VY_32_INOVACE_56_MS_Word_V. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MS Malování I. VY_32_INOVACE_57_MS_Malovani_I.
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Zoner Callisto 4 II. Pracovní prostředí editoru Úpravy objektů Křivky Text Vkládání obrázku Barevná výplň VY_32_INOVACE_60_Zoner_Callisto4_II.
Prezentační manažer Kapitola 5.0 (Grafika)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Kreslení, kliparty, obrázky OLE, video
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Digitální učební materiál
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
VY_32_INOVACE_F3-18 OBRÁZEK VE WORDU AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: PRÁCE S OBRÁZKEM V PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová.
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Zoner Callisto.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Jak vytvořit prezentaci
PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
postup tvorby prezentace
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
Hromadná korespondence
Textový procesor (MS Word)
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
Jak vytvořit prezentaci
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Vkládání objektů do textového editoru Autor:
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
INFORMATIKA 7 Úpravy obrázků v MS WORD III2 - I7- 18.
VY_32_INOVACE_E3-07 KRESLÍME VEKTOROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY VEKTOROVOU.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Identifikátor materiálu: EU
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Vkládání klipartů a obrázků do excelu
Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
Kreslíme vektorovou grafiku (1) v programu Zoner Callisto
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška28 Microsoft PowerPoint 2010 – 2.část Anotace: Výklad nového učiva - pokračování Autor:
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
WordArt, SmartArt, Tvary
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_56_MS_Word_V

Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace v ovládání MS Word Způsob použití ve výuce: výuková prezentace (pro aktivní ukázky spouštějte v režimu pro čtení).

Obrázky a grafické objekty můžeme do dokumentu ve Word vkládat ze dvou zdrojů : a) Z Klipartu, který je součástí balíku a webu MS Office. Tyto obrázky můžeme bez problému vložit do dokumentu. b) Z externího zdroje můžeme použít obrázky, které jsme sami vytvořily nebo ty které nepodléhají autorským právům, ale musí být uloženy ve formátu, který Word podporuje. Obrázky dělíme do dvou skupin: 1. Vektorové – jsou složeny z křivek, které jsou matematicky propočítány, a proto zachovávají ostrost a tvar při jakémkoliv zvětšení. Příkladem je klipart. Nevýhodou je nemožnost vytvořit vektorovou fotografii. 2. Rastrové – jsou složeny z bodů, které jsou poskládány jeden vedle druhého. Nevýhodou rastrového obrázku je snížení kvality při zvětšování. Příkladem jsou skenované obrázky a fotografie.grafické objekty Z KlipartuZ externího zdroje ve formátu

Při vložení obrázku z Klipartu MS Office postupujeme takto: 1. Nastavíme kurzor na místo, kam chceme obrázek umístit. 2. V nabídce Vložení klikneme na Klipart a vpravo se objeví nabídka Klipart, která nabízí vyhledání ze dvou zdrojů : a) Z instalovaného MS Office v řádku Hledat se zadáním oboru činnosti nebo námětu. Zobrazí se nabídka vybraných klipartů. b) Z webu Office.com. Po připojení vybereme z nabídky požadovaný klipart. 3. Kliknutím na obrázek se klipart překopíruje na místo kurzoru.Kliknutím

Obrázek můžeme vložit do dokumentu na volné místo nebo vložíme obrázek do textu.textu

Typ souboruPřípona Metasoubor systému WindowsEMF, WMF Rastrový obrázek WindowsBMP, DIB, RLE Grafický metasouborCGM Formát GIFGIF Soubor ve formátu Joint Photographic Experts Group JPG Formát PNGPNG Soubor ve formátu Macintosh PICT PCT Formát TIFF (Tagged Image File Format) TIF Soubor ve formátu Vector Markup Language VML Soubor ve formátu Microsoft Windows Media AVI, ASF, ASX, RMI, WMA, WAX, WAV Do Galerie médií lze přidat následující typy souborů :

Při vložení obrázku z externího zdroje postupujeme takto: 1. Nastavíme kurzor na vybrané místo. 2. V nabídce Vložení vybereme Obrázek. 3. Z nabídky Vložit obrázek vybereme potřebný soubor a potvrdíme Vložit. 4. Soubor se překopíruje na místo kurzoru.Soubor

Ke grafickým objektům také patří : 1. WordArt 2. Obrazce 3. Grafy 4. Textové pole S těmito grafickými objekty pracujeme podobně jako s klipartem nebo fotografií. 1. WordArt 2. Obrazce 3. Grafy 4. Textové pole

Po kliknutí levým tlačítkem myši na vybraný obrazec, pak můžeme tahem myši a držením levého tlačítka obrazec vytvořit.

Pokud na vytvořený WordArt klikneme levým tlačítkem myši, vytvoří se panel nástrojů, kterým můžeme WordArt upravovat.

Grafy vkládáme do textu našich dokumentů pro názorné zobrazení našich výpočtů nebo statistik (přehledů).

Z nabídky Textové pole vybereme požadované umístění a klikneme levým tlačítkem myši na obrázek.

Po přenesení do dokumentu je kolem textu aktivní rám a můžeme text upravovat podle potřeba v Panelu kreslení.

Umístění obrázku nastavíme z nabídky Pozice, kliknutím myši na vybraný návrh.

Konec