muž (pokud nečerpá, propadá) 3 měsíce možnost volby Dostávají 80% svého platu do ISK Je možné si „dovolenou“ protáhnout např. až do 3 let věku dítěte (finance, které např. měla žena dostat za 6 měsíců, budou rozpočítány na prodlouženou dobu) Zaměstnavatel drží místo zaměstnancům pouze 6 měsíců (většinou je možné se domluvit na 1 roce)