TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Komunitární program PROGRESS
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. Jeseník
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
základního vzdělávání s ohledem na rovný přístup ke vzdělávání
Ing. Stanislava Správková
Pracovní setkání s obcemi ZK 2014
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ
1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program dnešního setkání OPS ( )
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Projekt Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
„Zvyšování kvality života uživatelů soc. služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji“ Luhačovice Projekt Zvyšování kvality života uživatelů.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
„Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji“ Tento projekt je spolufinancován v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Plánování prvních kroků
Název operačního programu:
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Ing. Stanislava Správková
Klíčové aktivity projektu
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Komunitární program PROGRESS
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
Transkript prezentace:

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE ZLÍNSKÉM KRAJI PROJEKT

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Název programu: Operační program Rozvoj lidských zdrojů Číslo a název priority: 3.2 Sociální integrace a rovnost příležitostí Číslo a název opatření: Integrace specifických skupin obyvatelstva ohrožených sociální exkluzí Realizátor projektu: Zlínský kraj Doba trvání projektu: – INFORMACE O PROJEKTU

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Cíl projektu: zvýšení znalostí a zajištění metodické podpory zástupcům kraje, obcí a organizací zřizovanými obcemi a krajem v soc. oblasti, kteří realizují nebo budou realizovat proces komunitního plánování soc. služeb ve ZK Financování: 80 % Evropský sociální fond 20 % Státní rozpočet INFORMACE O PROJEKTU

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY AKTIVITY PROJEKTU Dlouhodobý vzdělávací program pro realizátory komunitního plánování Semináře k vybraným tématům z oblasti komunitního plánování Pracovní workshopy ke komunitnímu plánování v obcích Zlínského kraje Odborná konference Komunitní plánování sociálních služeb ve Zlínském kraji – kde jsme a kam směřujeme Pracovní workshopy k vytvoření návrhu systému plánování sociálních služeb ve Zlínském kraji

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY určen koordinátorům komunitního plánování obcí 5 dvoudenních kurzů, únor – červen 2007 dodavatel: Centrum komunitní práce Ústí nad Labem počet účastníků: 19 účastníci obdrželi „Osvědčení o rekvalifikaci“ podle vyhlášky MŠMT č. 524/2004 Sb. na pracovní činnost „Manažer komunitního plánování“ AKTIVITY PROJEKTU Dlouhodobý vzdělávací program pro realizátory komunitního plánování

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY 3 jednodenní kurzy: Sběr a analýza dat potřebných pro zpracování plánu rozvoje sociálních služeb – Financování zpracování plánu rozvoje sociálních služeb, zpracování projektu, stanovení cíle plánu a strategie – Zapojení uživatelů a veřejnosti do plánování sociálních služeb – určeny pracovníkům obcí, kraje a organizací zřizovaných obcemi a krajem dodavatel: Centrum komunitní práce Ústí nad Labem počet účastníků: 25 AKTIVITY PROJEKTU Semináře k vybraným tématům z oblasti komunitního plánování

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY AKTIVITY PROJEKTU Pracovní workshopy ke komunitnímu plánování v obcích Zlínského kraje určeny zástupcům obcí a organizací zřizovaných obcemi konzultace a metodická podpora a pomoc při realizaci plánovacího procesu, výměna zkušeností z průběhu procesu plánování sociálních služeb v obcích, sběr dat z oblasti plánování sociálních služeb termín: 11/2006 – 11/2007 realizátoři: metodici komunitního plánování

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY AKTIVITY PROJEKTU Pracovní workshopy k vytvoření návrhu systému plánování sociálních služeb ve Zlínském kraji výstupem je návrh postupu tvorby Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Zlínského kraje termín: 07/2007 – 10/2007 realizátoři: metodici komunitního plánování

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY AKTIVITY PROJEKTU Odborná konference Komunitní plánování sociálních služeb ve Zlínském kraji – kde jsme a kam směřujeme prezentace projektu, jeho výstupů a výsledků, prezentace obcí, kraje apod. určena pracovníkům obcí, kraje a organizací zřizovaných obcemi a krajem dodavatel: Centrum komunitní práce Ústí nad Labem počet účastníků: 75

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY KONTAKTY Manažeři projektu: Ing. Jitka Homolková, Ph.D. telefon: Mgr. Marta Linhartová telefon: Odborný koordinátor projektu: Mgr. Jana Bartošková telefon: