Bezpečnost silničního provozu v roce 2009 Tisková konference, 15. ledna 2010 ministr dopravy Gustav Slamečka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „2009 – Rok smíření“ Martin Špryňar generální tajemník Sdružení Kampaň Jedeme v tom spolu II.
Advertisements

Regionální dimenze sítě TEN-T
Rok 2008; leden až říjen Nehody na pozemních komunikacích a jejich následky; Česká republika Připravil: pplk. ing. Josef Tesařík Besip 20. listopadu 2008.
Nový školní rok začíná.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Dopravní nehody dětí v roce 2013 a
Mgr. Bc. Jaroslav Kubík BESIP MD ČR
Pplk.ing. Josef Tesařík; tisková konference 15.ledna 2010 Rok 2009 Nehody na pozemních komunikacích a jejich následky; Česká republika Připravil: pplk.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Následky nehod u osobních automobilů ve vazbě na jejich věk a roční proběh km (počty nehod a usmrcených osob při nehodách osobních automobilů) (vývoj za.
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
Prázdninový provoz Ing. Martin Farář
Change through Culture – Culture through Change Proměna kulturou a Kultura v proměně.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Statistika dopravních nehod
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA konkrétní změny v RVP
10. zasedání Rady vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu 23. dubna 2009 Aktuální aspekty bezpečnosti silničního provozu v rámci českého.
Praha, Postavit dobré základy je klíčové Kampaň Nemyslíš, zaplatíš v létě 2009.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Útvar sociální prevence - dětské dopravní hřiště
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Ondřej Valenta, DiS. Oddělení BESIP Ministerstvo dopravy Národní strategie bezpečnosti silničního provozu – informace o plnění v roce 2010.
BESIP MINISTERSTVA DOPRAVY
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Přepravní výkony na železniční síti ČR v roce 2010 Ing. Richard Baxa.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
Přepravní výkony na železniční síti ČR v roce 2011 Ing. Richard Baxa.
Urban Planning OfficeCity of Dresden Cyklistická doprava v Drážďanech 1. zasedání měst Uherskohradišťské charty Jihlava
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Technologické platformy a dopravní výzkum
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti.
Informace o Národní strategii bezpečnosti silničního provozu (pro jednání rady vlády ) Mgr. Jan Suchý oddělení BESIP Ministerstvo dopravy.
1 Evropská charta bezpečnosti silničního provozu a Svaz měst a obcí ČR XII. Sněm Svazu měst a obcí ČR Zlín, 26 a 27. května 2011 Vojtěch Mynář Předseda.
Praha, Postavit dobré základy je klíčové Kampaň Nemyslíš, zaplatíš v roce 2008.
Marketingové aktivity ke zvýšení povědomí o domácím cestovním ruchu.
VÝBOR PRO FINANCOVÁNÍ NÁRODNÍ STRATEGIE BESIP (VFNS) Informace o činnosti výboru pro jednání Rady vlády pro BESIP , Praha.
1 Informace k revizi Národní strategie bezpečnosti silničního provozu v roce 2008.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
Aleš Řebíček 444 dní za volantem. Dvě hlavní témata  Z hlediska veřejnosti jsou nejsledovanějšími tématy z resortu dopravy:  důsledky novelizace zákona.
Aktivity BESIP pro snížení dopravních nehod pod vlivem alkoholu Konference SMART , 7. května 2015, Praha Martin Farář, vedoucí samostatného.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Služba pořádkové a dopravní policie KŘP Libereckého kraje.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Vyhodnocení činnosti KŘP Stčk – vnější služba – 2015 Praha,
Čas se zamyslet … zodpovědný přístup k bezpečnému pohybu v silničním provozu.
Velikonoce začátek motoristické sezóny aktivity BESIP - zranitelní účastníci provozu Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva.
Zima 2014/2015 Viditelnost chodců a rizika zimního období Ing. Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva dopravy
Následky nehod osobních automobilů ve vazbě na jejich věk a roční proběh km (počty nehod a usmrcených osob při nehodách osobních automobilů) (vývoj za.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Stručná informace o plnění Národní strategie BESIP 2020
Tisková konference ÚO Děčín Krajské ředitelství Ústeckého kraje
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Prevence užívání alkoholu za volantem TÉMA: Aktivity BESIP pro snížení dopravních nehod pod vlivem alkoholu POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU ČR
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie
4. celosvětový týden bezpečnosti OSN rychlost – aktivity BESIP
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

Bezpečnost silničního provozu v roce 2009 Tisková konference, 15. ledna 2010 ministr dopravy Gustav Slamečka

Rok 2009 byl v mnohém výjimečný Masivní výstavba kvalitní a bezpečné dopravní infrastruktury Nejnižší počet úmrtí v následku dopravních nehod za posledních 20 let Výrazný růst počtu usmrcených při nehodách s alkoholem (2.nejhorší od roku 2000) Posílení prevence – kampaně a projekty MD Posílení represe – nákup techniky PČR (přístroje na zjišťování alkoholu, nová monitorovací technika…)

Vývoj úmrtí při dopravních nehodách Pro rok 2010 je cílem resortu dopravy hranice maximálně 650 usmrcených!

Vývoj počtu usmrcených při nehodách s alkoholem

Porovnání se zahraničím V roce 2009 je to však již 14,8% !

Kampaň „Nemyslíš – Zaplatíš“ V rámci celostátní kampaně „Nemyslíš – Zaplatíš!“ otevřelo 13. listopadu 2009 Ministerstvo dopravy oficiální profil kampaně v sociální síti Facebook na adrese: Cílem vytvoření profilu bylo zejména oslovit mladé lidi ve věku 18 až 25 let s ohledem na bezpečnost silničního provozu. Již první dny fungování stránek ukázaly nebývalý zájem ze strany mladých lidí, když do dneška dosáhl počet přátel stránek „Nemyslíš – Zaplatíš!“ více než Průměrná týdenní aktivita na stránkách je fanoušků. Přátelé profilu: 60% ženy, 40% muži

Kampaň „Nemyslíš – Zaplatíš“ Pozn.: Více grafů naleznete v tiskové zprávě.

Preventivní aktivity MD v roce 2009 Nosným útvarem preventivní činnosti na MD je oddělení BESIP. Aktivity se v oblasti prevence se v roce 2009 zaměřily na tyto nosné projekty: Celostátní nosná kampaň „Nemyslíš – zaplatíš!“ Projekt The Action Projekt „Domluvme se!“ Projekt BESIP Team Účast MD na výstavách a veletrzích v roce 2009 (Motocykl, Autosalon) Seriál STOP ve spolupráci s ČT, atd. Série letních tiskových konferencí s PČR Pozn.: Více o připravovaných projektech naleznete v tiskových materiálech

Plán aktivit pro rok 2010 Příprava nové Národní strategie BESIP na dekádu 2011 – 2020 Dvě plánovaná zasedání Rady vlády pro bezpečnost silničního provozu (duben, listopad) Zajišťování prevence v regionech ve spolupráci s CSPSD (14 regionálních pracovníků BESIP) Pokračování v preventivních projektech MD Distribuce výukových materiálů do škol Systematický výcvik dětí na dopravních hřištích Účast na vybraných veletrzích, výstavách a seminářích Úzká spolupráce s Policií ČR Pozn.: Více o připravovaných projektech naleznete v tiskových materiálech

Děkuji za pozornost !