DUM slouží při probírání učiva o lidských potřebách a jejich dělení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Anotace Dum slouží jako pomocný materiál při řešení problémů předložených žákům v souvislosti s učivem „ hospodaření s potravinami“.
Advertisements

Lidské zdraví a potrava - pokračování
VY_32_INOVACE_ 11_ Rozmanitost přírody Ovoce (SADA ČÍSLO 2)
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Potřeby lidí 2.hodina.
Potraviny rostlinného původu
Voda Význam a použití. Voda Je základní podmínkou života Je základní podmínkou života Lidské tělo obsahuje 70 % a rostliny až 90 % vody. Lidské tělo obsahuje.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Chléb Česko - Anglický Rohlík na téma jídlo Máslo Vejce Hruška Dort Sýr Hamburger Konzerva ZmrzlinaDžem Žvýkačka ČokoládaPárek KečupMaso Párek v rohlíkuMed.
Obrázkový slovník Jídlo ČAJ ŽVÝKAČKA JABLKO HRUŠKA BRAMBORA ZMRZLINA
Riskuj – hra pro chytré hlavičky
Příprava stravy v rodině
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Smažení Číslo DUM: VY_52_INOVACE_124_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast:
VY_32_INOVACE_09-2-3_Rozvoj klíčových kompetencí ve výchově ke zdraví v ročníku. Domov a bydlení Autorem materiálu a všech jeho č ástí, není-li.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Trendy ve spotřebě potravin v České republice
Potraviny rostlinného původu
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
VY_62_INOVACE_A NAKUPOVÁNÍ – CENY ZÁKLADNÍCH POTRAVIN AUTOR: Mgr. Radka Koldinská VYTVOŘENO: březen 2012 STRUČNÁ ANOTACE: vytvoření představy o cenách.
Konverzace: Popište někoho!. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
VY_32_INOVACE_11_20_obsah vody v potravinách Obsah vody v potravinách BRAMBOROVÉ CHIPSY SUŠENKY VLAŠSKÉ OŘECHY OVESNÉ VLOČKY SUŠENÉ MERUŇKY ROZINKY DŽEM.
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ.1.07/1.4.00/ Prvouka 1. ročník Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_17_Mouka Jméno autora: Soňa Lekešová.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Majetek domácnosti, hospodaření.
května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
10. – 14.října 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
16. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
20. – 24.června PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Výživa 1.ročník VY_32_INOVACE_47_Vyziva1 Prvouka - 1. ročník
26. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
5.12. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2011
12.6. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_14_Slovní úlohy
Autor: Mgr. Věra Martincová VY_32_INOVACE_26_U lidských obydlí
Název projektu: Moderní škola
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
17.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Název projektu: Moderní škola Číslo klíčové aktivity: III/2 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Vráž, okres Beroun Autor: Zuzana Měchurová Název.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Interaktivní procvičování anglických slovíček
VY_32_INOVACE_272_Krajinná sféra
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Z DRAVÁ VÝŽIVA Autor: Natálie Mrkvová Pro 6. Třídu.
– PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
25.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
PITNÝ REŽIM U NEMOCNÝCH S CKD
Transkript prezentace:

DUM slouží při probírání učiva o lidských potřebách a jejich dělení.

Nákupní seznam

Chleba Máslo Okurky Jablka Pomeranče Ananasový kompot nezbytné - -

Hladkou mouku Olej Kofolu Vody Pivo Salám Nezbytné

Chlazené kuře Jogurt Tvrdý sýr Mléko Šampon Konzervu pro psa nezbytné -

Cigarety Žvýkačky Mars tyčinku 3 růže Noviny

Jak se dají dělit lidské potřeby? Mění se lidské potřeby s vývojem člověka? Mají všichni stejné potřeby? Na zbytné a nezbytné. Ano. Mění se s rozvojem lidstva. Rostou. Ne. Každý má jiné potřeby.

Představ si svůj pokoj a tvé osobní věci v něm. Vyjmenuj vše, bez čeho by ses obešel/obešla.

Je zbytných věcí mnoho nebo málo? Proč sis je kupoval nebo nechal koupit? DÚ: Vysvětli, proč se chceme před druhými lidmi „ukázat“?