VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín, 24. - 25. 4. 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Předsednictví ČR v Radě EU Gita Vašíčková Úřad vlády ČR Odbor koordinace evropských politik.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Finanční mechanismy EHP / Norsko Celková alokace pro ČR 105,850 mil. € Evropský hospodářský prostor - 46,600 mil. Eur Norsko - 59,252 mil Eur.
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
14. jednání Monitorovacího výboru pro Operační program Průmysl a podnikání hotel Yasmin Praha 20. listopadu 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
ESVA. Lisabonská smlouva ER – oficiální EU instituce Úroveň hlav států a vlád Stanovuje cíle a dává obecné směry SZBP – závěry ER Stálý předseda ER zajišťuje.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Informace z Monitorovacího výboru OPPI dne 9. února 2007.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statut a Jednací řád Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce Praha 21. ledna.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Monitorovací výbor RPS Praha, 19. června 2007 Vyjednávání NSRR a OP na období
Budoucnost kohezní politiky Pozice Poslanecké sněmovny Kristýna Kočí.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Evropský semestr a posílená koordinace hospodářských politik v EU Jakub Mazur Oddělení 532 Hospodářská a finanční politika EU Prezentace pro seminář MF.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR RIS3 krajů ČR a RIS3 ČR včera, dnes a zítra Pavel Švejda Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno, 24. dubna 2014.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (RAP)
Strukturální fondy a Fond Soudržnosti EU. Struktura kursu Legislativní a institucionální rámec Legislativní a institucionální rámec SF a CF – Agenda 1999.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Zapojení veřejnosti a NNO do NRP a NSRR Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
ROP JV – informace o novém programovém období
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Interní postupy MAS Brdy
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Operační program VaVpI spuštěn
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Příprava operačních programů
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
Transkript prezentace:

VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,

1.silný koordinátor 2.osobnosti zapojené do vyjednávání s garancí odbornosti, schopnosti řídit a komunikovat na politické i expertní úrovni 3.systém řízení a komunikace Východiska pro zvolení strategie a realizace postupu

Faktory působící rizika devalvace v myšlení o cílech strukturální politiky u politiků a odborných pracovníků (nepochopení podstaty strukturální politiky jako „střednědobého programového dokumentu“) nutnost přijímat rozhodnutí za omezeného času úroveň programových dokumentů neadekvátní reflektování a reakce na „pozice EK“ vůči NSRR zejména v kontextu cílů a významu strukturální politiky v podmínkách EU a ČR nedostatky v úrovni a stavu řízení NSRR a programových dokumentů stav a úroveň připravenosti realizace (monitorovací systém, stabilita pracovníků, koncepční řízení atd.)

Vyjednávací roviny NSRR a OP 1.vládní – vládní výbor pro vyjednávání předsednictvo: ministr pro místní rozvoj, mpř. vlády pro evropské záležitosti a ministr financí členové: statutární zástupci ŘO 2.MMR – vyjednávací tým složený s generálních sekretářů pro cíle NSRR 3.týmy pro vyjednávání operačních programů předseda - zástupce jmenovaný ŘO OP, členové jmenovaní ŘO OP, NM MMR pro vyjednávání, generální sekretář, zástupce NF

Vládní výbor pro vyjednávání projednává zásadní rozhodování spojené s NSRR a koordinací řídících orgánů projednává závěry a pozice spojené s jednáním o NSR s EK koordinuje a dohlíží na výsledky jednání OP s EK věnuje pozornost přípravě vyjednávání OP koordinuje systémová opatření týkající se realizace NSRR zajišťuje provázanost návrhů prioritních os s NSRR

Tým pro vyjednávání NSRR zodpovídá za projednání NSRR s EK koordinuje vyjednávání s týmy OP spolupracuje podle potřeb s vládním týmem informuje vládní tým o výsledcích jednání a přijímaných opatření k odstranění nedostatků vyplývajících z pozic EK předkládá k projednání vládnímu týmu návrhy změn spojených s promítnutím vyjednaných pozic nad rámec znění schválených OP

Tým pro vyjednávání OP s EK zodpovídá za projednání OP s EK koordinuje systémová opatření týkající se realizace NSRR zajišťuje provázanost návrhů prioritních os s NSRR jako celku koordinuje systémová opatření týkající se realizace OP s MMR a MF

1.generální sekretáři –zpracování pozice ČR pro vyjednávání za cíle NSRR –projednávání pozice s vládním výborem pro vyjednávání –vyjednávání NSRR s EK 2.zástupce NF –alokace a spolufinancování 3.zmocněnec RR –spolupracuje s generálními sekretáři na přípravě pozic (s ohledem na specifika ROP / asociace krajů) Vyjednávací tým NSRR

oficiální předání NSRR, OP do Bruselu sdělení EK – technickou kontrolou prošel ROP JV, OPPI, OP Doprava, OP Praha Konkurenceschopnost a NSRR v Bruselu vyjednávání k NSRR a OP (Poziční dokument NSRR) jednání RKS k vyjednávání NSRR a OP Současný časový proces vyjednávání NSRR a OP s EK

Děkuji za pozornost! Kontakty: Kontakty: Odbor regionálního rozvoje JMK Žerotínovo nám.3/5 Brno tel.: