IMI systém - informační systém vnitřního trhu model realizace v ČR © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
Advertisements

Zkušenosti Centra technické normalizace ČIA
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Ochrana spotřebitele v České republice seminář Senát ČR
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Setkání se členy Svazu obchodu a.
ECVET A NÁVRH ZPŮSOBU JEHO ZAVÁDĚNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Lenka Chvátalová.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Veřejné zdraví - Lidská práva a péče o duševní zdraví v České republice Vzdělávání odborníků,státní správy a samosprávy.
Rozvoj a implementace Národní soustavy kvalifikací (NSK2) Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Sektorové dohody Ano či Ne? Jednání Svazu dopravy
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Informace o implementaci směrnice EP a Rady 2005/36/ES
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Soustava veřejných rozpočtů II.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Národní soustava kvalifikací a její přínosy pro zaměstnavatele
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
Evropský podnikatelský konzultační panel - EBTP EBTP je konzultačním nástrojem Evropské komise Umožňuje podnikatelským subjektům sdělit své názory Evropské.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Realizační tým ICZ duben 2005
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Představení projektu SRKO-PTPO 12. dubna 2011 Ostrava.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
ProCoP (Product Contact Point) -představení a účel- Ministerstvo průmyslu a obchodu
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Státní správa Petr Machala.
Studium pro školní metodiky prevence
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
SOLVIT neformální systém řešení sporů na vnitřním trhu Setkání center na MPO
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 1 Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR KOMISE PRO SOCIÁLNÍ OTÁZKY ASOCIACE KRAJŮ ČR , Olomouc.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Národní soustava kvalifikací Semináře ve spolupráci s UNIV3 Seč, říjen 2015 Ing. Zorka Husová, NÚV Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Nesplněné legislativní závazky Ministerstva zdravotnictví s ohledem na členství České republiky v Evropské unii.
Zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání (179/2006 Sb.) Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
NÁRODNÍ RADA PRO KVALIFIKACE MŠMT, Legislativní rámec Zákon č. 179/2006 Sb.: § 24 – Rada § 24, odst. 7  Jednací řád Rady  Statut Rady § 23,
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Správa základních registrů Mgr. Michal Novák ředitel Správy základních registrů.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Spolek pro budování a implementaci softwarových open-source nástrojů
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
TTnet (Training of Trainers Network)
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Finanční gramotnost Tematický.
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
XIV. KONFERENCE SAMOSPRÁV
INTERNÍ AUDIT PROCESU INVESTIC
Transkript prezentace:

IMI systém - informační systém vnitřního trhu model realizace v ČR © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu

 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu 3 Centralizovaný x decentralizovaný model realizace Centralizovaný model - výměna informací se uskutečňuje prostřednictvím národního koordinátora NK potvrzuje před odesláním dotazy nebo odpovědi jednotlivých kompetentních orgánů. Decentralizovaný model – výměna informací je plně v pravomoci kompetentních orgánů, které komunikují přímo mezi sebou. Národní koordinátor výměnu informací pouze monitoruje. Do obou modelů může být zapojen delegovaný IMI koordinátor, který v rámci oblasti spadající do jeho působnosti vykonává činnosti národního koordinátora, tj. potvrzování odesílaných a přijímaných informací v případě centralizovaného modelu a monitoring v případě decentralizovaného.

 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu 4 Model realizace v ČR Národním IMI koordinátorem v ČR je MPO V první fázi centralizovaný model a po získání zkušeností s praktickým fungováním postupný přechod na decentralizovaný model Zahrnutí delegovaných IMI koordinátorů dle legislativních oblastí pro uznávání odborných kvalifikací a pro směrnici o službách Delegovaný koordinátor pro modul uznávání odborných kvalifikací MŠMT Delegovaný koordinátor pro modul služeb MPO

 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu 5 Model realizace v ČR národní koordinátor MPO ČR delegovaný IMI koordinátor modul pro uznávání odborných kvalifikací MŠMT delegovaný IMI koordinátor modul ke směrnici o službách MPO kompetentní úřad

 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu 6 Pilotní projekt příprava modulu pro uznávání odborných kvalifikací implementační období směrnice končí v říjnu 2007 pilotní projekt pro 4 profese bude implementován na podzim 2007 od ledna 2008 postupné zapojování dalších profesí delegovaný koordinátor - MŠMT kompetentní úřady - Ministerstvo zdravotnictví (lékař, farmaceut, fyzioterapeut), MPO (účetní), další subjekty dle potřeby

 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu 7 Příprava ČR na implementaci IMI Rozhodnutím Výboru pro EU ustavena meziresortní pracovní skupina k problematice IMI systému Uznávací orgány ve smyslu směrnice o uznávání odborných kvalifikací Kontrolní orgány dle směrnice o službách Resorty, které jsou jakkoliv zainteresované na implementaci IMI

 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu 8 Činnost meziresortní pracovní skupiny Složení ad hoc v návaznosti na projednávanou problematiku Ostatní členové průběžně informováni o stavu realizace IMI V současné době je projednáváno: - realizace pilotního projektu pro 4 profese - otázky související s ochranou osobních údajů

 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu 9 Děkuji za pozornost Mgr. Michaela Kúdeľková Ministerstvo průmyslu a obchodu Na Františku 32, Praha 1