SOLID STATE DISK - SSD.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pevné disky Štěpán Šípal.
Advertisements

HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Jak si vybrat notebook? Veronika Nýdrlová Listopad 2008 Didaktická technologie 1.
Hard-disk JAK SE DNES POUŽÍVÁ Andreas Tatka 7.A
PEVNÝ DISK POČÍTAČE + Magnetická paměťová zařízení.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Hard Disk Drive & jeho alternativy
Tato prezentace byla vytvořena
Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh
Příklad možného řešení. Obsah  Procesor Procesor  Operační paměť Operační paměť  Harddisk Harddisk  Základní deska Základní deska  Zdroj Zdroj.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Paměťová média Jiří Beran Paměťová média Jiří Beran.
Pevný disk Pevný disk je často nazýván také hard disk (zkratka HDD). Slouží k dlouhodobému uchování dat. Je také úložištěm operačního systému, ze kterého.
Paměťové karty Paměťové karty patří mezi paměti typu flash memory.
Záznamová média Obsah: Rozdělení ZM…………………… HDD………………………………
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.4 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Vnější paměti Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT Ročník:
Zálohování dat Karel Schwarz KFA Praha 26.dubna 2010.
Informatika - pevný disk, další média akademický rok 2013/2014
Disky Martin Klejch 3.B.
Flash disk Je to polovodičová paměť EEPROM, která se dnes používá jako náhrada disket. Připojuje se pomocí sběrnice USB a může mít různou podobu. Obr.
Paměťová média.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A15 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Zdroj Parametry – napájení všech komponent PC
Paměťová média.
Prezentace na téma : Harddisk Tvůrce : Micinaua Swarzkopf (Michal Holata) Dne :
Dominik Šutera ME4B.  ROM – paměť pro ……. Po odpojení napájení se obsah paměti …….
Ochrana dat Ochrana dat je jednou z nejdůležitějších činností uživatele výpočetní techniky. Data, uložená v počítači, jsou různě důležitá. Od souborů,
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čestina
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
MÉDIA.
Architektura počítače
Množství informace a číselné soustavy.
Pevný disk (HDD - Hard Disk Drive)
RAM Random Acess Memory. RAM? Random Acess Memory Read Write Memory Statické - tranzistory Dynamické – kondenzátory Propustnost v řádech GB/s.
USB Flash Disk Kateřina Klajsnerová.
Informatika vnější paměti – paměťové karty, usb disky, ssd
SKLADBA PC 8 OP VK VYT 2.8 Pevné disky a SSD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Pevný disk Číslo DUM: III/2/VT/2/1/06 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
2.2 Flash paměti. princip  podle způsobu zapojení paměťových buněk i principu jejich práce rozlišujeme mžikové paměti typu NAND  karty, USB disky, SSD.
Vnitřní záznamová média. © Mgr. Petr Loskot
Přikryl Jiří, Pospíšilík Jan, Procházková Anežka, Ratiborská Adéla IV.A PEVNÉ DISKY.
1 Pevný disk velkokapacitní nevýměnná disková paměť tvořen několika kovovými kotouči, na nichž je nanesena vrstva magnetického materiálu kotouče jsou umístěny.
USB flash disk. Úvod USB flash paměť, někdy též USB klíč, paměťový klíč USB či USB flash disk (hovoro- vě fleška či USB klíček), je paměťové zařízení,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_01.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Solid-state drive.  skládá se z boxu a ze základní desky  na desce najdeme NAND flash paměti, chip řadiče SSD disku a konektor SATA, či IDE.
Jednotky informácí a paměťová média Jan Čech, Ondřej Janda, Vinh Ngo The Jiří Hadwiger,Tomáš Lupač, Libor Macháček.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Pevný disk. Co to je? Zařízení, které se používá v elektrotechnice k uchování dat Využívá k tomu magnetickou indukci Magnetická indukce je vektorová fyzikální.
P EVNÝ DISK Tereza Biskupová. * zkratka HDD, anglicky H ard D isk D rive *Harddisk je hlavní záznamové medium uvnitř počítače *Jsou na něm uložena všechna.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Periferní zařízení počítače - opakování
VY_32_INOVACE_56_Pevný_disk
Vnější paměti počítače
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Pevné disky Vít Polášek
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Pevný disk Markéta Koubíková.
NETBOOK. NETBOOK NETBOOK Označuje počítač menší než notebook, který se zaměřuje na mobilitu, upřednostňuje nízkou spotřebu, cenu i váhu, a orientuje.
Harddisk zkratka HDD. Harddisk zkratka HDD je zařízení, které se používá v počítačích a ve spotřební elektronice (MP3 přehrávače, videorekordéry, …)
Využití v praxi operační paměti RAM
Paměť počítače.
Paměť RAM.
04 – PEVNÉ DISKY RADOMÍR RYBÁK CO JE TO PEVNÝ DISK (HARD DISK DRIVE) Pevný disk (Hard disk drive, HDD) je zařízení, které slouží k trvalému uchování.
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Transkript prezentace:

SOLID STATE DISK - SSD

Obsah: Vysvětlení pojmů „Disk“ ? Co je to Solid State Disk (SSD) Výhody Nevýhody Využití SSD

Vysvětlení pojmů Solid State Disk Solid State Drive SSD „Disk“ bez pohyblivých částí

„Disk“ ? - Označení „disk“, zde není vhodné, jelikož pod pojmem disk si představíme zařízení, které obsahuje otáčející se plotnu Název disk zdědil po HDD (Hard Disk Drive) jelikož SSD budou používány jako náhrada disku

Co je to Solid State Disk (SSD) SSD se skládá z NAND pamětí NAND paměti používá každý z nás, např.: USB flash disky, paměťové karty NAND jsou „non-volatile“ – to znamená, že nepotřebují k uchování dat elektrickou energii

Co je to Solid State Disk (SSD) Nand

Výhody menší rozměry rychlejší přístupová doba žádné mechanické části menší energetická náročnost žádný hluk menší tepelné vyzařování do okolí odolné proti otřesům až 2000G (HDD okolo 300G)

Nevýhody vyšší cena nižší počet přepisovacích cyklů než u HDD zatím menší kapacity (největší 512GB) v současné době se používají 32GB problém s přepisováním – data jsou totiž uložena v blocích (512 – 2048B), pokud chceme změnit jen část bloku musíme data z bloku načíst, smazat, změnit a poté znova celé nahrát

Využití SSD Notebooky Servery Přenosné přehrávače Stolní počítače (za pár let)

Využití SSD 512GB SSD Společnost STEC (SimpleTech) chystá ve Q3 2007 512GB SSD rychlost čtení 200MB/s rychlost zápisu 100MB/s – což převyšuje současné disky včetně 15 000 otáčkových SCSI/SAS modelů

Využití SSD Vytvoření vlastního SSD S produktem společnosti Century si můžeme vytvořit vlastní SSD Tím že zasuneme 4 flash karty typu SD, do každého slotu se může zasunout pouze karta o max. velikosti 2GB Cena toho 8GB SSD včetně karet stejná jako 32GB SSD od Sandisku

Využití SSD Solid State Disk v notebookách Fujitsu a Asus budou obsahovat SSD - Fujitsu nabídne 32GB - Asus nabídne 40GB => čím více se budou SSD rozšiřovat mezi lidi, tím bude cena disků klesat

Novinka z dnešního rána Podle prognózy agentury iSuppli bude až polovina notebooků do roku 2009 obsahovat flash paměti (SSD) namísto HDD, je to tím že cena v průběhu období (2007-2009) klesne až 7x. zdroj: The Inquirer