Dnes učím já....

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stěžejní funkce MS Excel 2007/2010, jejich ovládání a možnosti využití
Advertisements

Modul 2 AutoCAD. Vytvoření zaobleného obdélníka  do příkazového řádku napíšete příkaz obdélník a stiskněte ENTER  dále zadejte do volbu A pro zaoblení.
X EXEL.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VÝPOČTY V TISKOVÝCH SESTAVÁCH SESTAVÁCH Lenka Buchtová, 4. y.
Hromadná korespondence
Excel – funkce.
Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)
Funkce v Excelu.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
 Kalkulátor  Slouží k tvorbě tabulek, sestav, grafů i pro náročné výpočty z oblasti matematiky, statistiky, financí apod.
Excel – Vzorce Ing. Bohumil Bareš. Principy vytváření vzorců Můžeme je zadávat ručně nebo pomocí průvodce, kliknutím na ikonu, která spustí dialogové.
Definice vlastního stylu, podmíněné formátování (Calc) Markéta Zakouřilová.
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, efekty a zarovnání
Zvětšování řádků a Rozšiřování sloupců
Co je to multiatribut a jak se využívá? Zuzana Illková.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_17.
Tabulkový procesor MS EXCEL II. VZORCE A FUNKCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v.
Buňka Základem tabulky je buňka (cell).
Tvorba štítků Jana Habrovanská, 4Y2.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_254 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Práce se vzorci Ilona Woznicová, 4. B1. ÚKOL Vytvořte tabulku mezd za březen použijte údaje ve vzorové tabulce.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Microsoft ® Excel Zpracovala : Dana Lišková 4.B
Cvičení, 3.4. Matematická soutěž Mařík Petr zpracováno pro výuku na ZŠ Mařík Petr zpracováno pro výuku na ZŠ.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Tvorba tabulky ve Writeru (Rozvrh hodin)
Šrafování a odkazy Modul 6.
Úprava řádků sloupců a listů Nejprve si musíme otevřít Excel např. přes START/PROGRAMY/MICROSOFT EXCEL. Vytvořila jsem si tabulku pro strukturu mezd zaměstnanců.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
SOUČET (SUMA) V MS Excel Tvůj úkol K vytvořené tabulce výšek chlapců a dívek (List1) přidej sloupec součtu výšek chlapců a dívek. Graficky uprav.
Výpočty v Excelu Vzorce.
Průměr Maximum Minimum
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Tabulky v Microsoft Excel Vypracovala: Mgr. Drahoslava Drábková Dne: ICT2/1/3/15.
Microsoft PowerPoint Tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník.
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
PRŮMĚR V MS Excel Tvůj úkol K vytvořené tabulce výšek chlapců a dívek (List1) přidej sloupec průměrné výšky chlapců a dívek. Graficky uprav.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
Funkce v Excelu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Číselné formáty.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_ INOVACE_ ICT_09 Sada DUMICT PředmětInformatika Název materiáluMS Excel – tabulkový editor, funkce AnotaceMS Excel.
Tabulkový procesor Použití nejběžnějších funkcí v Excelu, datové funkce, funkce uvnitř funkcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Název školy:Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:VY_32_INOVACE_NAV2-4.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Absolutní adresa.
Tvorba tabulek ve Wordu
Název: Tabulka ve Wordu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_09
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Sčítání buněk podle zadaných podmínek
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: mgr
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_15_20 Vložení III.   Najdi záložku „vložení“. Vlož tabulku – 3 sloupce, 4 řádky. První řádek označ modrou barvou. Vlož.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Transkript prezentace:

Dnes učím já...

Průměr a Suma

Průměr Pak stlačit tlačítko ,,vložit“. Musíme nejprve označit buňku, do které chceme vypočítat výsledek. A potom tlačítko ,,funkce“.

Pak si vybereme funkci ,,Průměr“ Po označení tlačítka ,,funkce“ se v buňce objeví rovnítko. Po označení potvrdíme výběr tlačítkem ,,OK“. Po označení tlačítka ,,funkce“ se objeví tabulka ,, vložit funkci“.

Potom označíme tuto funkci na vytváření vzorce. Pak se objeví toto okno.

Označíme číslo a do tabulky se zapíše sloupec a řádek čísla. Nakonec klikneme zpět na tlačítko vytváření vzorců. Pak označíme druhé číslo a přičteme ho k prvnímu číslu.V tabulce je zapsáno stejně jako první číslo.

Potom se vrátíme zpět do základní tabulky. výsledek A nakonec už jen klikneme a potvrdíme tlačítkem,,OK“

A tu je průměr těchto dvou čísel.

Průměr 5-ti čísel Postup je úplně stejný, jak u průměru 2 čísel. Postup, kterým se vypočítá průměr.

Pak vydělíme čísla pěti. Tabulka vzorce na výpočet průměru. Výsledek potvrdíme tlačítkem ,,OK“. Součet čísel v prvním řádku. Součet čísel v druhém řádku. Sečteme tyto dva výsledky a vydělíme deseti.

Vzorec, pomocí kterému jsme dostali výsledek.

Prezentaci připravila Petra Benšová

Suma

Nejprve klikněte na Vložit, kde naleznete možnost funkce.

Po zakliknutí se vám objeví toto okno, v němž si vyberete funkci suma.

Po vybrání funkce suma se vám objeví toto okno.

S jeho pomocí si vyberete čísla z dokumentu které chcete sečíst a poté potvrdíte (OK). Počítač již za vás vypočítá správný výsledek.

Konec Biová Jana