Grand canyon Lukáš Nečas 7. 30.10.2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Advertisements

Oblast: Zeměpis 7.ročník
ULURU symbol Austrálie.
AMERIKA POVRCH.
Planeta Země.
Národní park Jaú Aleš Jůn.
Autor: Mgr. Helena Nováková
CENTRAL PARK NEW YORK
Téma hodiny: Spojené státy americké – Opakování (film a kvíz)
SEVERNÍ AMERIKA OBR. 1
Národní parky západu USA
AMERIKA Mexiko III2-Z7-I-17
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_6 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radek Horský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 7. ročník Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor / předmět: Zeměpis Tematický okruh:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Macháčková Zuzana 7.Třída
MONGOLSKO Nikola Burkoňová.
NIAGARSKÉ VODOPÁDY Gabriela Štěrbová VII
Do vln Niagary hledí tulák starý, na svou první lásku vzpomíná….
AMERIKA – PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI
Vodopády Radim Maciuch VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc
AMERIKA Vodstvo III2-Z7-I-05
VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky
Uluru – základní údaje Nachází se v Australském svazu.
Jak vznikají ostrovy V mořích a oceánech se nachází velké množství ostrovů Známe 3 hlavní druhy ostrovů Obr. 1.
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:USA - základní údaje, rozloha,
Eva Slováčková, Ondřej Smékal, Jana Mlatečková
Usa.
VY_32_INOVACE_74_CHILE Jméno autora VM Mgr. Markéta Fišerová Datum vytvoření VM říjen 2011 Ročník použití VM 7., 9.ročník Vzdělávací oblast/obor zeměpis.
SEVERNÍ AMERIKA RELIÉF
Machu Pichu Jakub Janisch
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
AMERIKA podnebí a vodstvo
Vodopády Iquazú.
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
SEVERNÍ AMERIKA -VODSTVO A PODNEBÍ
ULURU symbol Austrálie.
BAJKAL Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Autor materiálu: Mgr. Dagmar Nogová Datum vytvoření: říjen 2012
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
Itálie -bylo schopno pojmout sedících diváků a bylo užíváno ke gladiátorským zápasům a veřejným podívaným.gladiátorským -V Koloseu se dokonce mohly.
SLOVENSKÝ RÁJ. OBSAH - Co je to? Kde je to? - Základní informace -Na co se podívat? -Typy na výlety,památky -Jak vypadá? -Ještě pár fotek Zdroje.
Zuzana ZAPLETALOVÁ GGI, 2.ročník Olomouc 2006
AMERIKA USA – Základní údaje III2-Z7-I-12
Yellowstonský národní park
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
SEVERNÍ AMERIKA – PODNEBÍ, PŘÍRODNÍ KRAJINY
Mount Everest Mount Everest - se tyčí v Mahálangurském Himálaji v nepálském regionu Khumbu na hranici s Čínou  je s nadmořskou výškou 8848 m n. m. nejvyšší na Zemi.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, interaktivní.
Obr. 1 – mapa Severní Ameriky
Amazonský prales Filip Tarant Můj web
USA ANTELOPE CANYON ARIZONA ANTELOPE CANYON JE TO NEJVÍCE NAVŠTĚVOVANÝ A NEJVÍCE FOTOGRAFOVANÝ KAŇON NA CELÉM AMERICKÉM JIHOZÁPADĚ. LEŽÍ VE STÁTU ARIZONA.
VY_32_INOVACE_11 Podnebí Ameriky - pracovní list
USA NP GRAND CANYON stát ARIZONA.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_01 ŠkolaZákladní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autoraMgr. Borovský Štefan Datum vytvoření
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Šárka Hájková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ZE7_VODSTVO AMERIKY TÉMA: Vodstvo Ameriky Vodstvo Ameriky.
VY_32_INOVACE_ZE7-20 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
SEVERNÍ A JIŽNÍ AMERIKA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola T. G
AUTOR: Mgr. Marcela Maršálková NÁZEV: VY_52_INOVACE_01_F+Z _34
Zeměpis Amerika.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Světadíly
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Nina Geisselreiterová 4.A
Národní parky západu USA
Transkript prezentace:

Grand canyon Lukáš Nečas 7. 30.10.2008

Mapa Zde se nachází Grand Canyon (Velký kaňon)

Grand Canyon je nejznámější a největší kaňon na světě Grand Canyon je nejznámější a největší kaňon na světě. Je to krásné místo, které bylo vytvořené řekou Colorado v severní Arizoně ve Spojených státech amerických. Kaňon tvoří velkou část národního parku Grand Canyon. Jde o jeden z prvních založených národních parků v USA. Kaňon má délku 446 km. Jeho šířka se pohybuje od 400 m až do 24 km a jeho největší hloubka se pohybuje okolo 1600 m. V kaňonu se dá provozovat rafting a pěší turistika. Do kaňonu se můžete dostat pěšky, na hřbetech mul, nebo na výletních lodích. Cesta dolů k řece pěšky je spíše pro zdatné turisty. Trvají i víc jak jeden den. Každoročně bývají vyhlášeny pátrací akce kvůli lidem zkoušejícím překonat údolí. Zemřelo zde už na 600 turistů. Přesto se stovkám zdatných turistů sestupy a výstupy podaří. Španěl García López de Cárdenas byl prvním Evropanem který zaznamenal zmínku o existenci Velkého kaňonu. Stalo se tak v roce 1540.

Pár obrázků

Shrnutí Grand Canyon je největší kaňon na světě Vytvořen řekou Colorado v severní Arizoně Tvoří velkou část národního parku Grand Canyon V roce 1540 se první Evropan García López de Cárdenas dozvěděl o jeho existenci

Zdroje http://www.adrex.cz/index.php?page=&id_fotogalerie=47&kat[dirId]=fotogalerie-horolezectvi http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:North_America_satellite_orthographic.jpg http://www.ocestovani.cz/usa/grand-kanon/ http://cs.wikipedia.org/wiki/Grand_Canyon