Historie počítačových strojů Eliška Hartvichová 8.B.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odtud vznikl název kalkulačka.
Advertisements

Historie počítacích strojů
Počítač Název materiálu: VY_INOVACE_721_pocitac
Základy IT Tomáš Sládek
Od počátků až po současnost
Základy počítačů a kancelářský software
Procesor Procesor neboli CPU je v informatice základní součást počítače, která vykonává strojový kód spuštěného počítačového programu. Ten je.
R ISKUJ. C O JE VÍC ? /4 Nápověda.
Základní součásti PC Základní Škola.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
J a v a Historie Lucie Žoltá. Děrné štítky Děrné štítky vymyslel roku 1801 Joseph Marie Jacquard. Pomocí štítků mohl měnit vzory na tkalcovských stavech.
Historie počítačů Historie o počítačích. Anna Lustyková 8.A.
Přehled a vývoj elektronických počítačových generací
Historie počítacích strojů
Historie Počítacích strojů
Historie počítačů A) Předchůdci počítačů a) Abakus
Informatika I 7.a 8. hodina 4. týden.
HISTORIE A VÝVOJ POČÍTAČŮ
Nejsložitější integrovaný obvod
VÝVOJ POČÍTAČŮ stručně.
VY_32_INOVACE_A3-02 HISTORIE POČÍTAČŮ II. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU HISTORIE VZNIKU POČÍTAČŮ.
HARDWARE Technické vybavení počítače. John von Neumann Stanovil teoretické principy (1945), které umožňují vytvořit univerzální počítač Počítač bude využívat.
Jana Hladíková Jana Hladíková Jana Hladíková.
Generace počítačů Nikola Řezníčková 5.A.
Historie počítačů.
Historie databází, jejich význam a základní pojmy
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
S oftware – programové vybavení počítače. Operační systém. „Základní program“
HARDWARE.
Von Neumannovo schéma.
Informatika akademický rok 2012/2013 Historie, sou č asnost, budoucnost.
Struktura počítače Klasické schéma počítače navrhnul v roce 1946 americký vědec maďarského původu John von Neumann ( )
Maturitní téma č.5 Historie výpočetní techniky a druhy počítačů
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
Výroky "Nemyslím si, že by na světovém trhu byla poptávka po více než pěti počítačích." (Thomas J. Watson, IBM, 1943) „Pro pokrytí celosvětových potřeb.
Historie výpočetní techniky, druhy počítačů
ICT ZÁKLADNÍ POJMY.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Hardware 1.
Počítač univerzální stroj na automatické zpracování informace programovatelný - program určuje využití (univerzalita) program - skupina příkazů, kterým.
Univerzita třetího věku kurz ECDL
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Service Science 2014 © 2003 IBM Corporation 1Mainframe History4/26/ – ASCC (The Harvard Mark I) Násobení: 5.7 s Dělení 15.3 s 23 desetinných míst.
Autor: Filip Jelínek Rok: 2006/2007 Hardware,software, vstupní a výstupní zařízení, atd …
INFORMATIKA Historie pc.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Historie výpočetní techniky
Historie počítačů (3). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_05_HISTORIE_VYPOCETNI_TECHNIKY.
Historie výpočetní techniky od počítadla po počátek 20. století.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_01.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
VY_32_inovace_01_infhistoriePC_04 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: leden 2013 Předmět:Informační technologie Ročník:6. ročník Škola - adresa:Základní.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Ing. Hana Šmídová Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_NEUMANN_S1.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_08_ZAZNAMOVE_MEDIUM_DISKETA.
Historie výpočetní techniky druhy počítačů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Petr Fodor.
Informační a komunikační technologie
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
HISTORIE POČÍTAČŮ I. VY_32_INOVACE_A3-01 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
Historie ICT – elektronizace
Mgr. Miroslava Telingerová
Historie počítačů.
Transkript prezentace:

Historie počítačových strojů Eliška Hartvichová 8.B

Abakus -(počítadlo)je jednoduchá mechanická pomůcka usnadnující výpočty -Výpočet spočíval v přesouvání počtářských kaménků určitého řádu z jedné strany abaku na druhou

Mechanické počítací stroje -První mechanický kalkulátor vznikl mezi roky 150 a 100 před Kristem se objevil první mechanický stroj -mechanický počítač

Sčítaní obyvatel v Usa Nejprve byly děrné štítky v 19.stol využívany pro vyšíváni vzorů tkacími stroji -Pomocí děrných štítků proběhlo sčítaní obyvatel v USA

2.světová válka = Von Neuman -digitální počítače vznikly v roce Základní moduly jím navržený počítače jsou: -procesor,řadič,operační pamět,vstupní a výstupní zařízen í

Sálové počítače ( ) -magnetické pásky-jedna páska,jedna skřín.Na ně se ukládaly velké soubory dat,operační systém(sloužili také jako zálohovací zařízení)

1981-první počítače+IQ150,151 -osobní počítače- odborně mikropočítače je označený pro počítač určený pro použití jednotlivcem.

Součastnost -se zkládá z hardware...procesor,klávesnice,montor,atd. Ze software operační systém a programy