Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky ---------------------------------------------------------------------------------

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
Advertisements

Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Revize Nového přístupu
Co s trhem SBS aneb trh SBS je trh jako každý jiný
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Navrhované změny stav k Mgr. Mgr. Vlastimil Fidler.
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Veřejné zakázky Antonín Polický. Úvod • Máme dvě možnosti, jak systém veřejných zakázek (VZ) koncipovat: 1.Jako systém proti „gaunerům“ 2.Jako systém.
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Metodika projektového investování - Případová studie Petra Wendelová Jim Wheeler Libor Cupal David Koudela 2. a Tato zakázka je financována Evropskou.
„NEJLEPŠÍ KVALITA ZA NEJLEPŠÍ CENU“ 25. ledna 2007, Praha TRH SBS v ČR SITUACE, TRENDY, VLIVY… Radek Zapletal, tajemník, Unie soukromých bezpečnostních.
Aarhuská úmluva a požadavky na účast veřejnosti Zuzana Drhová, Zelený kruh.
Člen Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Reálný stav výběrových řízení SBS – ukázka praxe… Mgr.Radek Zapletal tajemník Security Club – sdružení zaměstnavatelů.
První zkušenosti ze vstupu ČR do EÚ Dopady na energetiku a průmysl Pohled ERÚ konference AEM 14. a 15. září 2005 Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
PŘETRVÁVÁ KRIZE VE STAVEBNICTVÍ? 1 Přetrvává krize ve stavebnictví? Praha, Žofín, 7. října 2014 Ing. Jiří Koliba náměstek ministra pro stavebnictví.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Příprava nového zákona o rozpočtovém určení daní.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejná podpora a projekty PPP 19. září 2007, Praha MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY.
Sektorové dohody Ing. Zdeněk Liška generální ředitel Svazu průmyslu a dopravy České republiky.
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
1 Přechodná období ČR po vstupu do EU VŠFS – kombinované studium Veřejná správa
Obchod se zemním plynem Výzvy a rizika Vratislav Ludvík.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Pracovní doba lékařů.Josef Vymazal. Evropská směrnice 2003/88/ES v ČR Základní pracovní doba v ČR je 40 hodin Přesčas max. 8 hod. týdně, 150 hod. ročně.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Harmonizace, důsledky, budoucnost Jan Öhm Hospodářská fakulta TUL Evropská ekonomická integrace.
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
Faktory ovlivňující výsledky zadávacích řízení - komparace veřejných zakázek zadaných obcemi a centrální státní správou Jan Pavel Listopad 2012 Názory.
SMĚRNICE pro kontrolu a postih dopingu ve sportu v ČR PhDr. Jaroslav Nekola Antidopingový výbor České republiky.
1 VŠFS KSM MEI Společný rozpočet EU Společný rozpočet EU Osnova: 1. Obecná charakteristika společného rozpočtu EU 2. Příjmy společného rozpočtu.
Pracovní právo ES a změny v pracovně právních předpisech v ČR.
Ekonomická část (oddělení financování nepřímých nákladů)
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Agenturní zaměstnávání v číslech ve světě a v České republice
1 NOVELIZACE ENERGETICKÉ LEGISLATIVY NÁZOR VELKÝCH SPOTŘEBITELŮ Luděk Piskač – tajemník SVSE ;
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES Sociální ochrana zaměstnanců Přednáška č. 6.
Zprostředkování zaměstnání agenturami práce a připravované legislativní změny.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 1: Charakteristika MSP.
Vodohospodářská infrastruktura a veřejné zakázky Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
EVROPSKÝ DŮM 27. ÚNORA 2013 MILENA VICENOVÁ KSAP, MINISTERSTVO ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ „Kdo určuje směřování EU?“
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
GRANTY Praha, duben 2017 Jaromír Levíček Delegace EU ve Skopje.
Fungování energetických trhů v ČR a EU
Korupce při veřejných zakázkách v ČR a SR
BLEP061p Řízení ekonom. a právo
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Téma VÝVOJ NÁZORŮ NA PODSTATU MZDY
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Transkript prezentace:

Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky Co s trhem SBS aneb trh SBS je trh jako každý jiný 28.února 2006 Téma: Inventarizace situace trhu

Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky TRH SBS: Roční objem trhu za rok 2003 je cca.15,650 miliardy Kč Roční objem trhu za rok 2004 je cca.15,812 miliardy Kč nárůst1,03 % HDP za stejné období4,7 % Za rok 2005 při použití stejné metody by trh SBS mohl dosáhnout něco kolem 16 miliard Kč Počet pracovníků k Počet pracovníků k nárůst 0.99 % Podíl z celkového počtu zaměstnanců v ČRkol 1%

Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky Vlivy na trh: Primárními problémy, které ovlivňují trh, jsou legislativní problémy v oblasti: a)Zadávání veřejných zakázek – kritérium nejnižší ceny, porušování zákona o zadávání veřejných zakázek ze strany zadavatele - verifikace takto deformovaných cen pro soukromou sféru b)Pracovněprávní legislativě - organizace práce - zatěžování dalšími a dalšími administrativními povinnostmi - nerespektování specifik organizace práce SBS - ………………. c)Možnosti vstupu na trh - nestanovení standardů – bezúhonnosti, kvalifikačních, zdravotních, ….. d)Neexistující kontrola a vynutitelnost dodržování právních předpisů od všech účastníků trhu…..

Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky Srovnání růstu mzdových tarifů v letech s výhledem do roku 2007

Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky Průzkum na ministerstvech a výběrových řízení Ceny dle údajů ministerstev: Údaje z otvírání obálek:

Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky Další výhled – nový zákoník práce:

Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky Další výhled – Evropa: Směrnice o volném pohybu služeb: Dodatek 303: Úvodní část 10 b (nová) „Zvláštní požadavky, které členské státy kladou na zřizování bezpečnostních služeb, znamenají, že tyto služby nemohou v této etapě být zahrnuty do rozsahu působnosti této Směrnice. Proto je třeba plně harmonizovat pravidla týkající se zřizování (služeb) v tomto sektoru, aby se vytvořil právní rámec pro zavedení vnitřního trhu v této oblasti." Směrnice o pracovní době: -omezení pracovní doby na maximálně 48hodin týdně -omezení národních výjimek …… Práce CENU….oblast fyzické ostrahy, PCO…….

Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky Otázka vlivu subjektů na trhu SBS při prosazování jejich zájmů a otázka „Nekazíme si trh sami?“ A)Základní věc – stále je dost subjektů, kteří za podnákladové ceny pracují…. B)Obor není schopen – nebo se začíná učit – komunikovat a hledat společné jmenovatele s ostatními obory podnikání…. C)Máme odborníky na provozy, nemáme odborníky na teorii ekonomiky oboru, sociologii atd… D)Nejsme schopni efektivně formulovat a připravovat analýzy pro argumentaci a ani nejsme ochotni podílet se aspoň na sběru podkladů pro takovéto projekty…. E)Nulový tlak na změnu a ovlivnění otázek přes Evropskou unii…..

Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky Děkuji za pozornost…………….